• remark #166
    "Ha frankó, miért nem árulják?"

    A tarsadalomiranyitas alapja a "sokaktol" a "kevesek" fele aramlo penz. Ez a verkeringes biztositja a "rendet", a szervezettseget, legalabbis ezt a fajta rendet es szervezettseget amit ma latunk magunk korul. Ezt a tarsadalomiranyitasi modszert mas neven "uzlet" (business) neven szoktuk emlegetni (csak nem tudjuk hogy mit is emlegetunk valojaban).

    Minden olyan megoldas, ami ezen folyamatokanak (azaz uzleti folyamatoknak) keresztbe tesz, terhes a jelenlegi rendszer haszonelvezoi számára, ezert ezen megoldasokat eszukbe sem jut felkarolni. (Es akkor meg visszafogottan fogalmaztam.)

    Tehat tegyuk fel hogy letezik egy olyan megoldas amivel barki energiahoz juthat, es igy bizonyos mertekben elszakadhat attol a rendszertol, ami a jelenlegi vilagrendert felelos. Elvarhato-e hogy barki az uzleti elet nagy halai kozul tamogatni fogja ezt az otletet? Hat meg szep hogy semmi tamogatas nem varhato, sot inkabb ezen otletek megvalosulasa ellen lesznek.
    Igy az a kerdes, hogy "ha van ilyen, miert nem aruljak?" az egy hulye kerdes, mert az ilyen megoldasok pontosan "uzlet" ellenesek, merthogy az "uzlet" az nem mas, mint a Fold lakossaganak az iranyitasa, eletuk keretek koze szoritasa, es ezzel egy bizonyos, egyesek altal preferalt tarsadalmi rend kialakitasa.

    Azaz az otelet maga is nonszensz, hogy az uzleti vilag majd tamogatolag fog ramozdulni a "szabad energia" otletere. Nonszensz es abszurd dolog azt hinni, hogy az uzleti elet majd eletunk minden problemajara megoldast fog talalni (ez a jelenelegi propaganda, nemigaz?). Bizonyos problemakra nemhogy megoldast nem fog talalni, de erdeke igazabol a problema fenntartasa, sot, a problemat sajat maguk okozzak. Nem veletlen hogy a haboruk fo tamogatoi es haszonelvezoi is pont az uzleti elet vezetoi kozul kerul ki. Igy celszerubb az uzleti elet nagy halaira mint maffiara tekinteni. Es mit csinal a maffia, ha jon valaki es keresztbe tesz nekik?

    Mit mondott Reagen mikor az orszag gazdasagi problemairol beszelt? Azt, hogy a problemakat nem a kormanyzat fogja megoldani, mert a kormanyzat az maga a problema. Idokozben kiderult, hogy a dolog forditva is igaz lehet. A jelenlegi problemakat nem az uzleti vilag fogja megoldani, mert az uzleti vilag maga a problema. A megoldas, mint annyi mas teruleten is, az egyensuly megtalalasa lenne. De ez egy masik tema.