Sikeres Firefox-rajt, kisebb malőrrel

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CybeRick
Mindenesetre a redmondiak felköthetik amilyük van, ha az IE új verzióját akarják a FF3 és az Opera ellen küldeni <#eplus2>

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

hdo
Hát persze gyerekek, ennyit tudtok, azért lassú nekem a FF, az Opera meg NEM, mert szar a rendszerem .... ez tényleg hasznos és logikus információ volt, köszönöm nektek! Na mind1, úgyis tudtam hogy ez lesz, de amíg ez az egyetlen épkézláb érvetek a firefox használata mellett, én meg már tapasztalatból tudom hogy alapvetõ dolgokban viselkedik szarabbul, addig nem túlzottan érdekel a kritika.

Amúgy halkan megsúgom hogy negyedik éve használok Operát, és azóta viszem egyik rendszerrõl a másikra minden beállításomat könyvjelzõmet stb. ... amit importáltam FF-ba mert _felkínálta_a_telepítõje_ és több mint valószínû hogy ez feküdte meg a gyomrát, ebbõl is látszik mennyire stabil. Opera 60+ nyitott ablak mellett foglal maximum 380 megát a giga memóriából, reklámok szépen le vannak tiltogatva, és max 27%-ig hajtja így is az 1,8 GHz-es - egymagos - AMD procit. Ablakok között teljesen laggmentesen lehet váltogatni és a 61. ablakot is ha megnyitom max sávszéllel hozza be. FF-ban már a negyedik ablakkal gondom volt, amit elõttem is említettek, szimplán tölt egy ideig, és nem hozza be. De amit behoz azt is lassan.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Penge4
"az operába bennvan minden alapból de vagy jó úgy vagy nem, nem tudsz vele mittenni, ffban pedig mindet maximálisan testreszabhatsz, és ez sokkal jobb... 😊"

<#hehe> Operában még a címsort és a füleket is alulra/oldalra rakhatod, ha neked úgy tetszik, FF-ben ezt hogy oldod meg? Pont az Opera az, amit a végtelenségig testreszabhatsz.
A reklámblokkolása meg ezzel a kis trükkel magasan veri az AdblockPlust.

A FF3 nekem a procit eszi nagyon durván (clean installnál is). A memóriafogyasztása valamit csökkent, de azért nem vagyok tõle hasraesve. Az Operáé nõtt a 9.2x-hez képest, de dinamikusabban kezeli. A 9.2x ha felment 300 fölé (itt 50+ tabra, levelezõre, RSS-re...stb kell gondolni), akkor már volt bizonyos mértékû lassulás, a 9.5 meg 350 körül is ugyanolyan gyors (2 giga ramból gazdálkodik) és ha bezárogatom a tabokat jobban visszaesik, akár még 50-60 megára is.
Az FF3 oldalbetöltési sebessége is egész jó, de a 9.5 azért gyorsabb.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

BCS pixel
ezt a gyorsaság mániát nem értem
én nem érzem az ezred másodperces különbségeket, de úgy látszik sokan igen
<#vigyor2>

tegnap óta az SG-rõl is le lehet tölteni az Operát ... eddig 19-en tettek így ... + én 20.-ként 😊
Gerygrey
Passz, nálam win alatt is megy a Google maps...
Nekem xp;ubilinux alatt is bejött a maps.google.com...

Szerintem állati jó ez az új tûzróka 😊 Opera is nagyon jó, de én ezt valahogy jobb szeretem... Szerintem igaz lehet ez a sávos dolog, mert a másik gépen 512MB rammal 42MB-t foglal 4 lap esetén, itt pedig ugyanaz a 4 lap 2GB esetén foglal 200MB-t... Hopp... mostmár 62... egyszercsak a lapok megnyitása után lement... de akkor sem ugyanarra a szintre 😄

Tetszik ez a címsoros dolog is, egy idõ után megszokja, mit szoktam általában megnyitni...

