Totális tévúton a hazai szerzői jogvédők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem biztos? számolj. adják 3-4ezerért, megveszik mondjuk tegyük fel 100 000en. adják 12ezerért megveszik 10 000en. nem mindegy...

szal "kinyuvvad"..Mert azért, ha ott hal meg, akkor megbasszák a helyet, de azért kicsit sok amik mennek mostanába..A többi gengszterrõl meg a cigókról már ne is beszéljünk...A mai zenék minõsége pedig...minimum síralmas.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

"de ha nincs valami gát ami visszaüt akkor hasonló tendenciák mutathatók ki az élet más területén is"

Hajógyári 16-17 éves csajok/srácok mattrészegen, vagy be ekizve...khm.Bár ez szerintem nagyobb baj, mert itt közvetlenül a társadalmi generációról van szó.Szóval, nem igazán értem, miért a pc-seket hajkurásszák.Mikor a politikusok milliárdokat sikkasztanak utalgatnak el, vagy azok akik az unios támogatásokat felveszik..Vagy vegyük a klubbokat..Szerintetek van MOST olyan klub pesten ahova nem engedik be a 16-17éveseket?Nincs...És ez a legszánalmasabb az egészbe...Hogy mind1, ha a gyerek kinyuvvad a tánctér mellett, csak hozza a belépõt meg piáljon kicsit...

1-2 ezer? tudod a baj az, hogy nem biztos hogy megtérül egy játék fejlesztési költsége, és ahhoz képest hogy 40 forint kiégetni a legtöbb embernek még így se jutna eszébe megvenni. Más a helyzet konzolon, ahol valamilyen szinten rá vannak kényszerülve az emberek hogy megvegyék a gameeket. Ott valamilyen oknál fogva a PCs címeknél drágább cuccokat is simán milliós példányszámban adják el. Akkor ne is beszéljünk a handheld piacról...
Nem az árakkal van a baj, hanem az emberrel. Elkeserítõ hogy a legtöbb PCs haveromnak az eredeti game egyet jelent az újsághoz adott játék fogalmával...van olyan haverom aki lazán kiperkál 15kt cigira havonta, de még a kedvenc Dawn of Warja sincs meg eredetiben(najó van egy UT2k3ja de ennyi)... no comment

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

én nem adtam a jogvédõknek igazat, másrészt max szóhasználatilag hasonlítjuk a lopáshoz, ahogy a bliccelést is, törvényileg máshogy van kezelve most is. A buszos példát ezért hoztam fel: ugyanis a buszellenõr sem igazoltathat, ugyanígy a bsa sem ronthat be a házadba rendõri felügyelet nélkül. Ha valaki tolvaj azt ha jól tudom bárki feltaróztathatja cselekedete elvégzésében, illetve ha mondjuk elfut akkor is beavatkozhatnak civilek is. ÉS sok minden egyéb is meg van különböztetve. Például magán célra letölthetek zenét, igaz. De egy torrenten keresztül fel is töltök: ezzel viszont már törvényt sértek.
A helyzet bonyolult , és lehet hamarabb lépünk a marsra minthogy ez ügyben megoldás találunk. De mindezek ellenére ne próbáljunk arra indokot találni, hogy a warez jó dolog, mert nem az. Egyszerûen az emberi erkölcs legfõbb mozgató rugója az, hogy mindent "kifoszt" amit csak lehet. Ez persze durva hasonlat, de ha nincs valami gát ami visszaüt akkor hasonló tendenciák mutathatók ki az élet más területén is.

Ez már perverzség, rádiónak van szerzõdése, a hallgatónak nem kell. Illetve ha a taxis CD-je eredeti, azt is hallgathatja. Komolyan mondom egyre nevetségesebbek ezek a "védelmezõk".

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

NessieGraf
Tudod erre a legszebb szerzõi jogi kérdés (csak a rádió miatt):

A taxisok nem hallgathatnak rádiót, cd-t, stb..., ha utas ül az autóban csak akkor, ha szerzõi jogdíjat fizetnek érte. Nem tudom, vidéken ezt ellenõrzik-e a közterületesek, de Budapestewn igen.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Minden egyéb "de nem is vette volna meg, ha nem tudja letölteni" masszív bullshit.

Mit nem lehet ezen érteni?
Mindenkinek megvan az az összeg, amit hajlandó lenen kifizetni egy termékre. Ha annál drágább, akkor nem fogja egyáltalán megvenni (max néha álmodozik róla).
Ha viszont valamilyen formában olcsóbban is beszerezheti, akkor olcsóbban fogja beszerezni. Akár ingyen (ha elérhetõ).
Ha viszont a terméknek eleve olyan ára lenne, amit kifizetne, akkor lehet, hogy nem hallgattattná el a lelkiismeretét, és megvenné.

