Dany007#41
Hát igen, a sok elvakult vallásos egyénnek már ideje lenne egy kicsit felnőlnie.
(hangsúlyozom,elvakult).
Szerintem világos, mint a nap. A vallásnak erkölcsi tanítás (lenne) a szerepe.
A Földünk és a világ dolgainak megmagyarázását hagyjuk a tudományokra. Ennyire egyszerű.
A vallás szép és jó dolog. Sőt, bizonyos Bibliában található részeket minden állt. isk-ben tanítani kéne kötelező jelleggel!
Az elmúlt évszázadokban a tudomány már sokszor bizonyított olyan dolgokat, amire a Bibliának csak meséji voltak.
De hagyjuk is ezt, elég ha körbenézünk! Legyünk akárhol amikor ezt olvassuk. Minden (majdnem szó szerint) amit látunk az a tudománynak köszönhető. Minden! A számítógép, a monitor amin olvassuk ezt, a szék amin ülünk vagy ház amiben vagyunk, a ruha ami rajtunk van, sőt még a kaja is amit eszünk! Ez mind az elmúlt párszáz év tudományos (és továbbfejlesztett) munkájának az eredménye.
Az szintén, hogy ma még egy ilyen szutyok országban is mint a mienk 60-70év az átlagéletkor! Ez is a tudománynak és nem a vallásnak köszönhető.
Persze kell mindegyik, nem vagyok én vallás ellenes. De mindennek meg van a maga helye.