Zsoltika 007
Nálam simán betöltötte Mac Os X alatt. Wint sajnos most nem tudok bootolni. De kizárt hogy ne mûködne azzal is. Akkor már mindenhol ez lenne a szalagcím. Ott valami gond lesz nálad.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

BCS pixel
valamit nagyon elnézhettem <#pias>

kösz a google maps-et nem tudod miért van??
Gerygrey
A portableappoknál jobban szeretem valamiért a telepítettet, az xvid pedig konkrétan xvid-be kódoláshoz kellett (sima lejátszáshoz hülye aki bármilyen codecet felrak) 😊

és néha ha kilépek a firefoxból és vissza akkor azt írja ki hogy már fut és elõbb ki kell lépni

Várni kell míg kigyilkolja a memóriából a firefox processt. Taskok között láthatod, ha eltûnik akkor kilépõdött teljesen, akkor már lehet indítani.
HöfEE
Nem tudja valaki, hogy lehet a címsort FF3-ban valahogy átvarázsolni , hogy úgy mûködjön mint a régi? Szörnyû! Beírom a címsorba hogy sg és mindenféle oldalt bead aminek az URL-jében szerepel az sg betükombináció. Engem ez rettentõen zavar, de ezt leszámítva elég jó kis böngészõ.

és néha ha kilépek a firefoxból és vissza akkor azt írja ki hogy már fut és elõbb ki kell lépni. utánna leokézom újra rákattintok és akkor már behozza. Ez miért van?
Akkor szerinted ez mi?
http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0&os=win&lang=hu

az mért van hogy a maps.google.com-on a térképet nem tölti be az új firefox 3??
CybeRick

Akkor ez most a kínai?

smv
Valoszinü, en csak az eredeti mondat abszurditasara akartam utalni 😄
Amúgy FF-ezek enis, csak zavar amikor buta emberek hülyeségeket beszélnek arról, amit még látni sem láttak, csak tudják, hogy vannak olyanok, akik azt szeretik... 😊

Starcraft + Diablo III - esemve

BCS pixel
szép szép de a magyar változat még sehol 😞 talán ha több nyelvû változatott lehetet volna letölteni megtriplázódott volna ez a szám <#falbav>

CybeRick
Alighanem csak álmodtad <#eplus2>

Mardel
Árnyékolástechnika az új Operában

Firefox 3-ban egy picit másképp néz ki (nem elõnyére mondva).

"Timeo Danaos et dona ferentes."

smv
"Fura mód Firefox 1.5 villámgyors még a mi hálózati gondjaink mellett is. "

Igen ez tényleg fura. Egy hely ahol semmi sem mûködik, csak a hõs és csodálatos FF. <#idiota>

Ilyen példát én is tudok mondani. Egyszer amikor felkeltem, akkor az univerzum maghasadás miatt elkezdett atomjaira hullani, amitõl az internet önmagába fordult, így se az FF se az IE sõt még a Safari sem mûködött, DE az Opera tökéletesen!

Höh...

smv
"Nem értem, hogy a mai világban mit kell a memórián lovagolni. Nem mindegy, hogy abból az 512mb-ból/1Gb-ból mennyit csíp le a progi (40mb...120mb)?"

A mai világban ahol terjednek a tökmag olcsonotik, illetve a notebookok, amibe átlagpistike nem nagyon szokott memóriát bõvíteni? Igenis számít az a néhány mega is.

smv
Ember, te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak vak, hogy nem veri ki a szemed az opera reklámszûrõje?

Zsoltika 007
Te vagy a nap hõse!! Kitüntetésedet postázzuk! <#taps> Köszönjük Emese!!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

firefoxból van mindig portable edition a www.portableapps.com -on. valamint ha xvid kell és nem akarsz a rendszergazdikkal szívózni, akkor ott a freewarefiles.com -on a kmplayer. még flash videókat is simán lejátszik. nem kell telepíteni, csak kicsomagolni. ezekkel kicsit kisebb a meló, mint a format c: esetén..

\"The voices are back... Excellent.\"

"Akkor telepítheted újra, mert ezzel el is árultad a hozzá(nem)értésedet."
Ezt fejtsd ki bõvebben!
Rosszúl írtam. Mióta netezek!

Gugliba: "javascript benchmark"
Teszteljétek le FF2 és FF3-mal is. Nekem 3.92x gyorsabbnak jött ki a 3-as a SunSpider-en.
Mintha az értelem kapával támadna...

Nothing Ever Changes

Gerygrey
az IE6 (amit az IT javasol LOL)

Jellemzõ, hogy a vállalati IT-vezetõk a legnagyobb pancserok a témában.

