Galgagyörk
-
MNA a kilencvenes évek eleje?/közepe óta létezik talán. Magukat a Szálasi féle Hungarista mozgalom követőinek tartják. MNA szinte csak az akkori nyilaskeresztes párt és Hungarista mozgalom elveit vallják. Ha utánna néztél, biztos láttad a jelképüket is. Nagy ellentét volt régen a 98-ban megszünt MNSZ és az MNA közt, mível az MNSZ kijelentette, nem sajátíthatják ki a Hungarista elvet az MNA tagjai, mert azt mondták, Hungarista csak az lehet, akit a Hungarista mozgalom beválaszt magába. MNA viszont támadta az MNSZ-t Szabó Albert származása miatt. Ha agyon ütsz, akkor sem tudom megmondani, mely évben volt Március 15.-ei MIÉP ünnepi nagygyülésen, mikor az MNSZ elfoglalta a MIÉP szinpadát, és ott, Szabó Albert felolvasta az MNSZ pontjait. Végén a két szervezet közt olyan adok kapok féle gyenge pofozkodás alakult ki, de nem lett komolyabb dolog, mert a rendőrség szinte azonnal rendet teremtett. Akkor az MNSZ meggyanúsította az MNA-t, hogy a MIÉP emberei. Pediglen q nem volt igaz. Később, az MNSZ-ből sok embert csatlakozott az MNA-ba, majd 1998-ban, az akkori MNSZ elnök helyettes, hivatalosan is feloszlatta a pártot. Keringenek hírek mindig, hogy Szabó Albert vissza tér, és újjá alakítja a VNP vagy az MNSZ-t. Szerény véleményem ez ügyben, maradjon ott ahol van, izraelbe.
MNA viszont a mai napig is létezik, él és virul, köszönik szépen jólvannak, ám nem tudnak a hatályban lévő törvények miatt rendesen mint bejegyzett szervezet működni. A mai ugynevezett konkurenciájuk a betiltott Vér és Becsület, de nem hallok semmi infót azügyben, lenne e a két szervezet közt valami haragoskodás. Magáról az MNA-ról sem tudok több infót szolgáltatni neked, mint ami a google ír.
Hogy honnan tudom ezeket? Helyi Magyar Népjólétí Szövetség 25.sz. alapszervezetének voltam 95-ben tagja, majd pár hónapig elnöke. :) Szerencsére feleszméltem időben, és hamar kiléptem.