• kvp
    #190
    "Tehát például egy tranzisztoros rádiót akár ma is meg lehetne hajtani néhány méter antennával."

    Tranzisztorosat nem, de detektorosat igen. Ez annyiban ter el a tranzisztorostol, hogy nincs benne erosito, csak egy demodulator. (antenna, hangolt tekercs, egyeniranyito, piezohangszoro) Az egyetlen baja, hogy minel tavolabb van az ember az adotol, annal halkabb az amugy is halk adas.

    Erositos rendszert csak ugy lehet csinalni, ha egy masik frekvenciarol kivesszuk az energiat, es azt hasznaljuk erositesre. Ez mukodik, tehat pl. a gsm-ek 900Mhz-et tokeletesen lehet hasznalni egy tranzisztros am vevo meghajtasara. Ez mukodik, de hatalmas antenna kell hozza. Aztan ott a kedvencem, az 50Hz-es halozati zaj felhasznalasa, ez mar jobb, de viszonylag kozel kell lenni az energiaforrashoz. Ez szoban belul jol mukodik ha van a kozelben konnektor, de meg egy gombelem teljesitmenyet sem hozza. (a rekordom 2.7V es 0.1mA volt erzekeny GaAs diodakkal es kb. 10 meternyi monopolusos zsinor antennaval) Szorakozasnak jo, hasznalni nem lehet semmire. Csak akkor van ertelme, ha direkt modon sugarozzuk be a celteruletet. Ilyenek peldaul az rfid-s rendszerek, amik gyakorlatilag a Tesla fele energiaatviteli rendszerre alapulnak. (egyebkent nagyon egeszsegtelenek ezek is)

    A harmadik lehetoseg a nagy vlf adok es termeszetes elektromagneses sugarzas megcsapolasa. Ehhez tobb kilometeres antenna kell es nem folyamatos az energia, hanem idonkent jon egy-egy nagyobb impulzus. Egy nanowattos mikrovezerlot errol siman meg lehet hajtani. Jelenleg csak a tengeralatjarok hasznaljak kommunikaciora es a rendszer betaplasat egy atomeromurol vegzik ket tobb kilometeres foldbe asott antennan at. (magat a bolygot hasznaljak kozegnek, igy meg az eszaki sark jege alatt is van vetel) Ez utobbi a bolygonak lathatoan nem tetszik, el is csuszott a termeszetes rezonanciafrekvencia a Tesla altal mert ertektol. Az oka az emberi elektroszmog, de egy hidrogenbomba teszt sem tesz jot neki.

    "Tesla-féle energiatovábbításnak miköze van az energiatermeléhez??"

    Rajott, hogy ha az energiatovabbito rendszert a Fold rezonanciafrekvenciajara allitja, akkor a bolygo ionoszferaja szamara a Napbol szarmazo sugarzas altal leadott energia is kinyerheto. Ezt egy megfelelo hangolt gerjesztett tekerccsel lehet megoldani. Hatranya a mukodes kozben fellepo nagyfoku ionizalo sugarzas, amitol rovid tavon mindenki kihalna aki a felszinen el. Az otlet jo, mukodik, de sajnos szepen lassan megolnenk vele magunkat ha hasznalni probalnank. Erre maga Tesla is rajott, csak nem tudta mi a rejtelyes eredetu sugarzas, csupan a hatasait latta.