Én melóztam olyan durván leszabályzott rendszert alkalmazó cégnél, ahol fent volt egy IE (XP default, nemtom hanyas, de nagyon gagyi), meg valami százéves Mozilla 1.5, és telepítési jog nuku. Jellemzi az ottani IT-sek hozzáértését, hogy amikor kértem egy xvid codechez telepítési jogot, õk valami mega brutál kodek pakkot akartak volna rámsózni - ekkor besokalltam hogy ilyen egybites balfácánok akarnak engem korlátozni, csináltam egy format C:-t és lett xvidem meg Firefoxom is 😊
zeli
Én meg azt hittem, hogy csak vmi Béta változat, de ezekszerint megjelent 😮
Rögtön feltettem Virtual PC-n, a felülete jól néz ki, gyorsabbnak tûnt, felteszem a gépen is, remélem tényleg gyorsabb lesz a kettesnél, mert az vmi döglassú már nálam.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

moon08
Üdv!

Egy kis segítség kéne. Az FF3 telerakta a címmezõ legördülõ menüjét a könyvjelzõbõl kiszedett oldalakkal. Ezt szeretném megszüntetni, de egyenlõre nem találom a megoldást. Valaki tudna ebben segíteni? Még a megszokott ccleaner se
szedi ki belõle.

Elõre is köszönöm!
Sanyix
"Vagy telepítse újra a warez windows-át vagy azt amit használ!"

Akkor telepítheted újra, mert ezzel el is árultad a hozzá(nem)értésedet.

Mellesleg ha amióta az eszedet tudod ff-et használsz, akkor nem olyan rég óta használhatsz számítógépet 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sziasztok!
Csak Így Tovább FF!!!!!!!!!!!!
Nagyon jó, gyor, megbízható!
Én mióta az eszemet tudom FF-et használok. Maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Rendszergazda vagyok egy cégnél és hát a nyomtatókat, intranet, OWA, és egyébb oldalakat ezzel nyitok meg és használok. Tökéletesen mûködik.
Pedig egy két certificate nem NetLock-os 😊.
Szóval akinek lassú nem 170ms, hanem 190ms (20ms) vagy lassan indúl az nem ért az egész informatikához törölje le és innen lépjen egy másik forumra.
Vagy telepítse újra a warez windows-át vagy azt amit használ!

Én is felraktam az új FF-t, és összehasonlítottam a Opera 9.5-el, amit használok, de 10 perc után arra jutottam h maradok a jól bevált Operánál. 😊

Lehet h csak a 4 éves megszokás, vagy a hûség beszél belõlem, de én személy szerint az Operát preferálom. 😊

"Bár egy cikk nem ártana róla"
Csatlakozom énis eme kijelentéshez... Operáról is akarunk egy cikket 😄
Eagleheart
egyenlõre nyirja ki az FF az IE-t a piacról aztán ráérünk foglalkozni azzal h Opera vagy az FF a jobb 😊)

http://fm2012eagle.blogspot.com/ Saját FM 2012 Blogom

Ez csak egy érdekes cikk és újfent ki kell emelnem, hogy az Operában nincs ismert sebezhetõség: Firefox 3 sebezhetõség

Abu Dhabi, muhalaba Dabi, nem érdekel, csak tolja a dezső milliárdokat az AMD-be. :)

Sil78
Azért a memóriahasználat Firefoxnál is függ a rendelkezésre álló memória mennyiségétõl (pl az ún. memory cache mérete is sávosan van kialakítva). Évekig használtam PII-n, 128MB memória mellett, és semmi baja nem volt.

These are my friends, see how they glisten...

az Opera*
lehet neked mindegy, 1 GB RAM-nál nem feltünõ ... de pl nekem 256 MB RAM-om van ... és még sose evett 40 megánál többet 😊

nem beszélve arról, hogy vannak ennél gyengébb gépek is, egyik ismerõsöm munkahelyén egy 64 MB RAM-os gépbe kellett életet lehelljek (DSL linux, és Opera) ... itt meg általába 20 MB körül mozgott a memóriaigénye a böngészõnek ... azt hiszem, memóriatakarékosság terén (is) egyértelmûen az Opera viszi a pálmát.. és itt nem arról van szó, hogy a te 1 giga ramodból eszik 85 megát (a RAM ugye arra való, hogy használjuk), hanem arról, hogy a gyengébb gépeken hogy tud takarékoskodni
Sil78
Operában is van már egész használható reklámszûrõ. (Õk is szoktak reagálni a felhasználói igényekre.)
A filozófiával kapcsolatos résszel viszont maximálisan egyetértek.

