• kvp
    #7
    "Ezt most úgy kell értrni, hogy aki filecserélő programot használ az büntethető, attól függetlenül, hogy mit tölt le vagy oszt meg?"

    Igen. Viszont aki nem ert egyet a kormannyal az is letilthato, hiszen senkinek sem kell bizonyitania semmit. Ha valaki nem kivanatos velemenyt fogalmaz meg, akkor egyszeruen le lehet tiltani a halozati hozzafereset. A tiltas egyben azt is jelenti, senki sem engedheti az illetot internet kozelebe, mivel akkor o is bunosse valik, fuggetlenul attol, hogy barmelyikuk valaha is elkovetett-e valamit.

    "a forgalmat lesik, majd az emileket olvassák"

    A forgalmat mar itthon is figyelik, gyakorlatilag a legutolso politikai valtas ota. (jopar eve volt) Az egyetlen dolog amire ma nincs kapacitas, az az, hogy mindent elolvasson valaki. Az automata adatgyujto programok viszont korlatozottan hasznalhatoak csak, foleg a magyar nyelv eseten. Mivel a megfigyeles lenyege tobbnyire a politikai elharitas, ezert ha valaki nem politizal, nem megy ellenzeki (vagy ujabban politikaval foglalkozo) weboldalak kozelebe, nem tartja a kapcsolatot politizalo barattal/rokonnal/szulovel, akkor nyugodtan azt csinalhat amit akar, mivel az allam nem lesz ra kivancsi. Jelenleg magyarorszagon a szerzoi jogok vedelme kevesbe fontos feladat, mint a kormanyzati tevekenyseg folytonossaganak biztositasa.