Lehetséges?
  • Cuchulainn
    Nem írtam sehol, hogy nem ilyednék meg, ha egy többméteres pitonnal kéne birkózni.
    Ugyanakkor teljesen felesleges az a pánik, ami az ilyen híreket övezi. Mivel tanultam róla, és ráadásul nekem is van itthon kígyóm, valamennyire tisztában vagyok vele, hogyan viselkednek ezek az állatok. Egyáltalán nem azok a vérmes aktívan mindenki felzabálására törő gyilkológépek, aminek sokan látják (vagy inkább erőnek erejével látni akarják) őket.
    Egy három-négy méteres óriáskígyó nem támad meg egy felnőtt embert, hacsak nem piszkálják, hergelik, vagy nincs halálosan kiéhezve. A kígyók nem gyilkolni, csak enni akarnak, mégpedig lehetőleg úgy, hogy közben ők maguk ne kerüljenek veszélybe. Egy ember egyszerűen nem illik bele a normális "kajafogalmukba". Ettől függetlenül nem mondtam, hogy nem lehet veszélyes egy elszökött óriáskígyó, de semmiképpen nem annyira, mint azt láttatni szeretnék. Egy elkóborolt agresszív kutya jóval nagyobb veszélyt jelent, mégsem keltene negyedakkora pánikot sem mint egy kígyó.