Én is szívesen megvennék egy halom játékot, de nem fogok 10k pénzt kiadni valamiért, amit lehet hogy pillanatok alatt megunnék. Vagy mondjuk nem is indulna el a gépemen a másolásvédelem miatt. Meg annyi pénzért inkább valami jobb szórakozást választanék.
Szóval vagy ideadják 1-2 ezerért, és akkor keresnek némi pénzt, vagy nem, és akkor nem keresnek semmit. És ez nem függ attól, hogy letölthetõ-e a játék vagy nem*. Én meg legfeljebb játszok ingyenes Flash játékokkal. Vagy értelmesebben töltöm el az idõt.

*: illetve függ: már több olyan játékot meg akartam venni, amit korábban letöltöttem, csak vagy nem lehetett megvenni, vagy jóval a küszöb felett volt az ára.
Zenébõl pedig még vásároltam is ez alapján, igaz, még nem csomagoltam ki a CD-t 😄
Olvasd el a 74-es kommentem, az összes példádba bele lehet kötni, például kapásból ott hogy nem mindegy hogy programot töltesz le vagy zenét (ami a hatályos magyar törvények szerint nem törvénysértõ).
Azt kell megérteni hogy itt k.rva nagy összemosások vannak ami nem szerencsés. Hogy egy klasszikus viccel jöjjek:

K: Igaz-e, hogy Moszkvában a Vörös téren Mercedeseket osztogatnak?
V: Igaz, de nem Moszkvában a Vörös téren, hanem Leningrádban a Néva partján, nem Mercedeseket, hanem Volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak!

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"De akkor mondjuk ha buszon elkapnak, tökmindegy hogy egy megállót akartál menni vagy 10et, hogy kivételesen egyszer csináltad vagy mindig ezt teszed a büntetés ugyanannyi. Vagy ha lopod a kábeltévét, ott is egyértelmû a helyzet."

A helyzet ennél ugyebár problémásabb. Addig ok hogy blicceltél elkapnak megbüntetnek. De abba is belemennél hogy minden buszon legálisan utazó embernek számitsanak fel mondjuk plusz 15% jegyárat még merthogy biztos ugysem vett jegyet? Ugye érzed az ellentmondást. Biztosra veszem hogy mindjárt megtelne a kossuth tér ha jönne valami mondvacsinált maffia (értsd: jogvédõk) és közölnék hogy mostantól 15 %-al emelkedik a jegyár, mert te BIZTOSAN bliccelsz. És természetesen az igy behajtott pénzt nem a közlekedési társaság kapná (mert tényleg vannak akik bliccelnek), hanem eltennék õk maguk. Hoppá.

Úgyhogy a megoldás összetett és kb. a következõ:
1, el kell törölni mindenféle jogdijat lévén ez eleve szembemegy az ártatlanság védelmével (abból indul ki hogy minden ember bünös, és akkor még mi beszélünk itt a diktatúrákról... haha)
2, külön kell választani a lopás és az illegális letöltés fogalmát (megmarad-nemmarad, egymásnak nem egyértelmüen megfeleltethetõ fogalmak)
3, az illegális letöltés esetén külön kell választani a különbözö programok letöltésést és használatát az audovizuális müvek letöltésétõl. (nem egy kategória)
4, Külön kell választani az eredeti minõségü termék illegális célú felhasználást meg a "silány" minõségü másolatért. (ugye elég érdekesen hatna ha mondjuk lefényképeznéd a mona lisát, erre beperelnének hogy te elloptad a mona lisa festményt...)
5, külön kell választani a magáncélú letöltést az üzleti célútól (értsd: nem mindegy hogy a gyerek letöltött 120 db mp3-at vagy apuka és nagyban árulja a lemezeket illegálisan)

A fenntiek alapján új büntetési kategóriák kidolgozása illetve eldöntése hogy mi minõsül szabálysértés/büncselekménynek és mi nem. Természetesen a fennti lista tovább bõvithetõ.
Minderre azért van szükség mert nyilvánvaló hogy az informatikai téren elkövetett "eseményekre" nem lehet ráhúzni olyan fogalmakat amiket a korábbi mindennapi életben használtunk. Lásd, pl. aki azt mondja hogy az illegális letöltés=lopás az kb. olyan mintha én kijelenteném hogy az összes német náci. Nyilvánvaló hogy mindkettõ demagógia és épp ezért egyik sem igaz.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Régebben mennyire "divat" volt a warez, mára meg egyre többet látok szónokolni a legalitás mellett. Én is töltök és ítélek. Csúnya dolog, de nem akarom becsapottnak érezni magam. Ez a "adját túl rajta" meg kurvára nem játszik, mivel 1, faszse venné meg vagy 2, bukom rajta akár 8-10k forintot is és ez nagyon nem éri meg! Azért nagy pénzek ezek és pl filmletöltés miatt HBO-nak is annyi (persze aki szereti a buzi sorozatokat, annak jó). De moziba szeretek járni, tegnap is voltam és megyek még biztosan!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Nagyon jól lehet párhuzamosítani 😊

