Dany007#42
Nézd, egy teljes órás tudományos ismeretterjesztő műsor volt csak erről.
Erről a részleteket én se tudom, de az biztos, hogy a végkifejlet a megvalósíthatóság volt. Gázokkal mesterséges üvegházhatást akarnak elérni, hogy felmelegedjen a felszín. Aztán ha már a hőmérsékelt megvan, akkor jöhetnek a nővények, amik segítik a légkör helyreállítását... De ez nem két éves folyamat, és nem egyszerű. De ha annyit áldoznának rá megvalósítható lenne.
A fűzió is csak azért nem működik még, mert leszarják amíg van olaj, amíg nem elég égető probléma az atomerőmű stb...
Értsd meg a fejlődés csak ettől függ. Fel lehet gyorsítani ha pénzt és energiát áldoznak rá az országok! De nem csak 1-1 kutató labor.
Az atomt is 20 év alatt majdnem a semmiből készítették el! És mégis sikerült. A 10-es években még alig tudtak valamit a maghasadásról sőt még az atomokról se sokat, és 45ben már robbantottak! Mindez azért volt mert szükség volt rá. Azonnali szükség! A háború miatt. Így nem számított se a pénz se az emberi erő se semmi.
A 60-70-es években az usaban több tudománnyal foglalkozó iskola alapúlt mint ahány összesen van itthon! Csak azért mert tudatosan terveztek a technológiai fejlődésre!
Kutatólaoborokat pénzeltek. Speciális iskolákat hoztak létre. Nagyon nagy propaganda volt a tudomány és a techika mellett, hogy minnél több diák menjen tudósnak vagy hasonlónak. Nem nagyon volt pénzbeli határa a kutatásoknak. Hány meg hány kudarc volt mielőtt elérték a célt ? Hány rakéta esett vissza és robbant szét ? Hányan haltak meg a kísérletek alatt? Rengetegen és rengeteg pénzt emésztett fel, de nem állították le a projectet és 12 év alatt el is jutottak a semmiből a Holdra!
Erről beszélek én!
Ne hülyéskedj, ma már a tervekig se juthatnak el, ha az előre kalkulált költségek egy dollárral is meghaladják a limitet! Így persze, hogy nem lehet fejleszteni!
Nem persze, hogy nem tudok más meghajtási formát mondani. Azért mert még nincs. De nem a láthatáron sem.
A lézeres fellövésről hallottál ?:) Videót is láttam róla... Nem nagy tárggyal, de működik.
Értsd meg az apró fejlesztések, elméleti tervezések 50%-a megvalósítható lenne, vagy ha nem akkor kialakulhatna belőle egy működő prototípus ha képesek lennének pénzt fektetni bele!
Nem milliárdokat, ezer milliárdokat kéne! És nem csak a pénz. Tudósokat képezni, oktatni, összefogni stb...
Sz.ted a jelenlegi rakétahajtóműt hogyan kísérletezték ki? Gondold csak át... Azok is ugyan ilyen elméleti tervek voltak! CSak akkor szükség volt rá mindenképpen! Ezért nem számított hány kudarc, hány élet és mennyi pénz veszik oda! De kellett! És bejött!
Ma már nem nagyon mernek pénzt áldozni az extrémebb elképzelésekre! Azért mert kétséges a kimenetel és sokba kerül... Ennyi...