Hasnyálmirigy-gyulladás diétás receptek
-
#52 Reggeli – pirítós (margarin,paradicsompüré, pulyka felvágott, fokhagymapor)
Tízórai – pudingos ostyaszelet
Ebéd – tepsis sült krumpli ( elég nehéz volt rájönnöm, hogy csináljam zsiradék/olaj nélkül
hogy mégis igazi legyen. - Félkeményre megfőzöm édes tejben, és aztán tepsiben szépen megpirul és nem szárad ki.)
- libaparéj főzelék ( jó dolog ehető vadnövényeket ismerni, főleg most hogy júniusban sem fizetést, sem táppénzt nem kaptam, és még jó hogy „gazos” a kertem,…így mérséklem költekezésem. Van vagy 6-7 ehető gyom a kertben, például a pitypang virágja melegszendvicsre rakva a hő hatására elveszti keserűségét és retek ízű lesz. Mondjuk a retek sülve meg gomba ízű, viszont a gomba sülve továbbra is gomba ízű marad, így még ezen dolgoznom kell)))
Ötórai – zöld tea, maradék puding cukorstop keksszel
Vacsora – maradék főtt krumpli, paradicsompüré,felvágott turmixolva, zöldfűszerrel zöldségkrémnek elkészítve (szomszédasszony kerekedő szemekkel ajánlgatta, hogy zsemlemorzsával lisztel,tojással keverjem még és stefánia szeletnek süssem ki. Egy pillanatra elkapott a mohóság, de aztán enyhén megszédültem és tudtam ha megteszem semmi nem ment meg az őrült szakácsoknak járó citrom díjtól.)