bvalek2#84
Emlékszem, ez a téma a francia fúziós erőmű, az ITER kapcsán is felmerült. Én nem a muzulmánoktól féltem az európai haladást, hanem maguktól az európaiaktól. Mostanában voltam huzamosabb ideig Németországban, és a bevándorolt törökök meglepően civilizáltak. Sőt, azt kell hogy mondjam, egyre inkább ők viszik a civilizációt a hátukon, miközben a németek teljesen elfordulnak tőle.
Ahogy épül le a természettudományos oktatás, lassan minden mérnök, professzor, szakember muzulmán származású. Ekőzben a német fiatalok már csak büfé-ruhatár szakokra mennek, kommunikáció, pszichológia, politológia, művészeti kar (kortárs "remekeket" látva nem sok eredménnyel). Ez egész Európára jellemző, a felvilágosodás és iparosodás korának vívmányai leépülnek.
A folyamat egyértelműen szándékos. Részben megértem azokat, akik kiagyalták őket, megpróbálják megakadályozni az újabb európai háborút azzal, hogy leépítik az itt élő nemzeteket. Másrészt veszélyesnek tartom. Megérjük még, hogy a maradék franciák népszavazáson megpróbálják megszüntetni az ITER-t, mert a "sátán temploma". Szegény tudósoknak Marokkóból kell majd támogatást kérniük a további működéshez.