Forza Motorsport 3
  • High end PC #360
    " mit nevezel szimnek? GRID, NFS, TDU? mert ez a játék az rfactorhoz van közelebb mint bármi máshoz, ez egy szim, legalábbis az autó viselkedése "

Nemár, ne legyél már elvakult, a Forza sorozat sok mindenhez közel van, csak az rFactorhoz nem.

Szerintem nem tévedek túl nagyot, ha azt állítom, hogy a Forza 3 közelebb van az NFS Shift elveihez (a szimulátorok közé sorolható, mely erősebb kompromisszumokkal született a fizika és az grafika/élvezhetőség/tartalom közt). Persze ez az arány a Forza 3-ban és az NFS Shift-ben is kicsit másabb.
    Már a Forza 2-ben is néhol olyan vicces fizikai modellezések fordultak elő hc szim szemmel nézve, hogy csak a szép grafikáért voltam hajlandó huzamosabb ideig játszani, mint szim műfajt. A Forza sorozat kompromisszum a grafikai ejakuálás (meg a tartalom,élvezet) és a hc fizika között, nagyjából ezt az elvet követte az NFS Shift is. Most az, hogy a megpróbálják hc-ként beadni (a három képernyős cuccokkal meg a Fanatech kormányos videókkal egy fasza reklám, nem több) de ettől még nem az.

Az rFactor inkább a hc szimek felé sorolható, bár, a dobogós helyezés szerintem az iRacing, LFS S2, netKar Pro képviseli a hc kategóriában.

A szimek közt a legjobb grafikjúak persze a GT5, Forza 3, ez vitathatatlan, de ez a fizika oltárán áldoztatik, ez van, nincs tökéletes minden all in one szimultor pakk, mindegyiknek van előnye és hátrnya, meg talán harmadikként a Race On ami ott van grafikában a szimulátorok közt, már csak a gépigénye miatt is (igen, nem is a Boxos Race Pro, ha megnézted volna a 2008-as content-et, az amcsi verdákat meg a 2008-as pályákat, a színek sokkal jobban a helyén vannak a pályááknál és az autóknál is, mint a Race 07-ben, meg az autó kidolgozása is jobb lett ha megnézed az acsi verdákat, hiába, tovább lett gyúrva a grafikai motor valamivel, csak te mindig az évekkel ezelőtti content-et nézed, a Race 07-et, meg gondolom az opciók közt a kocsi és a környezet beállításai nem Maximumon vannak nálad, hanem visszaveszel sok mindenből...)