Legjobb befektetés
  • franc0
    #93
    Alapvetően úgy vagyok ezzel, hogy amíg nincs a kezemben a diplomám, nem adok befektetési tanácsot senkinek. Eddig 1 kivétel volt, de sok volt a tömény :) (hálisten bejött)

    Általánosságban annyit mondanék, hogy el kell dönteni az a kis pénzmag mit jelent az ember számára. Ha például 1-2 év múlva abból lesz a kocsi vagy a lakás kezdőrészlete, azaz nélkülözhetetlen, akkor nem lehet mást tenni mint szépen rászánni az időt és átnyálazni a bankok betéti konstrukcióit, mondjuk egy excel táblában összesítve. Biztonságos, a nyugodt alvás garantált.
    Akkor izgalmasabb a dolog, ha az ember kockázatelfogadó, azaz ha -20% lett a vége, akkor nyel egyet és leszarja. De az is lehet hogy +50 lesz.
    Azt kell megérteni, hogy a pénzügyi világban az összeg nem annyira fontos. A százalék (hozam) a lényeg. Ha most csak 1 millát tudtam beletolni, akkor 1 millát. Csak akkor számoljunk el ha végeztünk. Ha minden nap foglalkozik vele valaki abba bele lehet csavarodni.
    Ha hajlandóak vagyunk másra bízni a pénzünket, akkor jelenleg véleményem szerint érdemes a részvénytúlsúlyos alapokat (a portfólió kb 80%-a részvény) megvizsgálni. Ha rövid távon gondolkodunk, akkor a nyíltvégű alapokat válasszuk. Mivel a magyar részvénypiac relatíve illikvid, tanácsos olyat választani amely külföldön is kereskedik.
    Én azonban nem bíznám másra a pénzemet, azért is tanulom ezt a szakmát. Ma már sok magyar cég kínál egyszerű, online kereskedési lehetőséget. Sok helyen nyithatunk úgymond játékpénzes számlát, hogy beletanuljunk a mikéntjébe, és lássuk menne-e ez nekünk. Ha jók vagyunk az nagyon jó érzés, ha elszúrjuk, nem okolhatunk mást. Egy kezdőnek a devizakereskedést ajánlanám, sok szorgalommal pár hónap alatt beletanulhatunk. SOK szorgalommal. Még annyi, hogy az online platformok jó része lehetőséget ad tőkeáttételes kereskedésre, azaz a befektetett összegünket pillanatok alatt megnövelhetjük hitellel. Egy erős megérzés/tipp esetén így sokat lehet szakítani, de bukni is.

    Remélem érthető voltam így 3 óra alvás után :)