Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk én a helyedben nem adnám el, hacsak nem kenyérre vagy egy komolyabb puskába menne a pénz.
nehogy azt hidd hogy más sportok olcsóbbak 😊 pl : horgászat ! egy rakósbot akár lehet 800 ezer FT értékû is 😊
★ G E R Y ★
Szerintem jelen helyzetben kicsit lassabban fog elkelni bármilyen fegyver még ha jó árban is van.
Mondjuk ha 30E.-ért hirdetnéd akkor talán több érdeklõdõ lenne, de azt is megértem hogy nem akarod elkótyavetyélni.
Mondjuk ha 30E.-ért hirdetnéd akkor talán több érdeklõdõ lenne, de azt is megértem hogy nem akarod elkótyavetyélni.
Törölt felhasználó
Hát úgy látom a 35-42 minden féle árért felraktad<#hehe>#hehe>
De ha érdekel a véleményem, mivel nem értek a lovakhoz, fõleg nem ár ügyileg, ezért én ugy nézek erre a csúzlira, hogy nagyon jó és ha lenne elég pénzem meg is venném. Mivel mindenki ezt irta róla. És azt is tudom hogy jó használt puskát nem lehet könnyen beszerezni, meg hogy ez az ár is jó. De akit érdekel, annak valszeg nincs elég pénze rá. És sztem a légpuska nem az a nagy hobbi magyarországon, hogy az emberek 40 ezreket kipengessenek érte. De ha leviszed az árát 25-re szólj nekem mert annyit bárhonnan összelopok érte<#idiota>#idiota>
De ha érdekel a véleményem, mivel nem értek a lovakhoz, fõleg nem ár ügyileg, ezért én ugy nézek erre a csúzlira, hogy nagyon jó és ha lenne elég pénzem meg is venném. Mivel mindenki ezt irta róla. És azt is tudom hogy jó használt puskát nem lehet könnyen beszerezni, meg hogy ez az ár is jó. De akit érdekel, annak valszeg nincs elég pénze rá. És sztem a légpuska nem az a nagy hobbi magyarországon, hogy az emberek 40 ezreket kipengessenek érte. De ha leviszed az árát 25-re szólj nekem mert annyit bárhonnan összelopok érte<#idiota>#idiota>
Sziasztok!
A múltkor raktam fel képet a Suhl Haenel 312-es puskámrólamit gondolom láttatok is. Az az igazság, hogy elég sok helyen hírdetem a puskát, de nem igazán kapós.Lehet, hogy a 40 ezer forint sok érte? Szerintetek mennyi az az ár amiért viszonylag gyorsan el lehetne adni? Persze nem fillérekért.
A múltkor raktam fel képet a Suhl Haenel 312-es puskámrólamit gondolom láttatok is. Az az igazság, hogy elég sok helyen hírdetem a puskát, de nem igazán kapós.Lehet, hogy a 40 ezer forint sok érte? Szerintetek mennyi az az ár amiért viszonylag gyorsan el lehetne adni? Persze nem fillérekért.
Noricadragon, ugye nem tekergetted el összevissza a távcsövön a tornyokat? Vagy legalábbis nem tekerted el egyiket sem végállásig.
Elõször is 20-25 méterre lõdd be a puskát. 10 méteren nem sok értelme van a távcsõnek.
A belövést úgy kell kezdeni, hogy elõször kihézagolod a szereléket, és csak finomállítást csinálsz a tornyokon levõ állítókkal.
Elõször is 20-25 méterre lõdd be a puskát. 10 méteren nem sok értelme van a távcsõnek.
A belövést úgy kell kezdeni, hogy elõször kihézagolod a szereléket, és csak finomállítást csinálsz a tornyokon levõ állítókkal.
Formavilagrol
Persze hasonlitanak egymasra formailag, (mondjuk ha jobban megnezed, akkor sokkal de sokkal kulonboznek egymastol) mert ezek mind sportfegyverek. Van akinek nem tetszenek, szerintem is szebbek azok amik vadasziasabb kialakitasuak, mint pl a D65, de egy sportfegyonal jobban szamit hogy anatomiailag kenyelmesebb legyen a kialakitas.
