125
  • GABOR16
    Akit zavar az újfajta címsor: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6227

Nekem tetszik az új elrendezés, de a régit kedvelőknek ajánlom a link alatt lévő plugint :)
  • floatr
    Az adja az apropóját a dolognak, hogy az opera 9.5 sokáig fejlesztés alatt hentergett, aztán gondoltak egy merészet az illetékesek, és az utolsó RC után egy nappal "piacra" dobták, hogy épp a FF3 előtt jöjjön ki.

Namost h ki mit használ tojom le, tőlem vernyákolhat a balbéla a mikorszoftos fosmocsokban ( (c) Sanyix ).

Annyit ehhez a részéhez h ugyanezek a dolgok, amiket említettél, elmondhatók az operáról is, de mivel nincsen lelkes úttörőcsapat kommuna mögötte, és a cég sem egy mikorszoft, a markecingje nem lesz sose nagyon erős. A FF3 lassan kezdi beérni az operát, ennyi... bár most megint megugrott egy kicsit a 9.5ös
  • Reg5
    Ha lenne Operás hír akkor oda kommentelnénk, de mivel nincs ezért itt "térítenek" sokan; remélem a közeljövőben ez megváltozik. Amúgy a gmail figyelésre felesleges a kiegészítő, van notifier(minden levelezőre szinte) az meg alapból működik.
  • atomjani
    Ja és magyar helyesírás ellenőrző is van a firefoxban:)
  • atomjani
    Ha nem tudnátok itt a firefox 3-ról van szó és nem az Operáról. Majdha kijön az Opera 10-es verziója, akkor az ahhoz készített cikknél lehet überelni. Én évek óta a firefoxot használom és tökéletesen megvago vele elégedve. Az operát is kipróbáltam, de nem tetszett.
    A firefoxot leginkább a gyorsasága, a könnyű kezelése és a jó pár kiterjesztése miatt használom. Nekem az oldalakat pillanatok allatt betölti. A gmail-en érkezett új üzeneteket is kijelzi a kiterjesztésnek hála. A bővítményeket és kiterjesztéseket egyszerűen lehet telepíteni és kezelni. A könyvjelzőket is használom és azzal is megvagyok elégedve. Az adblock plus kiterjesztéssel a reklámokat is kilövöm. A többségben ez automatikusan történik.
    A memóriakezelés tényleg nem olyan fontos, hogy beszélni kellene róla. Nekem sose volt probléma. És szerintem ma már mindenki legalább 256 MB-os ramot használ a gépében. Annyit meg tuti hogy ott sem eszik, hogy behalna tőle a gép. Valóban a kilépés után várni kell ha újra elakarjuk indítani a firefoxot. Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell állandoan bezárni az ablakot és újra indítani a programot.
    Egyébként a programon belül rengeteg beállítás van, amivel finomhangolni lehet a programot.
    És hamár említetéttek a portable megoldást, nos hát én azt használom. Úgyanaz bitről bitre, csak még a könyvtár tartalmazza azokat a beállításokat, könyvjelzőket, ami idő közben elmentésre kerül. Különbség nincs köztük és a hordozhatóság miatt mindenkinek bátran tudom ajánlani. Azoknak meg főleg, akik hetente rakják újra a rendszerüket.
    Nem tudom, hogy az Opera milyen rendszereken használható, de a firefox mellett szól az is, hogy linuxtól kezdve rengetegféle rendszeren használható. Gépigénye nem túl nagy, és a ma kapható alsó kategóriás számítógépen is könnyedéb elfut.
  • zoozoo
    Nektek nem kezd el néha veszettül dolgozni a vinyó, mióta felraktátok az új FF-t? Mintha valamit indexelne a progi.
  • Zsoltika 007
    Nem kell nekik. Eddig se kelllett. Mivel a winbe alapból az van fent sok ember azt használja. Ennyi.
  • hdo
    Téríteni? Én személy szerint kijelentettem hogy szerintem szar, erre gyerekesen mindenféle alátámasztható tények nélkül elkezdtek fikázni, én meg utána elkezdem sorolni az érveket hogy miért volt szar, miért döntöttem úgy hogy otthagytam. Én sehol nem mondtam hogy térjetek át operára különben a pokol kénköves tüzében fogtok égni mindörökké!
  • tomcsa4
    Nézegesd többször az SG-t (ezt az SG-t) és akkor csillaggal meg lesz jelölve:) Nem tudom ,de én imádom az új címsort!
  • szacsi
    Annyira bírom ezt...amikor kijött az első FFX verzió, akkor az IE-s csávók győzködtek mindenkit, hogy mekkora szar ez a böngésző, aztán most, hogy ők lenyugodtak, állandóan jönnek téríteni az 1%-os részesedésű Operát használó userek...szhh...
  • CybeRick
    Mindenesetre a redmondiak felköthetik amilyük van, ha az IE új verzióját akarják a FF3 és az Opera ellen küldeni
  • hdo
    Hát persze gyerekek, ennyit tudtok, azért lassú nekem a FF, az Opera meg NEM, mert szar a rendszerem .... ez tényleg hasznos és logikus információ volt, köszönöm nektek! Na mind1, úgyis tudtam hogy ez lesz, de amíg ez az egyetlen épkézláb érvetek a firefox használata mellett, én meg már tapasztalatból tudom hogy alapvető dolgokban viselkedik szarabbul, addig nem túlzottan érdekel a kritika.

