• remark #169
    "Így sose lenne fejlődés, mert mindig valakinek "keresztbe" tennének."

    Miert, jelenleg van fejlodes?
    Valszeg te mashogy definialod a fejlodes fogalmat. Ha en is ugy definialnam mint ahogy az a hivatalos propagandaban szerepel, akkor en is azt mondanam hogy van fejlodes.

    "Mindig lesznek olyan üzlet emberek, akiknek az érdekükbe fog állni, hogy egy új megoldásba befektessenek és természetesen olyanok is akiknek nem."

    Ez feltetelezi azt, hogy a Foldon tobb, egymastol fuggetlen vagy egymassal versengo uzleti szereplo van. De ez sem igaz.

    "A feltalálók sokszor olyan embereket, cégeket keresnek fel akiknek pont hogy nem áll az érdekükben a változás (multi), mert ők jól el vannak a nyereségükkel."

    Ha mar altalanossagokat mondunk, akkor en azt mondom neked valaszul, hogy tobb esetben is a kezdeti sikereket elero vallalkozasoknak 1) ajanlatot tesznek 2) megprobaljak oket legalis de tisztessegtelen (piaci) mondszerekkel porra zuzni (felvasarlas, ipari kemkedes stb. stb.) 3) megbizzak az allamot hogy tegye lehetetlenne a vallalkozas mukodeset (feljelentesek, ipari kemkedessel valo vadaskodas, kulcsfontossagu fejlesztesek rendorseg altal torteno lefogalalasa es azok sajat celokra torteno felhasznalasa stb.).

    Az en verziom is egy verzio. Kinek van igaza?

    "Az üzleti világ k*rvára vevőképes a VALÓBAN működő megoldásra. Egyébként próbáltad már? Vigyázz mert nem tudnád levakarni a befektetőket."

    Ez megint csak egy szlogen. Az en szlogenem meg az, hogy ha megprobalnam, nem tudnam levakarni magamrol a "maffiat".

    "Más: az üzletivilágot nem lehet becsapni."

    En nem mondtam hogy be lehet csapni. En azt mondom, hogy az uzleti vilag csap be mindenkit.

    "Sok olyan feltaláló, kísérletező van, aki nem tudja alátámasztani elképzelését ilyen-olyan okból kifolyólag."

    En nem a konkret elkepzelesek megvalosithatosagarol beszelek. En arrol az alapelvrol beszelek, hogy ha egy talalmany erdekeket sert, akkor az a talalmany halott, ha a feltalalo akadekoskodik, akkor o is halott.