Persze hasonlitanak egymasra formailag, (mondjuk ha jobban megnezed, akkor sokkal de sokkal kulonboznek egymastol) mert ezek mind sportfegyverek. Van akinek nem tetszenek, szerintem is szebbek azok amik vadasziasabb kialakitasuak, mint pl a D65, de egy sportfegyonal jobban szamit hogy anatomiailag kenyelmesebb legyen a kialakitas.
Sziasztok!
Eloszor is, lehet hogy nem a legszebbek a puskaim, de azok meg nem kirakatfegyvernek keszultek. Sajnos manapsag sok fegyvert nagyon latvanyosra csinalnak de a muszaki tartalmuk nagyon gyengusz.
Aztan attol hogy van egy jo es pontos versenypuskad, nem biztos hogy jo lovo leszel.
D75 gyarilag 7,5Jos de egy dugo tomites csere utan olyan 1ö 11J szokott lenni, ezt a csofarnal elhelyezett 2mm atmeroju tomitessel lehet korrigalni, mert versenyre nem engedik az erosebbet.
Eloszor is, lehet hogy nem a legszebbek a puskaim, de azok meg nem kirakatfegyvernek keszultek. Sajnos manapsag sok fegyvert nagyon latvanyosra csinalnak de a muszaki tartalmuk nagyon gyengusz.
Aztan attol hogy van egy jo es pontos versenypuskad, nem biztos hogy jo lovo leszel.
D75 gyarilag 7,5Jos de egy dugo tomites csere utan olyan 1ö 11J szokott lenni, ezt a csofarnal elhelyezett 2mm atmeroju tomitessel lehet korrigalni, mert versenyre nem engedik az erosebbet.
Mesélek a mai napon megvettem végre a walther 4X32 távcsõt, nagyon fasza.
Elkezdtem lõni a Dragonnal, és már elmondhatom 10 méterrõl a puskának olyan 10 cm a szórása, tudom még nagy, de ezt is fogom korrigálni, holnap folytatom a fegyver és a távcsõ kalibrálását. Kicsit távolabbról fogok majd lõni olyan 20 méterrõl.
Amikor nem volt rajta a távcsõ elég jól löttem vele,de most hogy már van távcsõ mindent állítottam, és most valahogy azt érzem hogy nem kellett volna mindent elállítani, de nem adom fel holnap folytatom.
Remélem meglesz majd a gyümölcse<#nyes>#nyes><#violent>#violent>
Elkezdtem lõni a Dragonnal, és már elmondhatom 10 méterrõl a puskának olyan 10 cm a szórása, tudom még nagy, de ezt is fogom korrigálni, holnap folytatom a fegyver és a távcsõ kalibrálását. Kicsit távolabbról fogok majd lõni olyan 20 méterrõl.
Amikor nem volt rajta a távcsõ elég jól löttem vele,de most hogy már van távcsõ mindent állítottam, és most valahogy azt érzem hogy nem kellett volna mindent elállítani, de nem adom fel holnap folytatom.
Remélem meglesz majd a gyümölcse<#nyes>#nyes><#violent>#violent>
Azt meg tudod mondani hogy a Diana 75 gyárilag hány J-t tud mert ugye magyar országon 7.5J a max.
biztos nagyn pontos és jó fegyverek, jó a fogásuk, de így kinézetre szerintem nagyon undorítóak az biztos..
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Ehh mi a te foglalkozásod vagy hobbid, hogy ilyen gyakran lövöldözöl ilyen stukikkal???<#wow1>#wow1>
Eladó egy 6x24x42 frontparalaxos tasco távcsõ 15000-ft. 309 343-069
Köszönöm szépen elsõnek is hogy válaszoltál a kérdésemre.
Megnéztem azokat amiket ajánlottál nekem.
Ezek közül kimerem jelenteni hogy a Walther LGR, illetve a Diana 100 az ami igazán megfogott ezek közül.
De a Diana 75 is nagyon hasonlít ezekre, mintha azonos formavilág jellemezné ezeket a fegyvereket.
Kérdésedre válaszolok nem akarok indulni versenyeken, csak tisztán hobbiból lövök.
Kiteszem a céltáblát és annyi, nem vadászom csak szórakozom.
Jó sokan szidják a Norica Dragont, nekem bevállt és kifejezetten tetszik hogy még visszaugrik elsütés után, legalább érzem a nyers erõt.
