Nektek van légpuskátok?
-
Na megfogtál, nem jól fogalmaztam. Ugyanis a hobbi mennyiség mindenkinél más. Nekem is heti egy-két doboz a felhasználás, bár én nem minden nap lövöldözök, inkább hétvégenként összejövök pár ismerőssel, és egész nap "játszunk". A 4 napos hétvégén barátom mátrában lévő telkén voltunk, de csak egy dobozzal lőttem el, meg még egy picit. Csak három puskát vittem meg egy légpisztolyt.
Amúgy egy átlagos hétvégi örömlövészet a következő:
15 métertől és 30 méter közötti távon méterenként egy sorba leszúrva öt hegesztőpálca, mindegyikre egy kólás flakon kupakja van felrakva. Aztán 40 méteren van három nagy vashordó, köztük keresztben deszkák, azokon felpakolva 25db redbullos doboz mérteű cél. Régebben akciós energiaitalt vettünk erre a célra 99ft/db, de a fémdoboz hamar elhasználódik ezért most ugyanakkora méretű keményfa gurigák vannak.
Mindez kétszer vagy néha háromszor egymás mellett, mert szerencsére hely van bőven.
Mindenki kap 100 skulót, és a végén értékeljük a találatokat.
Cirka egy óra alatt lelőjük a "pályát", kis pihenő meg célok visszarakosgatása, egy kis evés-ivás mikor hogy. Aztán újra.
Ha már nagyon uncsi, akkor jön a látványosabb dolgok levadászása (vízzel teli sörösdoboz, esetleg bontatlan de jól felrázott sörös, kólás flakon) vagy az 50 méteres célok.
Elvagyunk így egész nap, van mikor egy doboz lövedéket lövök el, de van hogy másfél két doboz is kimegy.
Lényeg hogy én arra gondoltam, hogy havi szinten kb egy doboz lövedék, az nem fogja csak sokára elhasználni a fegyvert, főleg egy D75,A380, és hasonlóakat.