• Kornan
    #85
    Megint jó nagy hitvita van kibontakozóban , amit Akuma kolléga (2-es hsz) gerjesztett,de ha ő nem akkor más. :)

    Az én véleményem továbbra is:

    Aki vallásokban hisz az emberek által egy csettintésre kitalált fikciókban hisz,amik ha van is valóságalapja ,annak jókora elferdítése.
    Az a baj ,hogy a világ kérdéseire próbál választ adni ,pedig tisztán látszik ,hogy csk kitaláció , nem kéne beleszólni a tudomány területére.
    Erkölcsi tanítást mondják legfőbb előnyének,de úgy gondolom ez nem a vallások sajátja,ha csk pusztán erkölcsi tanítás lenne nem lenne vele semmi bajom.Amúgy meg az erkölcs az szubjektív(többféle létezik) dolog.Én pl erkölcstelennek tartom ,hogy a pápa folyton beleszól a tudományba az erkölcs,isten nevében.Pl a klónozással kapcsolatos kísérleteket erkölcstelennek tartja.Lehet ,hogy visszataszító,de emberi életeket menthet.Ezzel sokat árt az embereknek szerintem.

    Bár most egyre többen próbálják rugalmasan kezelni(pl a bibliát)összeegyeztetni a tudománnyal,eltorzítva a szerzők által kitalált erdeti értelemzést.Ami azért én úgy gondolom pozitívum.Mert valamennyi ész kell azért,hogy felismerjük ,hogy ami ott van az egy nagy baromság.Úgyhogy ki kell találni valami olyat,ami nem hangzik akkora nagy baromságnak egyenlőre. :)
    Már ott tartunk ,hogy valaki szerint Isten=fizika törvényei. :)
    Legk. mi lesz Isten?

    Aki még mindig szószerint értelmezi pl a bibliát arra nem is tudok mit mondani.De kérdem én miért ragaszkodnak a vallásokhoz az emberek? Meddig fogják még torzítani? Én úgy gondolom nincs semmi szükség rá.