• assdf
    Én az utóbbi két évben nem raktam újra és nem volt se virusom se trojaim se semmim azóta.
    Ha 1 hónap alatt neked 5x kell újrarakni ott valami nagy gáz van a hozzáértésed körül.

Volt egy haverom, az is kb. ugy mesélte hogy kéthetente újrarakja a windowst mintha az normális lenne.
    Aztán egyszer meguntam elmentem hozzá, erre a következők derültek ki:
    -egy ősrégi sp-k nélküli xp-t telepit fel mindig
    -ie 6ot használ nulla db patchel
    -nem tudja hogy mi az a frissités és hogy mire is jó az sp1-2 stb az xp-hez (szerinte csak lassitják a gépét)
    -nem használ virusirtót
    -msn-en mindig rákattint az összes linkre amit küldenek neki, akkor is ha tök idióta a link neve, és aki küldte se nem köszönt előte se nincs bejelentkezve...

Kb. fél óra alatt ezek derültek ki, felraktam neki egy sp-2es xp-t, bekapcsoltam az automatikus update-t, kapott egy avg-t bekapcsoltam a frissitéseket, felraktam a legujabb firefoxot bekapcsoltam az automatikus updatelesét, elmeséltem neki hogy semmilyen linkre nem kattint semmikor amig nem beszélt az illetővel és nem győződött meg róla hogy az illető is tud róla hogy ilyet küldött neki és el is tudja mondani hogy mi az amit küldött.
    Tartottam egy 15 perces gyorstalpalót neki a virusok,trójaik stb-k terjedéséről és a fenntiek beállitását szépen megmutogattam neki ő meg leirta.

Azóta már csak félévente 1x kell neki újratenni, nyilván amig ott voltam nem sikerült neki minden "érdekes" tevékenységét bemutatni ami még bajt okozhat, de azért azóta is áldja a nevem hogy két hét helyett elég neki fél évente újrarakni :)