• Archenemy
    #44
    Osztom a véleményed, de azért azt se felejtsük el, hogy a tudományban is lehet "vakon hinni", nem csak a vallásban. Pl. Semmelweis kortársai (orvosok, nem papok), Galilei bírálói (akik nem a papok voltak, hanem a korabeli tudósok!), stb.

    Vagy nézd meg itt a kezdő kommentárokat. Úgy nyilatkoznak, mintha a templomokban még mindig a bibliát szó szerint vernék az emberekbe, mintha az egyház ötszáz évvel maradt volna le a világtól, stb, holott egyszerűen hazudnak, nem mondanak igazat, a fáradságot se veszik, hogy utánanézzenek alapvető tényeknek (pl. hogy mi a kat. egyház hivatalos álláspontja a föld koráról vagy az evolúcióról).

    A vakhit semmilyen oldalról nem helyes, és én itt, ezen a fórumon (meg másokon is) sokkal több ostoba keresztényellenes vakhit-dogmát látok, mint máglyagyújtó inkvizítort.
    A görögök idejében az intelligens ember ismérve a kétkedés volt: és ebbe beletartozik a saját igazunkban való kétkedés is. Meg van is az a mondás, hogy "kár, hogy az okosok mindig kételkednek magukban, a hülyék meg mindig holtbiztosak" :p Ez nekem mindig eszembe jut, ha úgy érzem, valamiben full biztos vagyok.
    Nah annyit osztom má' az észt, hogy nekem nem is marad :p
    Arch