atomjani#81
Ha nem tudnátok itt a firefox 3-ról van szó és nem az Operáról. Majdha kijön az Opera 10-es verziója, akkor az ahhoz készített cikknél lehet überelni. Én évek óta a firefoxot használom és tökéletesen megvago vele elégedve. Az operát is kipróbáltam, de nem tetszett.
A firefoxot leginkább a gyorsasága, a könnyű kezelése és a jó pár kiterjesztése miatt használom. Nekem az oldalakat pillanatok allatt betölti. A gmail-en érkezett új üzeneteket is kijelzi a kiterjesztésnek hála. A bővítményeket és kiterjesztéseket egyszerűen lehet telepíteni és kezelni. A könyvjelzőket is használom és azzal is megvagyok elégedve. Az adblock plus kiterjesztéssel a reklámokat is kilövöm. A többségben ez automatikusan történik.
A memóriakezelés tényleg nem olyan fontos, hogy beszélni kellene róla. Nekem sose volt probléma. És szerintem ma már mindenki legalább 256 MB-os ramot használ a gépében. Annyit meg tuti hogy ott sem eszik, hogy behalna tőle a gép. Valóban a kilépés után várni kell ha újra elakarjuk indítani a firefoxot. Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell állandoan bezárni az ablakot és újra indítani a programot.
Egyébként a programon belül rengeteg beállítás van, amivel finomhangolni lehet a programot.
És hamár említetéttek a portable megoldást, nos hát én azt használom. Úgyanaz bitről bitre, csak még a könyvtár tartalmazza azokat a beállításokat, könyvjelzőket, ami idő közben elmentésre kerül. Különbség nincs köztük és a hordozhatóság miatt mindenkinek bátran tudom ajánlani. Azoknak meg főleg, akik hetente rakják újra a rendszerüket.
Nem tudom, hogy az Opera milyen rendszereken használható, de a firefox mellett szól az is, hogy linuxtól kezdve rengetegféle rendszeren használható. Gépigénye nem túl nagy, és a ma kapható alsó kategóriás számítógépen is könnyedéb elfut.