Sil78
Ezt a 60 pipeot hogy érted? Ha az about:config-ban a network.http.pipelining.maxrequests kulcsra gondolsz, annak a maximális értéke 8. Ha ennél magasabbra állítod is, ugyanazt éred el, mint ha 8-ra tennéd.

Sil78
Nem indít az 1.5 sem új "instancokat" az ablakoknak.
Firefoxban eleve nem lehet némi buherálgatás nélkül elérni (ráadásul az 1.5-nél ez még kicsit nehézkes volt), hogy párhuzamosan fusson saját magával, vagy más verziójával.

Hát srácok nekem teljes mértékben megfelelõ. internetezni lehet vele. 😄 greasemonkey és apb kérdés nélkül bent van. kb olya sebességgel megy mint mikor 20 megabitnél adsz 60 pipeot a f2 nek...
Ha valakinek lassu az meg elgondolkodhat hogy meg mi kminden van a gepen. Vagy csak mero naivitasbol es vitagerjesztesbol teszi a debilt mintha nem tudna hogy is mukodik egy operacios rendszer...

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

Nálam is ugyanaz. Bizonyos weboldalaknál folyamatosan 100 mega körül zabál a FF, ráadásul rohadtul lefogja a processzort is. Nem mondanám, hogy nagyon meg lennék elégedve a FF3-mal. Én semmiféle gyorsulást nem vettem észre, ráadásul néhány általam használt add-on egyelõre nem kompatibilis a FF3-al. Nagyon vártam az új verziót, de egyelõre számomra inkább csalódás😞
Letöltöttem a Firefox 3-at, örülök hogy benne vagyok abban a 8 millióban 😊

Elsõ ránézésre remek böngészõ, és boldogan fogom használni, de sajnos a céges hálózaton folyton elhalálozik, de a 2.x verzió, az IE6 (amit az IT javasol LOL), és az Opera is fagyogat. Valamire mindig várnak a hálózaton.

Fura mód Firefox 1.5 villámgyors még a mi hálózati gondjaink mellett is. Tippünk szerint azért mert õsrégi, és threadek helyett új instancokat indít minden ablak (illetve threadeknek már megoldásnak kellene lenniük, na de itt jön be a windóz szarsága, hiába a csicsa ha az alapok rosszak...). Ez általában erõforráspazarlás, de mivel a csupasz FF1.5 elég kicsi, és a mai gépek is megerõsödtek, pont tökéletessé teszi.

Ha butaságot írtam, tessék kijavítani. Tényleg örülnénk, ha kiderülne, hogy mi okozza az FF1.5-ön kívüli összes böngészõ döglõdését nálunk.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Az online alkalmazások terén azért még van hova fejlõdnie az Operának (Google Docs és hasonlók). Szerintem ez + a relatíve több rosszul megjelenõ oldal az, ami sok embert visszatart a használatától. De még ezek mellett is csak azt tudom mondani, hogy Opera rulez 😊

Hát az operára télleg ráférne egy kis markecing, ez az egyetlen amiben rosszabb a többinél
Nem mindegy a memóriaéhsége. FF2 volt, hogy több mint 800MB-ot evett, de az betudható fogyatékosságának (ezt el is ismerték amúgy, de Ti is tudjátok). Operát megnézheted, nem veszítesz semmit, eléggé jól sikerült ez a verzió. IE-vel és Safarival van már csak baj, elõbbi fejlõdik utóbbi alig.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Én csak azt láttam otthon az FF3-nál, hogy 82MB-ot evett alapból, egy ablakkal, míg anno az FF2 meg csak 45 MB körül. Szóval az új FF annyira nem spórol a memóriával. De télleg kit érdekel 1 GB melett, hogy most 80 vagy 45?😉
(CSak azért bántó, hogy azt ígérték, kevesebb memóriát fog enni.)