Én azt mondom hogy egy olyan puskával teszem fel mint egy 1250 dominátor nem élvezet már a sport, mivel annyira komoly a puska hogy még a legbénábbnak is tuti hogy lesz találata.
Diana 75 kurva jó puska, láttam egy két videot, hiába régi meg minden de nagyon pontos.
Most az idei évben még szeretnék venni keserü dragont, meg egy roger hawk gázpisztolyt, meg egy fasza légpuskát még.(szerintem diana 75 lesz majd) És be is fejeztem.
Azután már hétvégente irány az erdõ,majd a céltáblára <#violent>#violent>
Csak már a pénzt kell majd gyüjtenem<#nyes>#nyes>
Ha Diana 75-öt ha vesz az ember nagyon felujításra szokott szorulni, mi az amit általában cserélni kell benne és az is mennyibe kerül hozzáteszem nem vagyok bütykölös típus, max tudok olajozni, nekem addig megy el a tudományom. ( ha tömítés kell benne mint ahogy te is írtad az mennyi általában, szokott e hozzá alkatrész lenni, illetve azt csak fegyvermester tudja e cserélni benne )
Gratulálok amugy a sok légpuskádhoz kész kis múzeum.
ÜDv<#awink>#awink>
Megnéztem azokat amiket ajánlottál nekem.
Ezek közül kimerem jelenteni hogy a Walther LGR, illetve a Diana 100 az ami igazán megfogott ezek közül.
De a Diana 75 is nagyon hasonlít ezekre, mintha azonos formavilág jellemezné ezeket a fegyvereket.
Kérdésedre válaszolok nem akarok indulni versenyeken, csak tisztán hobbiból lövök.
Kiteszem a céltáblát és annyi, nem vadászom csak szórakozom.
Jó sokan szidják a Norica Dragont, nekem bevállt és kifejezetten tetszik hogy még visszaugrik elsütés után, legalább érzem a nyers erõt.
Én azt mondom hogy egy olyan puskával teszem fel mint egy 1250 dominátor nem élvezet már a sport, mivel annyira komoly a puska hogy még a legbénábbnak is tuti hogy lesz találata.
Diana 75 kurva jó puska, láttam egy két videot, hiába régi meg minden de nagyon pontos.
Most az idei évben még szeretnék venni keserü dragont, meg egy roger hawk gázpisztolyt, meg egy fasza légpuskát még.(szerintem diana 75 lesz majd) És be is fejeztem.
Azután már hétvégente irány az erdõ,majd a céltáblára <#violent>#violent>
Csak már a pénzt kell majd gyüjtenem<#nyes>#nyes>
Ha Diana 75-öt ha vesz az ember nagyon felujításra szokott szorulni, mi az amit általában cserélni kell benne és az is mennyibe kerül hozzáteszem nem vagyok bütykölös típus, max tudok olajozni, nekem addig megy el a tudományom. ( ha tömítés kell benne mint ahogy te is írtad az mennyi általában, szokott e hozzá alkatrész lenni, illetve azt csak fegyvermester tudja e cserélni benne )
Gratulálok amugy a sok légpuskádhoz kész kis múzeum.
ÜDv<#awink>#awink>
Szia!
Nos nem azt mondom hogy rossz puska az UMA 850 airmagnum, csak annyit amennyibe kerül, szvsz nem ér meg.
Waltherbõl az LGR, vagy az LGV-t ajánlom. Attól függ hogy hobbylövészkedni kell vagy szeretnél esetleg versenyen indulni. Az LGV az csõtörõs rugós, az LGR az pedig oldalkaros PCA rendszerû visszarúgásmentes. Ezek nem mai fegyverek, de még 20 év múlva is jobbak lesznek egy mai új hobbypuskánál.
A D75-öt átszámítva 66000-ért vettem (egunról)+ vennem kellett bele dugattyútömítést
Walther LGR - 70.000
Walther LGV - 30.000
Diana 65 - 50.000
Diana 100 - 130.000
...és ez nem az összes, csak amiket gyakran használok
Nos nem azt mondom hogy rossz puska az UMA 850 airmagnum, csak annyit amennyibe kerül, szvsz nem ér meg.