Valaki dolgozik valamivel, pénzért teszi mindezt. Valaki más pedig anélkül jut hozzá ehhez a dologhoz, hogy bármit fizetne érte. Lehet fényezni, de a végeredmény ugyanaz. Az utóbbi személy meglopta azt aki dolgozott a termék elõállításával. Õ ha bemegy a boltba nem kapja majd meg a kiló kenyeret a két szép szeméért, tehát vele kibasztatott.

De lehet más hasonlat is, ha jobban érezhetõ. Mondjuk jól megy a sorod, és szakácsot tartassz. Neki is kell fizetned, pedig a te alapanyagaidból fõzi meg a vacsorádat, a te konyhádban, a te eszközeiddel. Vagy takarítónõt hívsz, kitakarít. Hazazavarod fizetés nélkül? Hát mi a faszt képzel, nála is van otthon kosz, nem vettél el tõle semmit.

Minden egyéb "de nem is vette volna meg, ha nem tudja letölteni" masszív bullshit. Ha nem is vette volna meg, akkor ne is töltse le, ilyen egyszerû. Nyilván balfaszság ez alapján benyújtani a kár igényt, hogy akkor ott a user gépén a 40 letöltött szoftver, akkor kúrjunk a nyakába egy csillió dolláros bírságot, mert hát biztos megvette volna, ebben a részében igazad van, itt tartom reálisnak azt amit mondassz, de ez az ellenkezõl oldala annak amit mondassz. Ha már ott vn a gépeden, akkor ne fizettessék már ki veled a teljes vételár többszörösét ha nem is használod, és meg sem vetted volna, de ne azért legyen ott a gépeden mert úgysem vetted volna meg, tehát akkor az szabad préda, letölthetõ.

Szóval letöltõként ne az legyen már az alapértelmezett állapot, hogy hát úgysem vettem volna meg, tehát ez feljogosít arra, hogy illetéktelenül használjam.

Nem vagyok egy szent, nyilván nálam is akad ez-az letöltve, de szemlesütve meghúzom magam, nem verem a mellem ytonggal probálva megmagyarázni, hogy ez mennyire természetes így, és engem mennyire kényszerítenek erre.

De azért ne beszéljünk úgy, mintha máshol nem lenne warez. Britanniában 3x-4x annyit keresnek, mint nálunk, közben a termékek árai ugyanannyi vagy kevesebb? De ott is van warez, nem is kevés. Hisz ott is vannak olyan diákok, akik minél több zenét akarnak birtokolni vagy szenvedélyes monitorfüggõk és nem fognak ott sem kérni tízezreket zenére/játékra.

abban igazad van, hogy itt nem egy termék megvételérõl van szó, tehát nem is lesz kevesebb eladható terméke a forgalmazónak, hanem egy szolgáltatás megvételérõl.
De akkor mondjuk ha buszon elkapnak, tökmindegy hogy egy megállót akartál menni vagy 10et, hogy kivételesen egyszer csináltad vagy mindig ezt teszed a büntetés ugyanannyi. Vagy ha lopod a kábeltévét, ott is egyértelmû a helyzet.
Annyi hogy egy szolgáltatás nem kézzelfogható, ergo nem is érezzük annyira súlyosnak a tettet, de ugyanakkora súlyosságú.

rohagyel assdf , de egyet értek veled <#hehe>
De amíg a hájfejûek lesznek uralmon, addig azt csinálnak amit akarnak <#violent>

Ez azért nem teljesen ugyanaz és pont ez a problémás része a dolognak.
Ugyanis nem lehet párhuzamositani aközött hogy illegálisan letöltesz valamit meg aközött hogy elveszed a kolbászt az ablakból. Azért nem mert az elsõ esetben amit letöltöttél az attól még megmarad, mig a második esetben nyilvánvalóan egyel kevesebb marad.

