Celeborn#18
Na, letöltöttem az Opera 9.5-öt, hogy azért képben legyek. :) Először is, megnyitottam FF-ben is, és Operában 5 fület, és nagyjából hasonló volt a memória foglalása mind a két programnak. Szóval volt 3 MByte különbség, asszem az nem sok. Viszont az operában az egyik oldal csak harmadszorra jött be. Aztán gondoltam megnézem a sebességeket. Lentebb már írtam, hogy az FF-ben mit tapasztaltam netbank és életbiztosítás ügyben, és az Operában a netbank kb. ugyanazt a sebességet produkálta, az életbiztosításomat pedig nem tudtam vele megnézni. Egyszerűen nem töltötte be az oldalt. Minden esetre amennyit így alap szinten láttam belőle, szerintem nagy különbség nincs a két program között. Max. hogy jobb alul nincs nagyító gombocska az FF-ben, dehát ott a ctrl+, és a ctrl+. Na, közben sikerült megnéznem az életbiztosításomat is Operában. De szerintem ugyanolyan gyors, mint az FF3. Tehát az FF2-höz képest biztos hogy gyorsabb. Aztán megnéztem azt a tesztet, amit a multkori cikkben írt valaki, és az Opera nekem 170ms körüli eredményeket hozott, az FF3 pedig 190ms körülieket.
Én most csak azért írtam le ezeket, mert látom, hogy megy itt a harc a két tábor között. Persze az FF-es emberek úgyis kihozzák, hogy az FF a jobb, az Operások meg kihozzák, hogy az a jobb. De én úgy gondolom, hogy aki nem akar semmi extrát, csak böngészgetni, annak szerintem mindegy, hogy Opera 9.5, vagy FF3. De az a fránya címsor még mindig... :)