Waltherbõl az LGR, vagy az LGV-t ajánlom. Attól függ hogy hobbylövészkedni kell vagy szeretnél esetleg versenyen indulni. Az LGV az csõtörõs rugós, az LGR az pedig oldalkaros PCA rendszerû visszarúgásmentes. Ezek nem mai fegyverek, de még 20 év múlva is jobbak lesznek egy mai új hobbypuskánál.
A D75-öt átszámítva 66000-ért vettem (egunról)+ vennem kellett bele dugattyútömítést
Walther LGR - 70.000
Walther LGV - 30.000
Diana 65 - 50.000
Diana 100 - 130.000
...és ez nem az összes, csak amiket gyakran használok
ezt én is megcsinálom a Hämmerlivel mivel egy fenyõfa volt ! puhafa..
amúgy próbálj ki egy Diana 350 Magnumot az is 380-al kezd vagyis ami nekünk van és a postaládát átlõttük vele..
amúgy próbálj ki egy Diana 350 Magnumot az is 380-al kezd vagyis ami nekünk van és a postaládát átlõttük vele..
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
AZTAAAA<#wow1>#wow1>
Na ezzel tuti embert lehet ölni!
Na ezzel tuti embert lehet ölni!
Még soha nem láttam Hatsan légpuskát, és igazad van nem is fogtam még.
De azok az adatok amiket írtak, az szerint nem lehet egy szar fegyver.
D75 nekem is nagyon bejön, de hozzáteszem, hogy sajnos nem két forint, nézegettem a napokban a neten és kb olyan 60-80 körül adnak egyet.
Szombaton kimegyek az ecserire, és szétnézek hogy ott mik vannak, még nem voltam azon a piacon de azt mondják hogy minden van, szétnézek mi milyen árban van.
Hadj kérdezzem már waltherbõl te melyikre esküszöl? (850 magnum az szerinted szar?)
D75-höz te mennyiért jutottál hozzá?
Persze csak akkor ha nem titok.
ÜDv<#wave>#wave>
De azok az adatok amiket írtak, az szerint nem lehet egy szar fegyver.
D75 nekem is nagyon bejön, de hozzáteszem, hogy sajnos nem két forint, nézegettem a napokban a neten és kb olyan 60-80 körül adnak egyet.
Szombaton kimegyek az ecserire, és szétnézek hogy ott mik vannak, még nem voltam azon a piacon de azt mondják hogy minden van, szétnézek mi milyen árban van.
Hadj kérdezzem már waltherbõl te melyikre esküszöl? (850 magnum az szerinted szar?)
D75-höz te mennyiért jutottál hozzá?
Persze csak akkor ha nem titok.
ÜDv<#wave>#wave>
"De ha választásom lehetne 100 ropibol mit vehetnék, ( 850 magnum+bipoddal+távcsõvel, vagy diana 75, vagy bau 300, ) "
Ezek közül legjobb a D75.
"Amúgy a puska nem csúnya, sõt inkább kimondottan igényesnek tartom, hát igen a torpedó az torpedó."
Hát lehet hogy ezért megharagszol, de kiröhöglek! Hatsan meg az igényesség? Persze fényképen jól néz ki, de menj már el légyszives egy fegverboltba és taperolj meg egyet. Meg egy gamót is.
Aztán fussunk össze és megmutatok egy D75-öt, vagy egy eredeti Walthert 😄
Gamonál nem a sütés állíthatatlansága a legnagyobb gond, hanem az hogy teljesen kiszámíthatatlan hogy a billentyûút felénél, negyedénél, vagy háromnegyedénél süt.
Ezek közül legjobb a D75.
"Amúgy a puska nem csúnya, sõt inkább kimondottan igényesnek tartom, hát igen a torpedó az torpedó."
Hát lehet hogy ezért megharagszol, de kiröhöglek! Hatsan meg az igényesség? Persze fényképen jól néz ki, de menj már el légyszives egy fegverboltba és taperolj meg egyet. Meg egy gamót is.
Aztán fussunk össze és megmutatok egy D75-öt, vagy egy eredeti Walthert 😄
Gamonál nem a sütés állíthatatlansága a legnagyobb gond, hanem az hogy teljesen kiszámíthatatlan hogy a billentyûút felénél, negyedénél, vagy háromnegyedénél süt.
http://www.youtube.com/watch?v=fBgp8nsZygM
Kis videó, és is örülnék ha a noricam eredeti lehetne, és így vinné át a fát, de sajnos ez csak álom.
