• ziipp
    #76
    Azt általad linkelt videóról olyan vélemények is keringenek (freestyle fórumokon), hogy a labda csak oda van rajzolva, és hasonlók. Egy-két dolgot én is megpróbáltam onnan, és szerintem lehetetlen, bár ez nem bizonyít semmit. :) Viszont a Harlem Wizards 100% eredeti, nem beszélve az AND1 mixtape-ekról, amit ha megnézel, te is be fogod látni, hogy kézzel több trükkre képes az ember, mint lábbal. Igaz, hogy lábbal nagyobb sebességre lehet gyorsítani a labdát, de számomra ez annyira nem fontos - itt is kijön a köztünk lévő nézet különbség.

    > "Egy kosármeccs állandó zakatolás, non-stop rohanás, épp emiatt kevésbé izgalmas a számomra. Hosszú távon unalmas, ha nincsenek ritmusváltások, monotonná, egysíkúvá teheti a játékot (hülye példa, tudom, de a Forma1-et is ezért rühellem)."
    Erre csak azt tudom mondani, hogy nem igaz. Valamint megint látszik, hogy nem nézel kosármeccseket. Ritmusváltások ott is vannak - nem is értem, miért hiszed, hogy nincsenek -, plusz időkérésekkel taktikailag jobban be lehet nyúlni a meccsekbe, nem beszélve a végtelen csere lehetőségekről. Ha röviden meg kellene fogalmaznom, hogy mi a bajom a jelenlegi focival, akkor azt mondanám hogy idejét múlt a szabályrendszere.

    > "...nem mindig a papíron jobb csapat győz."
    Miért, szerinted a kosárban igen? :') Sok pont egyáltalán nem azt jelenti, hogy kis csapat nem győzhet. Ugyanúgy jobbnak kell lenniük, mint a másik csapat, csak itt nem gólokban, hanem pontokban számolnak. Sőt, visszafelé sült el az érvelésed, mert épp fociban van az, hogy jön a nagy csapat, lő egy gólt, és a betonstabil védelem ellen nem tehet semmit a kicsi. Az összehasonlításoddal egyáltalán nem értek egyet, mert a kosár ugyanolyan epikus lehet, mint a foci. Ezt szerintem a fanatikusságod mondatja veled, mert ebben a világban vagy benne. Ha pl. kajak-kenuznál, akkor valószínűleg azzal kapcsolatban éreznél így, de ezzel semmi probléma nincs, csak láss túl magadon. Visszatérve a kapu-vs-gyűrű problémára: igaz, hogy van egy kapus, ami szerintem is jó dolog, de ezen kívül van még 10 játékos, akik ha betokosodnak a 16 elé MEGÖLIK a játékot. Másik nagy probléma a durvasági ráta: a foci az a játék, amiben Ronaldonak szezonokat kellet kihagynia, mert az elején lerúgták a térdét, és azóta visszatérő sérülése lett neki. Ott van Beckham, akinek egy noname szar deportívós trancsírozta fel a csülkeit, de a már említett Eduardoról és a betört fejű, halálközeli sérülést szenvedő Petr Cechről se feletkezzünk meg.

    A mostani EB kivételesnek számít, mert tényleg jó meccsek vannak rajta, bár a tegnap előtti Spanyol-Olasz... hát, hát, csak nem SZAR, UNALMAS, SZENVEDÉS volt? De.