Forza Motorsport 3
  • TitaniumRR #343
    Forza Motorsport 3 teszt avagy a Dupla-lemez megvételekor az alábbiak várhatók:

Grafika: gyönyörű szép. Az autók textúrája és a versenypályák körülötti táj high-res a javából. Végre egy olyan játék, ahol a freeplay módban is valóban élvezhető az autózás. A menü felépítése ízléses és jól áttekinthető. A színek és az elosztás miatt erős minőségi hatást kelt.

Játszhatóság: Jól irányítható - túl jól. Az előző részekhez hasonlóan sok minden állítható. Az összes segítséget kikapcsolva 65-35 arányban szimulátor-árkád stílus. Sok az FWD, RWD "sínautó". Ezt a játékos akkor érzi, ha van fogalma milyen 250 LE feletti FWD, RWD és AWD autókat vezetni. Nem olvasott anyag alapján. Villanó tekintet továbbá a nem testreszabható gombleosztás miatt.

Szavatosság: A grafika miatt sokáig élmény maradhat. A játszhatóság szempontjából számomra kétséges. Nincs nagy különbség az autók vezetési technikája között. A sebességérzet jó. A vezető-ülés nézet élménye és az itt keltett vezetési élmény 4/ (értsd:4-es alá). Van jobb jelenleg a konzol piacon ilyen tekintetben.

Zene/hang: az autók hangjai szériában igen valósághűek. A zene engem nem érdekel - halkra van véve. A tuningolt autók hangjai azonban nem vagy igen csekély mértékben változnak.

Egyéb: A matricázás biztosan jó - én nem próbáltam. Az alufelni felhozatal márkákban bővelkedik, de azon belül csekély a modell kínálat. Az AI néha csal: a nem annyira ideális íven irreálisan nagy sebességgel fordul utánad FWD autóval alulkormányzás jelensége nélkül. A belső nézet csak előre irányban kidolgozott - oldalra és hátra eltűnik az autó. Az eddig próbált autók között még nem volt balkormányos.

Összegzés: Érdemes megvenni a szép grafika miatt és ízlés szerint a játémenet miatt is. Ha olyan belsőnézetes vezetési élményt keresünk, ahol összességében közelebbi a szimulátor érzés, akkor vásároljunk mellé egy Need for Speed: Shift-et is.