Szóval nem mindegy hogy bukod a feltételezett vételárat (hisz nem biztos hogy az illetõ megvenné ha nem tudná letöltelni), mig a második esetben (ami a hagyományos lopás) bukod a feltételezett vételárat PLUSZ biztosan bukod az elõállitási költséget (hisz amit igy elloptak az már -1 db a készletedben).

A fenntiekbõl kifolyólag nem szabad a kettõt egy kalap venni fõleg nem szabad az illegális letöltést nagyobb kaliberü büntényre venni mint a hagyományos lopást (lásd USA).

És most senkise jöjjön itt azzal hogy a lopás az lopás mert ez esetben ezen nekibuzdulva az egész országot börtönbe lehetne csukni például adócsalásért (és már az is ide tartozik ha csak annyit mondasz az eladónak hogy nem lehetne-e számla nélkül...)

Amíg a magyar gyári! dvd filmek reklámokkal,meg lopás elleni felhívással kezdõdnek,addig ne is álmodozzanak,hogy venni fogom...játékok dettó...angliában húgyér-szarér megkapom,ami Mo.-on horror áron van(van pár kivétel,de a többség nem)
mikloss
Király ez a henteses hasonlat! <#nevetes1><#wink>
Az ilyenekért érdemes SG-t olvasni.

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Õ fõként warezrõl beszélt, nem audio-vizuális mûvekrõl. Utóbbi esetében van jogdíj, mint mentség, az elsõ töltögetése puszta lopás.

És itt lehet akkor okoskodni, hogy nem, mert nála marad, de a lényegen nem változtat. Az aki dolgozott vele nem kapja meg a munkája árát.

Ez esetben aki legyártotta a ferrari-t az a terveit lopta el. Lényegtelen.

Lehet áltatni magad, de ha nem tetszik a hentesnél hogy nincs téliszalámi, akkor nem basszuk be azért még a kirakatot féltéglával, hogy kiemeljünk egy rúd paprikás szalámit, és otthon fanyalogva azt együk, önmagunkat nyugatva azzal, hogy "A téliszalámit megvettem volna, de hát nem volt, ezért kénytelen voltam lopni egy kis paprikásat."

Az az 1 biztos warez mindig lesz,de nem mind1 hogy 10 emberböl 9 warezol és 1 aki megveszi.De talán ha barátib áron lehetne vásárolni a termékeket lehet hogy 10-böl már 3-4-5 ember is megvásárolná.Ebben az országban mért az a bevett szokás hogy mindent másfélszer drágábban árulnak,ha hiányvan az állam kasszában akkor vessünk ki 1 ujabb adót.Aztán sir a szájuk hogy nem jött be az elvárt adó, és ezek az államporgárok már megint sunnyognak.Van 1 régi magyar közmondás "Jobb a sürü fillér,mint a ritka forint".Ha több pénz maradna az emberek zsebében többet költenének,Ha olcsobban árülnák a CD,DVD és egyébb termékeket talán többen vásárolnák az eredetit
Nem kell a népnek a 110 Ft-os cd, dvd? Micsoda sértés ez, hogy van olcsóbb a piacon! Nem a drágát veszik az emberek? Ráadásul nem ilyen pofátlan adóval, meg jogdíjjal terhelt! Ha adják olcsóbban, majd veszek én is belõle, de addig ne õk hõbörögjenek. Bunkógyerek kiad egy audio cd-t, majd kis idõ múlva új autó, új ház, új asszony. A pénzét meg két kézzel szórja, de kit érdekel, hogy vannak olyanok akik az elszórt pénz töredékével beérnék, és nem raknák ki õket az utcára, netalántán tudnának a gyereknek enni adni. (No nem arra a sokgyerekesre gondolok aki csak azért gyárt gyereket, hogy megélhessen belõle.) No ez már kapitalizmus! Csakhogy a nagy nyugaton is vannak segélyszervezetek akiknek mindig juttatnak a gazdag emberek egy kis lét, hogy jobb legyen a szegény sorsúaknak. (Nálunk az alapítványok nagyrészt azért vannak, hogy egyesek ki tudják venni a jövedelmük egy részét adómentesen!) Vannak alapítványok akik a jóltanuló szegény gyermekeket felkarolják, ösztöndíjjal támogatják. Én még nem láttam ilyet Magyarországon! Úgy gondolom, hogy az állaformából csak a rablást tanultuk meg. Majd ha jól élnek az emberek, nem fognak annyit szórakozni a fájlcserélõvel, mert minek bukjon meg vele a jó egzisztenciájú családos ember ha nem muszáj? He? Csak úgy hirtelen kibukott belõlem. Bocs a keresetlen szavakért.
"itt most a jogosságról van szó: ha valamire nincs pénzem nem veszem meg, az egy dolog hogy áron felül kínálja-e valaki a termékét vagy sem, nem járok lopott ferrarival mert szerintem túl drágán kínálják..."

