Sikeres Firefox-rajt, kisebb malõrrel

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem értem, hogy a mai világban mit kell a memórián lovagolni. Nem mindegy, hogy abból az 512mb-ból/1Gb-ból mennyit csíp le a progi (40mb...120mb)?

Én FF-ot használok, de egyelõre maradok a 2-es verziónál, várok még kicsit, hogy kiforrja magát.

Opera-t nem ismerem, így nem írok róla semmit, de ha ennyi ember van róla jó véleménnyel, akkor lehet, h. kipróbálom.
a címsor dolog Operában egyszerûren kikapcsolható (FF-ben nem tudom), ha ennyire idegesít, esetleg ... <#eplus2>

egyébként én is örülök, hogy végre megemlítették az Operát, ami ugye pont nem nyílt ... úgy látszik, a tisztelt SG.hu szerkesztõsége azért néha olvasgat a hozzászólások között, csak azt furcsállom, hogy sose válaszolnak ezekre...
Van a FF-hoz valamilyen extension, amivel meg lehet ezt a címsor-dolgot oldani.

Én is alig hittem el, hogy feltûnt az Opera szó az SG oldalain. Mondjuk úgy van beállítva, mintha próbálná azokat az újításokat hozni, mint az új FF - ami éppenhogy fordítva van, ha az idõrendet nézzük. Nade ne legyünk telhetetlenek :)

Így van, mindegyik tábor a sajátját fogja jobbnak tartani. Az emberek nem ismerik az Operában rejlõ lehetõségeket és mivel jobb az FF3 marketingje egyértelmûen azt fogják használni. Ennek hatására - mármint az ismeretség - a fejlesztõk is csak IE és FF-re fejlesztenek. Ha egy oldal nem jön be Opera alatt, az nem azért van mert xar az Opera, hanem mert IE-re és FF-ra van optimalizálva, ill. írva. Továbbra is tartom, hogy az emberek lusták és egy böngészõt nem 3-4 percig kell használni, hogy ítélkezhess felette. Rá kellene szánni az idõt, megismerni az egérvezérlés elõnyeit, stb. stb. Használni kellene minimum 1 hónapig, beállítani a saját igényidre, optimalizálni magadhoz és utána ítéletet mondani, melyik tetszik neked a legjobban a 3 közül (ie,ff,o). Ha lenne ilyen teszt a világon, lefogadom, hogy az Opera kedveltsége toronymagasan növekedne. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az Opera 9.5-nek nincs egyetlen ismert biztonsági rése sem (más böngészõkkel szemben), illetve az Acid tesztet is õ vezeti. A memóriára reagálva pedig az Opera nekem 1 ablakkal 35 MB-ot eszik. 20-30 nyitott ablaknál pedig már nem érdemes nézni egyik böngészõ étvágyát sem, mert magas lesz! Nem akarok flémet indítani, azt hiszem az FF-ról nem írtam semmi rosszat. :) Peace

Abu Dhabi, muhalaba Dabi, nem érdekel, csak tolja a dezsõ milliárdokat az AMD-be. :)

Engem az gyõzõtt meg ellene véglegesen, hogy lehet ff-ban blokkolni a reklámokat, ami operában elképzelhetetlen... Ez hatalmas elõny, mert rájöttem h lehet reklámok nélkül is élni, és azóta már nem vágyom vissza... Meg az volt az ucsó csepp a pohárba ami miatt váltanom is kellett, mert az opera nem volt kompatibilis a gmail-gadgetemmel, viszont a ff igen. Talán a 2progi között a filozófia a dolgok nyitja mindennek, oké h az operába bennvan minden alapból de vagy jó úgy vagy nem, nem tudsz vele mittenni, ffban pedig mindet maximálisan testreszabhatsz, és ez sokkal jobb... :)
Az a fránya címsor? :) Szerintem a legjobb dolog, "szeniliseknek" kiváló! Ha csak ennyit tettek volna bele, azt mondom elég is!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

A FF3 nálam folyamatosan 90-110 MB memóriát eszik. Ez mindenkinél így van, vagy csak rosszak a beállításaim?
Na, letöltöttem az Opera 9.5-öt, hogy azért képben legyek. :) Elõször is, megnyitottam FF-ben is, és Operában 5 fület, és nagyjából hasonló volt a memória foglalása mind a két programnak. Szóval volt 3 MByte különbség, asszem az nem sok. Viszont az operában az egyik oldal csak harmadszorra jött be. Aztán gondoltam megnézem a sebességeket. Lentebb már írtam, hogy az FF-ben mit tapasztaltam netbank és életbiztosítás ügyben, és az Operában a netbank kb. ugyanazt a sebességet produkálta, az életbiztosításomat pedig nem tudtam vele megnézni. Egyszerûen nem töltötte be az oldalt. Minden esetre amennyit így alap szinten láttam belõle, szerintem nagy különbség nincs a két program között. Max. hogy jobb alul nincs nagyító gombocska az FF-ben, dehát ott a ctrl+, és a ctrl+. Na, közben sikerült megnéznem az életbiztosításomat is Operában. De szerintem ugyanolyan gyors, mint az FF3. Tehát az FF2-höz képest biztos hogy gyorsabb. Aztán megnéztem azt a tesztet, amit a multkori cikkben írt valaki, és az Opera nekem 170ms körüli eredményeket hozott, az FF3 pedig 190ms körülieket.