Kis videó, és is örülnék ha a noricam eredeti lehetne, és így vinné át a fát, de sajnos ez csak álom.
Ez a hatsan<#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#idiota>#idiota>komoly nagyon!!!!!!
380 m/s ez beszarás, ezzel már vaslemezeket lõnék át<#nevetes1>#nevetes1>minimum.
Amúgy a puska nem csúnya, sõt inkább kimondottan igényesnek tartom, hát igen a torpedó az torpedó.
De ha választásom lehetne 100 ropibol mit vehetnék, ( 850 magnum+bipoddal+távcsõvel, vagy diana 75, vagy bau 300, )
Jó ezek a puskák nem biztos hogy tetszenek mindenkinek, de hát én ilyen régimódi gyerek vagyok<#nyes>#nyes>jó a magnum az modern.
380 m/s ez beszarás, ezzel már vaslemezeket lõnék át<#nevetes1>#nevetes1>minimum.
Amúgy a puska nem csúnya, sõt inkább kimondottan igényesnek tartom, hát igen a torpedó az torpedó.
De ha választásom lehetne 100 ropibol mit vehetnék, ( 850 magnum+bipoddal+távcsõvel, vagy diana 75, vagy bau 300, )
Jó ezek a puskák nem biztos hogy tetszenek mindenkinek, de hát én ilyen régimódi gyerek vagyok<#nyes>#nyes>jó a magnum az modern.
kint lebutítod valamelyik jobb fegyverboltab csináltatsz hozzá egy ballisztikai mérést ami megmutatja hogy a 7,5 joule vagy annál kisebb csõtorkolati energiájú légfegyver kategóriájába megfelelt a többit meg könnyû csak be kell hoznod ennyi <#rolleyes>#rolleyes> meg lehet oldani !
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Na és végülis csak 100 ropi😄
Svédben 3999 korona, csak azt még be kéne csempészni<#idiota>#idiota>
Svédben 3999 korona, csak azt még be kéne csempészni<#idiota>#idiota>
Törölt felhasználó
Nekem kell egy ilyen.
Az se érdekel ha ülni kell érte 2-8 évet<#hehe>#hehe>
Az se érdekel ha ülni kell érte 2-8 évet<#hehe>#hehe>
Amúgy a Hatsan nagyon jó puska, meg a Gamo is csak mivel ezeket kisállatvadászatra találták ki, innen a nagy erejük, magyar országon nem lehet velük érvényesülni, azért drágák mert nagy az erejük és hát jó anyagból vannak, pl egy HW 30s a kb 50-60e FT de az gyárilag is gyártják 7,5 J-al és forgalmazzák is(a gyáriban csinálják a 7,5Josan nincs semmi "csonkítás" mint a Noricánál vagy a Gamonál) nagyon precíziós puska állítható sütéssel ami ugye megkívánja az árát és nagyon alapszintû sportra is alkalmas, egy Gamonál tök fölösleges a sütés állítása a nagy erõ miatt és amúgy is "vadásznak" velük néhány országban.
Nem kell hozzá bennfentes, csak a neten kell kicsit keresgélni. De a fegyveres újságok is meg szokták írni a híreket.
Amúgy Umarex HAMMERLI : http://www.umarexusa.com/product/H%C3%A4mmerli-Pneuma,4,37.htm
ez meg Török HATSAN : http://www.hatsan.com.tr/new_at44_10.asp
Amúgy Umarex HAMMERLI : http://www.umarexusa.com/product/H%C3%A4mmerli-Pneuma,4,37.htm
ez meg Török HATSAN : http://www.hatsan.com.tr/new_at44_10.asp
Törölt felhasználó
Ezeket valami benfentestõl kéne megtudni...<#confused>#confused>
amúgy én úgy tudom hogy az umarex csak az közép európai forgalmazója tulajdonképeen a Carl Walther gyártja a légpuskákat .. de ki tudja hogy is van ez..
★ G E R Y ★
De ebben az árban inkább Gamo CFX az is jól néz ki, nem csapja le az ujjad töltésnél, és ha meg van csinálva a dugattyú még pontos is.
Én majd tervezek új légpuskát venni de egyszerûen olyan nehéz 60000Ft-ért választani, és nem akarok használt puskát.