Mindig ez a hibás hasonlat, kezd néha unalmas lenni...

A helyes hasonlat: ha magad csinálod otthon a Ferrarit, és azzal jársz.
Vagy ha megveszed a kínai hamisított Ferrarit.
Tobacco
A kalozkodás bün!!! ezt mindenki jegyeze meg. Bár ha igy van akkor tudnám mi a f@sznak kell olyan dvd lejátszokat eröltetni ami visszi az irot lemezt és melete divixezik, mp3-ik és az árban van jogdíj.Minek kell mp3 lejátszokat gyártani amik már filmnézésre is alkalmasak de hivatalosan nem adnak ki filmet hozzá, és ebben is van jogdij, minek kell cd/dvd/blueray irokat árulni bár ebben is van jogdij, minek mp3 at lejátszó mobil amiben szintén van jogdij, és még sorolhatnám azokat a dolgokat amiket ránktuszkolnak és megveszük és jogdijat fizetünk, és nagyrészük csak warezra jó mert nincs hozzá semmi hivatalosan.

-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?

A zene és a filmletöltés ma Magyarországon nem illegális!

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

"Hidd el egy géppisztollyal vagy némi kötéllel és lámpavassal igen csak hamar meg lehet oldalni a problémák okainak 80%-át, és mint tudjuk a problémák 80%-át az okok 20% okozza."

Ja igen és ez ebben az országban már igencsak elkélne minden területen ahogy elnézem milyen siralmasan állunk és hogy ezért mennyire kevés ember a felelõs

"itt most a jogosságról van szó: ha valamire nincs pénzem nem veszem meg, az egy dolog hogy áron felül kínálja-e valaki a termékét vagy sem"

Nem itt abszolut nem errõl van szó. Mert ha errõl lenne szó akkor mi is az a jogdij ami minden adathordozón van? Például a fényképezõgépem memóriakártyáján is?

Ez most olyan mintha én is alapitanák egy "jogvédõ szervezetet" és közölném hogy ezentúl minden magyar ember fizet nekem havi 10 ezer forintot, mert lehet hogy lop a boltban és az igy kiesett kárt ebbõl kell fedezni. Természetesen az igy beszedett pénzbõl a boltok egy fillért nem látnák én és a haverjaim eltesszük zsebbe (elfér ott 😊 ), majd ha valakit bolti lopáson kapunk akkor ismét megbüntetjük 10 ezer forintra. Hol van ebben a jogosság?
Teljesen nyilvánvaló hogy ez nem más mint két végrehajtott büntetés ugyanazért, ami tudtommal alkotmányellenes, plussz feltételezi hogy alapból bünös minden ember ami megint csak f@szán alkotmányellenes (szerintem), mert hol van itt az ártatlanság védelme?

Hidd el egy géppisztollyal vagy némi kötéllel és lámpavassal igen csak hamar meg lehet oldalni a problémák okainak 80%-át, és mint tudjuk a problémák 80%-át az okok 20% okozza.

itt most a jogosságról van szó: ha valamire nincs pénzem nem veszem meg, az egy dolog hogy áron felül kínálja-e valaki a termékét vagy sem, nem járok lopott ferrarival mert szerintem túl drágán kínálják...
a különbség csupán annyi hogy egyik lopást nehezebb ellenõrizni.
és még valaki azt hinné a jogvédõket védem, cseppet sem, hülyeség amit csinálnak, de attól még a warez scenet nem kell pozitívként beállítani...

Fematar a mozi is lehúzás így a lehúzásra a lehúzással példálozni felettéb kínos 😄
igazad van, de szerencsére van ellenpélda is: Witcherhez map, booklet, audio-cd,szép doboz a standardváltozatért 8000ftért

Van egy zenekarnak egy érdekes kezdeményezése , pár számot legálisan le lehet töltnei , cserébe viszont adsz egy maílcímet és küldik a koncertmeghívókat 😄
Addig jó a hazai forgalmazóknak , amíg a posta fekális nálunk , mert ha rendesen mûködne és lehetne postai utánvétellel spórolva , gyorsan (magyar megjelenés elõtt) dolgokat venni akkor lehúzhatná a rolót pár unszimpatikus nyerészkedõ cég 😛
Arról meg ne is beszéljünk ugye, hogy csomó dolog már beszerezhetelen itthon. Például mikor költözéskor megrepedt a system shock 2 lemezem, (azt hittem sírva fakadok) gondoltam na nem gond, megveszem megint most már tuti nem 8-10e huf. Szerintetek az országban lehet kapni? (a válasz NEM!)
köztudott volt a gépigénye, megkérdezhette fórumokon bárki, hogy menni fog-e, de az hogy valaki letölti x idõt játszik vele, be se fejezi utánna ezt megismétli 10 másik játékkal az ne vergõdjön már hogy kipróbálta meg hogy unalmas, meg így szar úgy szar, játszik de megvenni nincs képe.
a 8-10 óra játékidõrõl meg csak annyit, hogy az végigjátszás után kerül ki. 12 ezret elkérnek érte, számíts egy 1,5 órás mozira egy 1000est: nem nagy külöbség

