• Yv@n
    "Nos, pont most van erre a témára egy élményem. Tesóm mondta hogy a cod 4 "hudeefasszateccenifogqvagyoooo".Leszedtem neki és kb 5-6 óra alatt végig is vittem ,hardened fokozaton,mert rossz előérzetem volt (ezért nem Veteránon).
    Be is jött. Egy raklap script."
    Ahham, tehát azért végig is vitted. Nem léptél ki az első scriptelt jelenet után :) Nem értem ám miért, hát annyira szar volt, nem? És meg sem vetted volna különben sem, akkor miért nem törölted le azonnal?

"Lehet hogy nekem vannak túl magas igényeim,de egy játéktól többet várok el,attól függetlenül hogy észre- vagy megvettem."
    Jelen pillanatban az ai fejlestés még mindíg ott tart, hogy játékélmény terén scriptelt jelenetekkel érhető el a legjobb kívánt hatás. Ha nem scriptelt lett volna, akkor most épp azon sírnál, hogy mekkora szar az ai, mert beakadt 3 helyen is, az alatt az 5 óra alatt amit végig szenvedtél keservers kínok között, míg ezzel voltál kénytelen játszani.(Pedig hát mekkora szar volt).
    A cod4 mellesleg iszonyat hangulatos, a filmszerű történet vezetésével, és a rengeteg scriptelt résszel baromi jó összhatású cucc volt szerintem.
    A rövid játékidőt pedig nyugodtan elkezdhetitek szokni, mert ez az új irány. A HD gaming esetén a fejlesztés kegyetlen pénzeket emészt fel, és a befektetett munka sem éppen lineárisan nő a részletességgel. Értsd: régen kibasztál pályaszerkesztőben egy szobát 4 fallal. Ma ez ugyebár nem elég, kvatricsillió részlettel tele kell verni a szobát, hogy élethű, hangulatos legyen. Vagy megcsinálja valaki kézzel a rengeteg variációt, vagy legyártanak egy sablont, és azt másolgatják. Utóbbi megintcsak a gagyi hatás, tehát az első a jó választás, ez viszont baromisok idő/pénz/energia. És akkor ehhez vedd hozzá a "háde drága 10ezeré, adják egy ezresért...vagy a kanyér mellé ajándékba" jellegű hozzáállást, tehát kerüljön a tizedébe, miközben a fejlesztés költségei amúgy épp a 10szeresére emelkednek, azonos hossz mellett, mint mondjuk egy 7-8 évvel ezelőtti cuccnál. A végeredmény az, hogy csökken a játékidő.

"Ha megvettem volta ezt a sz*rt most sirva ülnék az ágyon hogy átbasztak... az 576on 9k.EZÉRT?"
    Vagy visszavited volna a boltba, és visszakéred az árát?

Mindenesetre az hogy 9k azt jelenti, hogy a korábbi alapértelmezett 12k-s bevezető ár csökkent 3k-val. Tehát az ár 25%al kevesebb, mint pár éve egy játék a megjelenésekor volt, és még így sem vagy hajlandó megvenni.

Itt rögtön el is bukik az "adják olcsóbban és akkor majd megveszem" gondolatmenet.