Amúgy halkan megsúgom hogy negyedik éve használok Operát, és azóta viszem egyik rendszerről a másikra minden beállításomat könyvjelzőmet stb. ... amit importáltam FF-ba mert _felkínálta_a_telepítője_ és több mint valószínű hogy ez feküdte meg a gyomrát, ebből is látszik mennyire stabil. Opera 60+ nyitott ablak mellett foglal maximum 380 megát a giga memóriából, reklámok szépen le vannak tiltogatva, és max 27%-ig hajtja így is az 1,8 GHz-es - egymagos - AMD procit. Ablakok között teljesen laggmentesen lehet váltogatni és a 61. ablakot is ha megnyitom max sávszéllel hozza be. FF-ban már a negyedik ablakkal gondom volt, amit előttem is említettek, szimplán tölt egy ideig, és nem hozza be. De amit behoz azt is lassan.
  • Penge4
    "az operába bennvan minden alapból de vagy jó úgy vagy nem, nem tudsz vele mittenni, ffban pedig mindet maximálisan testreszabhatsz, és ez sokkal jobb... :)"

Operában még a címsort és a füleket is alulra/oldalra rakhatod, ha neked úgy tetszik, FF-ben ezt hogy oldod meg? Pont az Opera az, amit a végtelenségig testreszabhatsz.
    A reklámblokkolása meg ezzel a kis trükkel magasan veri az AdblockPlust.

A FF3 nekem a procit eszi nagyon durván (clean installnál is). A memóriafogyasztása valamit csökkent, de azért nem vagyok tőle hasraesve. Az Operáé nőtt a 9.2x-hez képest, de dinamikusabban kezeli. A 9.2x ha felment 300 fölé (itt 50+ tabra, levelezőre, RSS-re...stb kell gondolni), akkor már volt bizonyos mértékű lassulás, a 9.5 meg 350 körül is ugyanolyan gyors (2 giga ramból gazdálkodik) és ha bezárogatom a tabokat jobban visszaesik, akár még 50-60 megára is.
    Az FF3 oldalbetöltési sebessége is egész jó, de a 9.5 azért gyorsabb.
  • BCS pixel
    ezt a gyorsaság mániát nem értem
    én nem érzem az ezred másodperces különbségeket, de úgy látszik sokan igen
  • Icegod
    tegnap óta az SG-ről is le lehet tölteni az Operát ... eddig 19-en tettek így ... + én 20.-ként :)
  • Gerygrey
    Passz, nálam win alatt is megy a Google maps...
  • sanyynn
    Nekem xp;ubilinux alatt is bejött a maps.google.com...

Szerintem állati jó ez az új tűzróka :) Opera is nagyon jó, de én ezt valahogy jobb szeretem... Szerintem igaz lehet ez a sávos dolog, mert a másik gépen 512MB rammal 42MB-t foglal 4 lap esetén, itt pedig ugyanaz a 4 lap 2GB esetén foglal 200MB-t... Hopp... mostmár 62... egyszercsak a lapok megnyitása után lement... de akkor sem ugyanarra a szintre :D

Tetszik ez a címsoros dolog is, egy idő után megszokja, mit szoktam általában megnyitni...
  • Zsoltika 007
    Nálam simán betöltötte Mac Os X alatt. Wint sajnos most nem tudok bootolni. De kizárt hogy ne működne azzal is. Akkor már mindenhol ez lenne a szalagcím. Ott valami gond lesz nálad.
  • BCS pixel
    valamit nagyon elnézhettem
  • palcsika
    kösz a google maps-et nem tudod miért van??
  • Gerygrey
    A portableappoknál jobban szeretem valamiért a telepítettet, az xvid pedig konkrétan xvid-be kódoláshoz kellett (sima lejátszáshoz hülye aki bármilyen codecet felrak) :)