ebben egyet kell értsek. Mesélhetnék én is arról, hogy az nwn: hordes of the underdark küldetés (EREDETI)lemez az elszexuált másolásvédelem miatt elindíthatatlan volt. A dolgot fokozta, hogy a teljes nwn+shadows of the untertride+hordes már csak a hordes lemezzel volt hajlandó menni, sem az alapjáték, sem pedig az elsõ küldetés lemezzel nem indult. Gyakorlatilag ez az idiótaság hazavágta a teljes játékot. Mi maradt? Amikor még újnak számított ez a game és lemezei,(megvettem az alapjátékot, aztán ak üldetés lemezeket egymás után) közel: 18e forintonba került összesen, és ezért a pénzért crack-et kellett töltsek a netrõl, hogy megnyikkanjon a game. Na neeee... (mellesleg imádom a játékot, ha ez a közjáték nem lett volna 1 forintot sem sajnálok érte)
MUHHHAHHAHHHAA

már elõre látom, hogy a pajeszos, kipás igazított péniszvégû barátaink munkát keresnek az expresszben , mert ezt a kört itt elbukták... mondanám hogy oldják meg ahogy tudják, de ezt nem lehet megoldani... a torrent ellen nincs mit tenni, ilyen szintû kalóz-szoftverek ellen esélyük sincsen , így hát vagy éhen dögölnek, vagy elmennek -végre valahára- keményen dógozni.

Ki nem szarja le a Visztát?

Az a vicces, hogy sokszor a forgalmazók "kényszerítik" az embereket illegalitásra. Pl. még október környékén 2 héttel a Bioshock megjelenése után szerettem volna beszerezni a Collectors Edition-t, de egyik boltban sem volt, amikor kérdeztem hogy mikor lesz, csak a vállukat vonogatták, egyik sem mondta volna hogy megrendelik nekem. Sokan csak azt mondták, hogy X mennyiséget hoztak be az országba, ami elfogyott, ez van.
Nos, tegnap egyik ismerõsömmel Londonban mászkáltunk, és bementem egy bolthálózat egyik bizonyos boltjába (olyan mint nálunk pl. az 576, itt az a neve ennek hogy Game, game.co.uk), rákérdeztem hogy van e nekik (9 hónappal azután vagyunk hogy Magyarországon elfogyott), a csávó eltûnt a raktárban, aztán 2 perc múlva jött is a dobozzal, 25 font volt, ami most olyan 7500 forint.

Egy csomó apró különbség van, ami totál bosszantó. Pl. az eredeti San Andreas mellé be akartam szerezni az eredeti Vice City-t és GTA3-at is. Otthon nézegettem a boltban, 3600 körül volt mindkettõ. Amikor közelrõl megnéztem a csomagolását, egy rossz minõségben nyomtatott papír volt betéve az olcsó DVD tokba, ráadásul ferdén volt vágva, és az egész baromi könnyû volt, tehát valószínûleg van egy apró tájékoztató a 2 lemez mellé.
Végül úgy döntöttem hogy itt veszem meg. A Vice City 7,5 font volt, vagyis 2250 forint, jó minõségû DVD cimkével, kézikönyvvel, és TÉRKÉPPEL!, a GTA 3 meg 3,33 font volt, vagyis 1000 forint, szintén kis kézikönyvvel, és térképpel!
Ha valaki vett az otthoni 3600 forintos (azóta lehet hogy olcsóbb) verzióból, azt kérem hogy mondja már meg, hogy azért olyan könnyû, mert nincs benne pl. térkép, vagy könnyített papírból készült térképet tartalmaz 😊

