• Kornan
  #99
  "Bokorgyurit megszavazták, nem odanőtt. Ha sok ember úgy gondolja, hogy nem kell oda, akkor nem fogják megszavazni."

  Valószínűleg nem esett szó erről a témáról a választásokon és ha még szóba került volna akkor is az emberek többsége olyan (főleg ott) akiket nem érdekel az adott kérdés vagy a pápával értenek egyet, mert csak, vagy mert szimpi,ahogy szokott lenni.

  "Most is sokan lopnak, mégsem hullott szét a társadalom. De még ha át is lépek ezen a valótlanságon, akkor is:
  addigra én már meghalok/olyan vagyont halmozok fel, hogy testőrökkel veszem körbe magam/svájcba költözök. "

  De most elkapják legalább a bűnozők egy részét,ami elrettenti azokat akik lopni akarnak(legalábbis egy részüket).Tehát nincs szó arról ,hogy tutira tudom ,hogy nem kapnak el.Van kockázat.Költözz svájcba előbb utóbb úgyis oda is kiterjedne majd a lopási hullám.Valószínűleg még az életed vmelyik pontján negatívan érintene ha széthullana a társadalom. Saját testőreid lopnának meg. 

  "Miért érdekeljen engem, hogy mi lesz a halálom után?" Tegyük hozzá ,hogy az emberiséggel.Csak a jelen a fontos, vagy a jövő is számít?

  Tulajdonképpen ez itt a fő kérdés.De szerintem erre a kereszténység erkölcsi tanításai közt sincs válasz.Vagy van?Szerintem ez a kérdés már "a mi az élet értelme" kérdéskörbe tartozik :D.
  Én úgy gondolom nemcsak a jelen számít,nem osztom az "élj a mának" típusú szemléletet.Hanem gondolni kell a jövőre is,hosszú távon kell gondolkodni.

  Ha az az életed egyetlen célja ,hogy minél nagyobb vagyont halmozz fel meg ,hogy luxusban élj,akkor érdemes mindenkit meglopni, ha tutira megúszod,úgyse kerülsz tartaroszba vagy a pokolba hagy tudomisén hova.Tehát ha neked nem származik hátrányod belőle és csak magadad tartod fontosnak akkor pusztán logiai szempontból semmi nem gátolja meg ,hogy ne lopj.Ha számít neked a jövő akkor nem éri meg kárt okozni a társadalomnak,ez logikus.

  De ez még mindig nem igazolja a vallások szükségességét, bizonyos erkölcsi tanítás az oké, az jó ,de már írtam ,hogy tul. képpen nem ezzel van a bajom, ráadásul ez nem is a vallások sajátja.Azt nem értem ,hogy miért kell hülyíteni az embereket?Miért nem lehet pusztán erkölcsi tanítás ,amit azért néha nem árt felülvizsgálni?Miért kell azt hazudni ,ha lopsz akkor a pokolba fogsz szenvedni?

  Majd kicsit gondolkodom még a témán valamikor.