Valaki dolgozik valamivel, pénzért teszi mindezt. Valaki más pedig anélkül jut hozzá ehhez a dologhoz, hogy bármit fizetne érte. Lehet fényezni, de a végeredmény ugyanaz. Az utóbbi személy meglopta azt aki dolgozott a termék előállításával. Ő ha bemegy a boltba nem kapja majd meg a kiló kenyeret a két szép szeméért, tehát vele kibasztatott.
De lehet más hasonlat is, ha jobban érezhető. Mondjuk jól megy a sorod, és szakácsot tartassz. Neki is kell fizetned, pedig a te alapanyagaidból főzi meg a vacsorádat, a te konyhádban, a te eszközeiddel. Vagy takarítónőt hívsz, kitakarít. Hazazavarod fizetés nélkül? Hát mi a faszt képzel, nála is van otthon kosz, nem vettél el tőle semmit.
Minden egyéb "de nem is vette volna meg, ha nem tudja letölteni" masszív bullshit. Ha nem is vette volna meg, akkor ne is töltse le, ilyen egyszerű. Nyilván balfaszság ez alapján benyújtani a kár igényt, hogy akkor ott a user gépén a 40 letöltött szoftver, akkor kúrjunk a nyakába egy csillió dolláros bírságot, mert hát biztos megvette volna, ebben a részében igazad van, itt tartom reálisnak azt amit mondassz, de ez az ellenkezől oldala annak amit mondassz. Ha már ott vn a gépeden, akkor ne fizettessék már ki veled a teljes vételár többszörösét ha nem is használod, és meg sem vetted volna, de ne azért legyen ott a gépeden mert úgysem vetted volna meg, tehát akkor az szabad préda, letölthető.
Szóval letöltőként ne az legyen már az alapértelmezett állapot, hogy hát úgysem vettem volna meg, tehát ez feljogosít arra, hogy illetéktelenül használjam.
Nem vagyok egy szent, nyilván nálam is akad ez-az letöltve, de szemlesütve meghúzom magam, nem verem a mellem ytonggal probálva megmagyarázni, hogy ez mennyire természetes így, és engem mennyire kényszerítenek erre.