Az a durva, hogy itt most a rossz font és erõs forint mellett a minimálbér olyan 250 ezer forintra jön ki (akinek van esze, az e fölött keres), és ilyen árak vannak hozzá. Szóval, amíg otthon annyi a minimálbér amennyi, és drágábban adják a dolgokat, ráadásul hiányosan, addig ne csodálkozzanak a szerzõijog védõk, ha az emberek másolnak. Pl. otthon a Test Drive Unlimited 10 ezer forint volt megjelenésekor, megtudtam hogy más országokban ahhoz is adtak térképet, nálunk meg ugye hiányzott belõle...
Több ismerõsömmel is arról beszéltünk, hogy otthon egy normálisnak mondható órabér olyan 500 forint, itt meg olyan 5 fontra jön ki, tehát ha viszonyítani akar az ember, akkor érdemes az itteni árakat 100-zal megszorozni, vagy az otthonit 100-zal osztani. Így a keresethez viszonyítva a 25 fontos, vagyis 7500 forintos Bioshock-nak 2500 forintba kellene otthon kerülnie, a 3,33 fontos GTA3-nak, ami olyan 1000 forint, 333 forintba kellene kerülnie. Nem, otthon 3600-ért láttam utoljára, ittenihez képest gyengébb minõségben, hiányosan...

Ezeket a dolgokat mikor veszik figyelembe a kiadók, forgalmazók? Inkább ezen a téren kellene rendet tenni elõször, és utána számonkérni a felhasználókat hogy miért nem veszik meg, miért töltik le... Gyanítom egyébként hogy egy 1.4-es Astránál nagyobb autóban izzad a seggük, és nem egy ... panelben laknak...

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Narxis
Ez történik jelenleg. Szlovákiába megy több milliárd forint.

Egy üveggel venni nem éri meg, nem is kapsz úgy, csak ha nagy tételben rendelsz abból meg ami marad szétpasszolod a haverok, haverok haverjai stb. között.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én örülök ennek az infónak. Tisztán, és világosan kirajzolódik a következõ.
1. fogalmuk sincsen, hogy hogyan kéne alkalmazkodni a net korhoz. )Ötlet még csak volna, de ha megfigyeltétek a szüklátókörûség+döntéshozói pozíció együtt jár. Egyszóval ha nincsen ferrai, akkor az ötlet sem lehet jó 😉
2. Egyetértek T. fórum társammal: Halálsikoly. Eléggé elkeseredett idióta elképzelésnek hangzik, amibe nyílvánvalóan bele fognak bukni, ugyanis elsõ hallásra is 1000 sebbõl vérzik. Mi lesz ha elkezdjük boncolgatni?
3. Ezután ha akarnak, ha nem muszáj lesz változtatni.

Magánvéleményem: Nem értem ezeket az idiótákat. Nem jöttek még rá, hogy a kevesebb több? Ha rájönnének, hogy az interetre szocializálódott usert s***ét ki kell lefetyelni (egyenlõre ha észreveszitek a suer van a cégekért, és nem fordítva) akkor több emmber fizet, és 2 ferrari is összejöhet hosszú távon 1 helyett. Tessék végre megérteni! A felhasználók egy globális közösséget kezdenek alkotni. A blogok ezt végérvényesen belevésték az inf. történetébe. Itt már nem lehet hülyének nézni a usert, és pláne nem lehet neki parancsolgatni.
hol élsz te? ingame movie? ahahahahaha... nézd meg csak a Crysis-t plz. Mindenki nézte ingame moviekat hudefaszagrafika... valaki próba nélkül megvette kõkemény 12ezer forintért, ja bocs ez csak lowon megy nálad sry, vegyél mág 200ezerért gépet és akkor esetleg. ja és cserébe nyújt 8-10óra játékidõt :-)

basszus, akármennyire is igazságtalan az egész amit mûvelnek a köv 2vel ne takarózzunk már:
1, ha nem warezoltam volna nem próbáltam volna ki: ezt mondod a buszon is amikor bliccelsz? egy szolgáltatást vásárlunk, nem a konkrét terméket, attól hogy megveszel egy játékot nem maga a játék lesz a tied, hanem a használatának joga!!!!
2, a warez a kipróbálást szolgálja: nomármost elég sok forrásból lehet tájékozódni a játék minõségét és tartalmát illetõen, lehet nézni gameplay moviekat, vannak fórumok etcetc... persze ez nem ugyan az mint kipróbálni a saját gépen, de ha esetleg csalódunk a gameben továbbadhatunk rajta...
ezenfelül külön öröm nézni fórumokon a köv kaliberû hozzászólásokat: "bazz, tegnap toltam végig ezt a szar crysist, még jó hogy nem vettem meg, tök kibaszás" ... de bezzeg végigjátszani volt esze...

amit itt jogvédés címén tesznek egyértelmû rablás, és hazugság, de a warezt ettõl még ne szentesítsük, ha tesszük akkor legalább ne vállaljuk büszkén...