Én most csak azért írtam le ezeket, mert látom, hogy megy itt a harc a két tábor között. Persze az FF-es emberek úgyis kihozzák, hogy az FF a jobb, az Operások meg kihozzák, hogy az a jobb. De én úgy gondolom, hogy aki nem akar semmi extrát, csak böngészgetni, annak szerintem mindegy, hogy Opera 9.5, vagy FF3. De az a fránya címsor még mindig... :)
A címsorban az a jó, hogy betanulja, hogy mire mit szeretnél írni és azt pakolja eléd elõször.
Szerintem jobb, mint az elõzõ. :)

https://twitter.com/foodlfg

Nagyon jó a 9.5, elbújhat mellette a firefox.

shaken, not stirred

Töröld inkább magad.

Számomra az Opera marad az etalon és a 9.5-ös verzió külön dicseretet érdemel. Gyors az FF3 de az Opera gyorsabb. Semmivel nem marad el az FF melett, csak az FF-nek jobb a marketingje... legnagyobb sajnálatomra.

Abu Dhabi, muhalaba Dabi, nem érdekel, csak tolja a dezsõ milliárdokat az AMD-be. :)

Én korábban IE-t használtam, aztán áttértem FF2-re, mert szarakodott az IE, most letöltöttem az FF3-at, és csak egyetlen bajom van vele. Ez a címsor borzasztó idegesítõ. Szerintem most körülményesebb használni, mint eddig. Egyébként meg tényleg gyorsabb az elõdjénél. Miután itt olvastam, hogy valakinek gyorsabb lett a netbank-ja, gyorsan megnéztem én is, és tényleg gyorsabb. Megnéztem az életbiztosításom adatait is, ami szintén marha lassan szokott menni, és most az is gyors. Szóval valamit mégis sikerült elérniük. Csak az a fránya címsor...
Nekem elsõ nekifutásra tetszik. Egy kicsit paráztam, hogy a saját kiegészítõmet kódolhatom újra, de elég volt néhány minimális módosítás, és szépen fut.

Érezhetõen gyorsabb, és a beépített helyesírás-ellenõrzõ meg tök poén. <#vigyor>

Egy jó tanács: ha sok addon kell, akkor Opera, ha szinte semmi, akkor FF. Én is FF-et használok cca 3 éve és látom fejlõdést. A kettes memóriakezelése katasztrófa volt, de sebessége nagyon jó. Ez a hármas is ugyanolyan sebességû (én nem csipáztam javulást). Addont nem is teszek fel. Ha sok minden kell, akkor használj Operát, mely szintén remek sebességû a sok bõvítmény hatására is, de több memóriát eszik.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Gerygrey
Nem tudom nálad mi a gond az addonokkal, nekem a beépített addon kezelõvel is sikerült megtalálni és feltelepíteni az áltam használt addonokat.

Narxis
Mi a szart csinálsz? Tényleg ennyire hülye vagy? Hogy-hogy csak nálad szarakodik? Valamit elkúrtál, nem kicsit, nagyon.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Töröld is le, jó gané rendszered lehet mert nálam hibátlanul mûködik.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hát dBLOOD nem tudom te mit használsz... De én már a Béta 5 óta használom és imádom! 8 kiterjesztést használok hozzá és még így is gyors mint a zsírozott villám!Semmi ilyet nem tapasztaltam, hogy percekig nem töltené az oldalt. Sõt pl az online banki alkalmazás, melyet használok Java-s és azt fürgébben tölti be, mint az elõdei vagy az IE7. Én személy szerint meg vagyok elégedve vele.
Én letöltöttem, feltettem. Addonokat keresni hozzá pokol, mozilla addon oldalán beírom az extension pontos nevét és nem találja, egy vicc esküszöm...
A böngészésrõl annyit, hogy hosszú percekig tart míg betölt egy-egy oldalt, HA egyáltalán betölti, sokszor egy darabig tölti majd leáll, nyomhatom a frissítés vagy ugrás gombot ahhoz, hogy ismét elkezdje tölteni a lapot...
Sok addonnal használom, így tudja ugyanazt amit az Opera, de természetesen nem állok át FailFart-ra Opera 9.50-rõl...
Mellesleg nem kellene leostobázni valakit csak mert különbözik a véleménye a tiédtõl Dano...

What can change the nature of a man?

DjDano
Ember a hiba a te készülékedbe van... Töröld is le ha ennyi eszed van :D

hdo
UI egy katasztrófa, az optimalizált weboldal töltésrõl meg csak annyit hogy egy szutyok frame-et távolítottam el az egyik youtube videónál és a weblappal együtt újra töltötte az egész videót. Tehát nem csak alapból lassú, hanem ilyen szempontból is tök fölöslegesen viszi a sávszélt, nomeg a cache-t. Sorolhatnám még hogy 10 perc alatt milyen hibákat fedeztem fel ami szöges ellentétben van az állítólagos újdonságokkal/elõnyökkel, de inkább nem szítok vitát egyetlen szemellenzõs FF fan emberrel sem. Uninstall.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hdo
Hétszer gyorsabb mi? Kacsa, éppen most netezek FF-ból és általában nem szoktam észrevenni a töltési sebesség különbségét IE és Opera között, de FF-ban azonnal feltûnt hogy dög lassú! Megy is az uninstall!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

smv
"És ha már megemlítettük a nyílt alternatívákat, érdemes pár szót szólnunk az Operáról is,"
Az Opera amúgy nem nyílt. Na jó, nem piszkálódom.

Starcraft + Diablo III - esemve

smv
Azta, csak nem. Egy pillanatra azt hittem, hogy káprázik a szemem, de mégsem: Tényleg megemlítették az Operát! <#idiota>
Ideje volt... Bár egy cikk nem ártana róla.

A cikkhez pedig: grat a srácoknak, jó lett az FF. Szívbõl remélem, hogy felgyorsul a terjedése, és végleg kiírtja az IE-t.

Starcraft + Diablo III - esemve

← ElőzőOldal 3 / 3