Én majd tervezek új légpuskát venni de egyszerûen olyan nehéz 60000Ft-ért választani, és nem akarok használt puskát.
Sajnos nem úgy van a kapcsolat, bár úgy lenne.
A Hammerli megszûnt, az Umarex, megvette a névhasználati jogot és azóta azt csinálják, hogy török és kínai import cuccokat forgalmaznak Hammerli név alatt. Nem az eredeti tervek alapján, hanem kínai török vackokat címkéznek fel.
A Hammerli megszûnt, az Umarex, megvette a névhasználati jogot és azóta azt csinálják, hogy török és kínai import cuccokat forgalmaznak Hammerli név alatt. Nem az eredeti tervek alapján, hanem kínai török vackokat címkéznek fel.
Szerintem úgy van a kapcsolat ahogy mondod, láttad, norica is van azon az oldalon valószínû hogy az gyártja, végül is nem olcsó puska a Hammerli szóval nem lehet olyan híg a leve😊
Törölt felhasználó
Nekem is jobban bejönek a fix csövesek és sztem a Hammerlik mind jól néznek ki. Mellesleg nem lehet hogy a Hammerli meg az az umarex ugyan olyan kapcsolatban vannak minta nissanok a franciákkal? Mármint, hogy a tervek az eredeti Hammerli szerint mennek, csak az umarex gyártja õket?
Mert ha azok szerint a szabványok szerint gyártják, akkor észrevehetõ minõségkülömségnek nem szabad lennie.
Mert ha azok szerint a szabványok szerint gyártják, akkor észrevehetõ minõségkülömségnek nem szabad lennie.
Sajnos igaza van hawken nek az Umarex gyártja már egy ideje itt a bizonyíték:katt
De legalább nincs ráírva a puskákra hogy Umarex.
De én nem hiszem hogy az Umarex rossz minõségû fegyvereket gyártana/forgalmazna szóval jó az a fegyver.
Nekem nagyon megtetszett az Umarex Hammerli Hunter Force 900 combo gyakorlatilag rabul ejtet, én még nem láttam ilyen szép kivitelezésû puskát, ráadásul eleve jobban tetszenek a fix csöves fegyverek.
De legalább nincs ráírva a puskákra hogy Umarex.
De én nem hiszem hogy az Umarex rossz minõségû fegyvereket gyártana/forgalmazna szóval jó az a fegyver.
Nekem nagyon megtetszett az Umarex Hammerli Hunter Force 900 combo gyakorlatilag rabul ejtet, én még nem láttam ilyen szép kivitelezésû puskát, ráadásul eleve jobban tetszenek a fix csöves fegyverek.
honnan veszed hogy umarex ? nem azért hogy fényezzem meg semmi olyan, de a mai világba nagyon kevés ( erõs ) puskával tudsz ilyen pontosan lõni 25-mre ! csak jót tudok róla mondani áprilisban volt egy éve hogy megvettük de azóta semmi baja .
1030 : neem 😊 nem én vettem -> itt lenne :
majd készítek én is az enyémrõl és dobok fel képeket..
1030 : neem 😊 nem én vettem -> itt lenne :
majd készítek én is az enyémrõl és dobok fel képeket..
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Az egész patkányos vita nem arról szólt, hogy most a patkányok oldalára állok, hanem álltalánosítok az állatvilágra az emberekkel szemben. Igaz, hogy veszélyes, meg minden féle vackot hordoz, de sztem ha így haladunk a gyerekeink se fogják tudni a földön megérni a felnõtkort, nem hogy a dédunokáink... És nem a patik lesznek érte a felelõsek, hanem mi. Errõl ennyit.
Szia!
Norica Dragont kipróbáltam, csak a te kedvedért 😄
Elkeserítõen rossz a sütése.
Hammerli Hunter 750- nek meg már sajnos csak a neve Hammerli, valójában Umarex, ami sajnos nem sok jót igér.
Norica Dragont kipróbáltam, csak a te kedvedért 😄
Elkeserítõen rossz a sütése.
Hammerli Hunter 750- nek meg már sajnos csak a neve Hammerli, valójában Umarex, ami sajnos nem sok jót igér.
ZTM ha nem öli meg akkor nem öli meg. <#nevetes1>#nevetes1>
És az egereket én is szeretem (fõleg a táncoló kisegereket), meg a csigákat. <#taps>#taps>
De most azt hogy te kilõsz majd egyet attól megfog oldódni a probléma, egyáltalán nem, és az hogy kinnt leszek éjjel nappal csõre töltött puskával ez hülyeség.
