Nektek van légpuskátok?
  • hawken
    Sziasztok! Megpróbálok pár dologra válaszolni.

Először is köszi a bizalmat, hogy az én véleményemre is kíváncsiak vagytok, de nem vagyok minden légpuskában otthon. Viszont egészen véletlenül van egy barátom aki rendelkezik Remington légpuskával.
    Nos legelső amit tudni kell róla, hogy olyan mint a Crosmann vagy a Sheridan, vagyis kínában gyártják amerikai megrendelésre. Minősége elfogadható, sőt egész jó, de ha már választhatsz akkor sokkal inkább a Weichrauch valamelyik modelljét (már ha csak újban gondolkodsz). Ráadásul a Genesis XX ha jól nézem eléggé műanyag. Valszeg a csőfartömbje is abból van, de nem tudom biztosan. Ha igen, akkor eleve tiltólista.
    Bigama ha ragaszkodsz az újhoz akkor én személy szerint javaslom :
    -HW 57 vagy HW97 de Weichrauchokból bármelyiket választod nem fogsz csalódni.
    Ha remingtont veszel akkor egy biztos, hogy sok évet nem fog szolgálni. Nekem van 40 éves légpuskám (diana) ami még mindig lőni fog amikor a remit már évek óta kidobtad :D:D:D

Másodszor, a magyar törvényeknek megfelelően, szabadon forgalmazható légpuskát csak max 7,5J torkolati energiájút fogsz találni a boltokban.
    Az ennél erősebbeket kétféle módon butítják:
    -megfelelő méretű rugóval (ez jó megoldás)
    -dugattyú megfúrkálásával (barbár megoldás ráadásul a puska élettartamát csökkenti)
    Olyan nincsen hogy a dugattyú másik oldalára rugót tesznek.

Ennél erősebb légpuskát akkor tudsz venni, (ha nem illegálisan akarod) ha van lőfegyverre tartási engedélyed, és kérsz az adott fegyverre megszerzésit. Ez nem egy két hét alatt lezavarható dolog, elég sok pénzbe és időbe kerül, lövészklub tagság, évente minősítő verseny és még kismillió dolog kell hozzá.