feamatar#79
én nem adtam a jogvédőknek igazat, másrészt max szóhasználatilag hasonlítjuk a lopáshoz, ahogy a bliccelést is, törvényileg máshogy van kezelve most is. A buszos példát ezért hoztam fel: ugyanis a buszellenőr sem igazoltathat, ugyanígy a bsa sem ronthat be a házadba rendőri felügyelet nélkül. Ha valaki tolvaj azt ha jól tudom bárki feltaróztathatja cselekedete elvégzésében, illetve ha mondjuk elfut akkor is beavatkozhatnak civilek is. ÉS sok minden egyéb is meg van különböztetve. Például magán célra letölthetek zenét, igaz. De egy torrenten keresztül fel is töltök: ezzel viszont már törvényt sértek.
A helyzet bonyolult , és lehet hamarabb lépünk a marsra minthogy ez ügyben megoldás találunk. De mindezek ellenére ne próbáljunk arra indokot találni, hogy a warez jó dolog, mert nem az. Egyszerűen az emberi erkölcs legfőbb mozgató rugója az, hogy mindent "kifoszt" amit csak lehet. Ez persze durva hasonlat, de ha nincs valami gát ami visszaüt akkor hasonló tendenciák mutathatók ki az élet más területén is.