és néha ha kilépek a firefoxból és vissza akkor azt írja ki hogy már fut és előbb ki kell lépni

Várni kell míg kigyilkolja a memóriából a firefox processt. Taskok között láthatod, ha eltűnik akkor kilépődött teljesen, akkor már lehet indítani.
  • HöfEE
    Nem tudja valaki, hogy lehet a címsort FF3-ban valahogy átvarázsolni , hogy úgy működjön mint a régi? Szörnyű! Beírom a címsorba hogy sg és mindenféle oldalt bead aminek az URL-jében szerepel az sg betükombináció. Engem ez rettentően zavar, de ezt leszámítva elég jó kis böngésző.
  • Satyko
    bocs, ez az
    http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0&os=win&lang=hu
  • palcsika
    és néha ha kilépek a firefoxból és vissza akkor azt írja ki hogy már fut és előbb ki kell lépni. utánna leokézom újra rákattintok és akkor már behozza. Ez miért van?
  • Satyko
    Akkor szerinted ez mi?
    http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0&os=win&lang=hu
  • palcsika
    az mért van hogy a maps.google.com-on a térképet nem tölti be az új firefox 3??
  • CybeRick

Akkor ez most a kínai?
  • smv
    Valoszinü, en csak az eredeti mondat abszurditasara akartam utalni :D
    Amúgy FF-ezek enis, csak zavar amikor buta emberek hülyeségeket beszélnek arról, amit még látni sem láttak, csak tudják, hogy vannak olyanok, akik azt szeretik... :)
  • BCS pixel
    szép szép de a magyar változat még sehol :( talán ha több nyelvű változatott lehetet volna letölteni megtriplázódott volna ez a szám
  • CybeRick
    Alighanem csak álmodtad
  • Mardel
    Árnyékolástechnika az új Operában

Firefox 3-ban egy picit másképp néz ki (nem előnyére mondva).
  • smv
    "Fura mód Firefox 1.5 villámgyors még a mi hálózati gondjaink mellett is. "

Igen ez tényleg fura. Egy hely ahol semmi sem működik, csak a hős és csodálatos FF.

Ilyen példát én is tudok mondani. Egyszer amikor felkeltem, akkor az univerzum maghasadás miatt elkezdett atomjaira hullani, amitől az internet önmagába fordult, így se az FF se az IE sőt még a Safari sem működött, DE az Opera tökéletesen!

Höh...
  • smv
    "Nem értem, hogy a mai világban mit kell a memórián lovagolni. Nem mindegy, hogy abból az 512mb-ból/1Gb-ból mennyit csíp le a progi (40mb...120mb)?"

A mai világban ahol terjednek a tökmag olcsonotik, illetve a notebookok, amibe átlagpistike nem nagyon szokott memóriát bővíteni? Igenis számít az a néhány mega is.
  • smv
    Ember, te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak vak, hogy nem veri ki a szemed az opera reklámszűrője?
  • Zsoltika 007
    Te vagy a nap hőse!! Kitüntetésedet postázzuk! Köszönjük Emese!!
  • waterman
    firefoxból van mindig portable edition a www.portableapps.com -on. valamint ha xvid kell és nem akarsz a rendszergazdikkal szívózni, akkor ott a freewarefiles.com -on a kmplayer. még flash videókat is simán lejátszik. nem kell telepíteni, csak kicsomagolni. ezekkel kicsit kisebb a meló, mint a format c: esetén..
  • MasterJay
    "Akkor telepítheted újra, mert ezzel el is árultad a hozzá(nem)értésedet."
    Ezt fejtsd ki bővebben!
    Rosszúl írtam. Mióta netezek!
  • Yany
    Gugliba: "javascript benchmark"
    Teszteljétek le FF2 és FF3-mal is. Nekem 3.92x gyorsabbnak jött ki a 3-as a SunSpider-en.
  • Anomaly
    Mintha az értelem kapával támadna...
  • Gerygrey
    az IE6 (amit az IT javasol LOL)

Jellemző, hogy a vállalati IT-vezetők a legnagyobb pancserok a témában.

Én melóztam olyan durván leszabályzott rendszert alkalmazó cégnél, ahol fent volt egy IE (XP default, nemtom hanyas, de nagyon gagyi), meg valami százéves Mozilla 1.5, és telepítési jog nuku. Jellemzi az ottani IT-sek hozzáértését, hogy amikor kértem egy xvid codechez telepítési jogot, ők valami mega brutál kodek pakkot akartak volna rámsózni - ekkor besokalltam hogy ilyen egybites balfácánok akarnak engem korlátozni, csináltam egy format C:-t és lett xvidem meg Firefoxom is :)