Pepe ezt magyarázom , hogy a jog sincs mögöttük , nem hiszem , hogy egy Egyesületnek joga lenne elvámoltatni engem amikor párkányból hozom a dvd-tket.
Mit jelent az hogy "behozó"? Ha forgalomba akarod helyezni akkor tutira kell fizetni érte, de magáncélra vásárlásnál ilyen nincs. Nem is lehet, az adathordozó nem jövedéki termék...

A regadóra is kimondta az EU hogy törvénytelen...
morden: csak mögöttük ott a jog (fasza politikusaink révén), mögötted meg ott a giotin 😊
trogerzsiger
Nem kell ehhez 20-30 ezer forint ember.... 990 forintért egész jó filmeket lehet kapni, 3 ezerért pedig az újakat. egy hónapban veszel egy-két ne adj Isten 3 filmet és kész. Ott a tévé ha filmet akarnak nézni, sõt lehet mást is csinálni.

Tinman
Miért kell eltûrnöm, hogy a sok kütyümbe már talán a tizen sokadik memkártyát vásárolom és fizetek ennek a törvényesen tolvajló szervezetnek jogdíj címen forintokat!?

Példa:

1.Már kettõ digitális képkeretet vásároltam, melybe található memóriakártyán a család és baratai közös nyaralási képek kerültek! Persze fizettünk érte az artisjusnak!

2. Mind az én, mind pedig az apósom mobiltelefonja kiváló fényképeket készít, term. vettünk bele nagy memkártyát. Ezen a kártyán semmi más nincs csak fényképek, amiket a telefonnal készítettünk, továbbá olyan MP3 csengõhangok amiket a hangkártyámhoz adott LEGÁLIS szoftverrel készítettem, alapanyagnak pedig a közel 200 db zenei és film DVD szolgált, amiért SZINTÉN FIZETTEM JOGDÍJAT!

A kártya után is fizettünk jogdíjat!!!
DE KINEK HOVA MI A FRANCÉRT!!!!????

3. Digitális fényképezõgép is van a családba, szintén lehúzás a memkártya ügy, köszönjük ArtisjusEMESÉK!

UNOM, hogy idehaza csak törvényesen meglopnak!!!

A saját képeim szerzõje én vagyok! EGY FILLÉR JOGDÍJAT NEM KAPTAM!!!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Legfõbb gond akkor is az általános szegénység, amíg a többségnek nem lesz havonta 20-30k fölös Ft-ja CD/DVD vásárlásra, addig ne várjanak változást.
Hozhatnak akármilyen intézkedést, majd úgyis kicselezik, a szükség nagy úr.

LOL ez az artusjust honlapján van
"Bejelentési kötelezettség és jogdíjak

Az üres kép- vagy hanghordozót gyártó, importáló vagy más Uniós tagállamból behozó, vagy azt belföldön elõször forgalomba hozó személy köteles legkésõbb minden naptári hónap tizedik napjáig a gyártott vagy behozott üres hang és képhordozók mennyiségérõl, típusáról és a forgalomba hozatal, illetve beszerzés egyéb adatairól az Artisjust tájékoztatni. A tájékoztatási kötelezettség elmulasztása esetén az egyébként számítandó jogdíjjal azonos költségátalány terheli a mulasztót.
"
Mik ezek , vámosok vagy mi 😄 én is írok egy honlapot azt kiírom , hogy mivel szívom a rossz levegõt az új autók miatt mindenki aki autózik küldjön a számlámra pénz , kb ennyire komolyan megalapozott ez a hülyeség amit írnak 😄

egyébként büntessék akkor börtönnel a letöltõket , nem hiszem hogy lenne 1-3 millió embernek hely és a bíróság sem nagyon bírná , meg nem mehetne senki erkölcsi bizis melóba 😄 a letöltés egy nagy társadalmi játszma
dBLOOD egyet értek veled , nemrég kaptam egy pc-s játékot magyarosítva fel is toltam , de fagyott mindig ugyan ott , mondom magamba akkor patch, le is szedtem és hopp nem lehetett feltenni mert a magyarosítás nem tetszett neki. Akkor single kilõve majd multiba betanulok , hopp nem jó a verzió , legujabb patch kell neki , teló a cégnek hogy gáz van mondják , hogy tudják ám , választhatom vissza a forint vagy megtartom a rokkant játékot , kis szájkarate aztán vissza a pénz , letölt warezról pöpecül megy 😄 ennyit a minõségrõl...
Tévedsz. Csak arra van, ami nem szoftver! Film és zene nem szoftver. De ha torrenten szeded, már illegális!