Nektek van légpuskátok?
  • hawken
    Légpuska max 7,5J torkolati energiáig szabadon vásárolható és tartható.
    7,5J feletti energiájú légpuska lőfegyvernek minősül, csak megszerzési engedélyre vásárolható, tartási engedéllyel tartható, megfelelő tárolóhelyet kell neki kialakítani, stb... ugyanúgy mintha egy sörétes puska, vagy golyós bock vagy akármilyen szereltlőszeres lenne.

A 16J-os korlát az a field-target versenyeken használható maximális teljesítmény.

A megszerzési és tartási engedélyről belinkeltem a tudnivalókat a 1528-as hozzászólásban.

Tudom hogy hogyan mennek a dolgok, és szerintem is baromság a 7,5J-os határ, mindazonáltal azt senkinek sem javaslom hogy illegálisan, erősebb légpuskát tartson otthon, mert amíg nincsen vele baj meg gond addig lehet élvezni az erős légpukkot, de a rendőrség szereti a statisztikáit a könnyen elvégezhető munkákkal növelni (mint pl a 30-as táblánál 40-el száguldozó autósok bírságolása) és elég egy jóindulatú szomszéd, vagy egy kisebb baleset és máris megvan a baj.
    Ha megfognak a 7,5J feletti légpuskával, akkor nem csak annyi lesz hogy elkobozzák meg pénzbünti, ugyanis nem sima szabálysértés hanem bűncselekmény lesz belőle és ennek megfelelően bírósági tárgyalás és büntetőeljárás, ítélet. Begyűjthető érte 2-8 év szabadságvesztés, de ha fel is mentenek akkor is elég meghurcoltatásban lesz része annak aki átéli.
    Megéri egy "játékfegyverért" ?