• kvp
    #172
    "Ha frankó, miért nem árulják?"

    A valasz nagyon egyszeru. Ugyanis meg Tesla rajott arra, hogy egy ilyen rendszer ipari meretu hasznalata nem egyeztetheto ossze az elettel. Ha annyi energiat kuldenenk a legkorbe, amennyi a rendes felhasznalashoz kell, akkor nem maradna eloleny a bolygon. Arrol nem is beszelve, hogy mar most is tul sok az elektroszmog, ami egyelore csak az elolenyeknek rossz, de bizonyos merteken tul mar a nem katonai elektronikakat is kezdi zavarni. Legjellemzobb pelda a hangszoro ele rakott mobiltelefon esete. Csak 2 watt, de ennek ellenere mar zavarja a hangszoro mukodeset. Most kepzeld el mi lenne, ha 500 watt menne at rajta folyamatosan, hogy a mellette levo gep kapjon eleg tapot.

    Amit meg lehet csinalni, az egy kis led villogo meghajtasa, amihez par miliamper is eleg, amit egy charge pump kepes osszegyujteni. Igy par masodperc alatt egy par tized masodperces villanasra eleg energia gyujtheto ossze. Egy piezohangszoros zsebradiohoz (detektoros radio) mar tobb meter antenna kell. Egy rendes erositos hangszoros valtozathoz pedig mar tobb kilometeres antenna rendszer kellene. Egyszeruen tul nagy az atvitel kozbeni veszteseg es tul karos az elolenyekre az elektromagneses sugarzas ahhoz hogy ilyen rendszert erdemes legyen hasznalni.

    A belinkelt videokon levo tekercs csak egy sima Tesla tekercs, veteli modban. Megfelelo kis kuszobfeszultsegu es vesztesegu diodakkal kisebb meretben is ossze lehet rakni, csak a kinyert energia nem lesz eleg szinte semmire. Az egyetlen mukodo trukk, ha valaki a szinfalak mogul egy kibelezett mikroval meghajtja a tekercset. Viszont annak a sugarnak az ujtaba nem szivesen allnek.

    Ha meg valaki mindenaron hazilag akar valami forradalmit kesziteni, akkor javaslom a linearis generatoros Stirling motorokat es a Bussard fele fuzios rendszert, mint kutatasi teruletet. Az elobbivel a nasa, az utobbival az amerikai hadsereg foglalkozik mostanaban, es egesz jol allnak. Maga a technika adott, hazilag elkeszitheto, nem titkolja el senki es meg mukodik is.