• cousin333
    #35
    "A Firefox alapjáraton egy fapados böngésző amit a kiegészítőkkel TELJESEN testreszabhatsz a saját lelkivilágod szerint míg az Opera all in 1 elv szerint fejleszt."

    Ez így van, de nem értem, hogy jön ez ide...

    "Nekem pl. nem kell levelezőkliens mert tökéletes az Outlook, nem kell torrent kliens mert ott a bitcomet, nem kell, hogy automatikusan kitöltse az űrlapokat mert nem mindenhol adom meg a valódi adataimat."

    Pfff, akkor ne használd őket. Komolyan ekkora lelki törést okoz neked egy extra menüpont (kb. ennyit látsz az Opera levelezőjéből, meg a chat kliensből, ha nem használod őket)? Miben hátrány, ha ezek benne vannak? Az Opera telepítője kisebb, telepítve kevesebb helyet foglal, a memóriahasználata alapjáraton sem vészes. Nem lassabb, és nem kevésbé biztonságos és nem kevésbé stabil. Akkor?

    Vagy fordítsunk a dolgon: mi van akkor, ha nekem nem kell Awesome bar, vagy élőú könyvjelző, meg sorrendbe rakható fülek? A "szedd ki a forráskódból és fordíts egyet magadnak" választ sajnos nem tudom elfogadni.

    "Ezért marad mindig 5% használtság alatt az Opera mert csak sírni tudnak, semmi reklám, semmi cselekvés azért, hogy elterjedtebb legyen."

    Hehh, látszik, hogy nagyon ismered az Operát... Kétségkívül szar a marketingjük, de amit írtál, nettó hülyeség. Még mindig az Opera hozza az innovációt, a Firefox meg másol lelkesen (ha az alap böngészőket tekintem). Épp az az egyik probléma, hogy az Opera túlságosan lelkesen próbál igazodni a "nagyokhoz" (IE, FF), például billentyűzet kiosztás, és funkciók viselkedése szempontjából. Közösségi oldalt futtat, widgeteket fejlesztet, heti előzeteseket ad ki. Számos fronton küzd az őt ignorálni akaró oldalakkal is.

    "Az acid3 teszt kurvára lényegtelen mivel nem csak a jelenlegi szabványok szerint méricskél hanem egy kicsit a jövőbe is tekint, ezért nem tud egyik böngésző se a kiadásakor 100%-osan teljesíteni."

    Tehát, ha jól értem, a jövőbeli szabványok támogatása egyáltalán nem fontos?