Amit tud azt ember írtsa ki de azt hogy az összeset az egyszerûen lehetetlen.
És az egereket én is szeretem (fõleg a táncoló kisegereket), meg a csigákat. <#taps>#taps>
De most azt hogy te kilõsz majd egyet attól megfog oldódni a probléma, egyáltalán nem, és az hogy kinnt leszek éjjel nappal csõre töltött puskával ez hülyeség.
Amit tud azt ember írtsa ki de azt hogy az összeset az egyszerûen lehetetlen.
szerintem te azt sem tudod mit beszélsz !<#szomoru1>#szomoru1> ha azt akarod hogy majd a dédunokád is lásson patkányokat akkor igen is irtani kell õket ! ha nem irtanánk õket már lehet se sem élnél mert egy fertõzött vagy egy gethes patkány bejutott volna a házadba és minden baktériumot lerakott volna nálad ! bár csak úgy mellékesen megjegyzem hogy egy patkány egy évben akár 9-.szer mondom KILENCSZER képes szaporodni ! egy alom meg nem 1-2 patkányból áll hanem 10-15-bõl..ez a nem mind1 !
★ G E R Y ★
Figyelj nem tudom te hol élsz de mifelénk ahol állatot tartunk sertés tyúk meg stb. a patkány a lehetõ legnagyobb kárt okozó állat szóval bennem van az ösztön hogy ha elém ugrik és nincs nálam semmi használható ha tudom kitaposom az agyát tudom ez morbid...De itt irtani kell mert rettentõ veszélyei lehetnek ha a patkányok garázdálkodnak, persze az is magában hordozza a veszélyeket ha csak egy állatmentes kertes házba vannak sose lehet tudni milyen betegséget hoznak.
De nekem pl. nincs szívem megölni egy egeret, még a macskának se adnom oda mert egyszerûen olyan tündi-bündi pedig az is rágja a betakarított termést😊 Inkább elspajzolom egy terráriumba és etetgetem meg nevelem õket!
Más állatot sincs kedvem megölni.
De nekem pl. nincs szívem megölni egy egeret, még a macskának se adnom oda mert egyszerûen olyan tündi-bündi pedig az is rágja a betakarított termést😊 Inkább elspajzolom egy terráriumba és etetgetem meg nevelem õket!
Más állatot sincs kedvem megölni.
Törölt felhasználó
Hát ilyen alapon én az embereket vadásznám... Csak megöljük a földet, és nem tudom mennyi állat és növényFAJ kipusztulásáért felelünk, de nem baj, végülis a kisállatok kártékonyabbak. Csak nézõpont kérdésee...<#szomoru2>#szomoru2>
Ok meggyõztetek, végül is igazatok van, mert ha elõbb utóbb tényleg immunis lesz a patkány a méregre, és ha azt megeszi a kutya, az meg megharap egy embert, vagy más állatot ..... szóval értem. <#worship>#worship>
Hidd el kevesebb te szenved ettõl mint a méregtõl, mi méreggel irtottuk egy idõben de már nem ártott a patkányoknak egyszerûen az összes kitett mérget megették de még akkor is voltak és nem pusztultak:S És ugye hát tudod milyen veszélyei vannak ha egy mérgezett patkányt megfog/esz egy kutya vagy egy macska.Sokkal tisztább ez vagy ketreccsapda és a ketrecbe lelõni.
Persze értem én hogy mirõl beszélsz, hogy össze vissza fertõzhetnek mindent, meg szaporodnak, de akkor inkább elmegyek a gazdaboltba, és veszek valami mérget nekik, vagy valamilyen csapdát.
Ettõl függetlenül azt mondom neked, hogy ha valaki lelövi nyugodtan tegye meg, de én nem lõném le!
Ettõl függetlenül azt mondom neked, hogy ha valaki lelövi nyugodtan tegye meg, de én nem lõném le!
csak tudod ilyenkor arra is gondolni kell..hogy ha van benned egy kis inteligencia akkor irtod õket mert nem akarsz piszokba és dágványba élni tõlük ! a betegségekrõl nem is beszélve !
★ G E R Y ★