Nektek van légpuskátok?
-
Üdv!
A 7,5J-os fegyvereknél nem feltétlenül pontosabb a hosszabb cső, sőt ha túl hosszú akkor az még ront is a teljesítményen.
Amúgy köszi hogy adtok a véleményemre, de mondom mégegyszer, igazán csak arról szeretek véleményt mondani amit már kipróbáltam. Ráadásul én más szempontok alapján véleményezek egy fegyvert, mint egy olyan aki még csak az első puskáját tervezgeti. Plusz elképzelhető hogy amit én úgy ítélek meg hogy nem tetszik, az attól még másnak megfelelő lesz.
-HW80 nem hiszem hogy pontosabb volna a HW97-nél, ugyanis az utóbbi fix csöve biztos hogy jobb. Amúgy bármelyiket veszed, egy jó darabig nem a fegyveren fog múlni a pontosság :D
-távcső... hát a HW97-re kénytelen vagy mert nincs nyílt irányzéka.
De mindenek előtt a legfontosabb eldönteni való dolog, hogy mire lesz használva. Hobbicélra, plinkelni meg fog felelni egy 4X32 cső is, bár azzal már 20 méter fölött nem nagyon érdemes próbálkozni. Ha olcsó Tasco vagy bushnell vagy ilyesmi (mind u.a. kínai, már a Walther is) távcsövet veszel, akkor inkább vegyél egy minimum 3-9X50 - est.
Ha ennél komolyabban gondolkodsz, és esetleg versenyek felé kacsintgatsz, akkor olyan kell amin parallax állítási lehetőség is van. Ott már 30ezer körül kezdődik a minőségi, és csillagos ég a felső határ.
Elsőnek vedd meg a puskát, aztán döntsd el mennyi pénzt szánsz a távcsőre. Olcsó táv hobbicélra használható, viszont nem kell meglepődni hogy vannak elég nagy minőségbei szórások még típuson belül is. Annál rosszabb meg nincsen, mikor a fasza új puskával nem tudsz rendesen lőni mert ócska vacak táv van rajta, és nem lehet beállítani.
Ajánlom amúgy a Nikko Stirling Gold Crown sorozatot, ami nagyon jó minőségű, és kifejezetten rugós légfegyverekre van tervezve.