• slickboy
    #48
    Aki abszolút fair play szerinti játékot akar nézni, az nézzen teniszt! Ott a játékosok csak a labda visszaütésével és jó helyezésével győzhetnek a másik felettés nem mezráncigálással, felrúgással meg színészkedéssel kiharcolt büntetőkkel, stb...Semmi szubjektivitás nincs, vagy bent van a labda, vagy kint.
    Komolyan mondom röhejes amikor ezek az állítólag edzett focisták egy kis botlástól vagy lökéstől is percekig fetrengenek a földön. Aztán amikor a bíró nem állítja meg a mérkőzést vagy senki nem figyel rájuk, felpattannak és futnak tovább.
    Persze egy teniszmérkőzés nem olyan módon intenzív, mint egy foci, nem lehet üvölteni a lelátóról, stb. Ebből a szempontból sokkal kifinomultabb. Nem akarok felsőbbrendű szöveget nyomatni, de teniszhuliganizmusról nem hallani sehol.
    Szeretem a focit is, csak a fent említett dolgok teszik tönkre, nyers brutalitásra vágyok, nézek kick-boxot vagy ketrecharcot.
    Miért baj ha fejlődik a sportszer? Tenisznél maradva anno fakeretű ütők voltak bélből készült húrozással. Azóta feltaláltak a könnyűfém ötvözet kereteket meg műanyag húrokat, gyorsult a játék, precízebben írányítható a játék, más játékstílust követel. Mégse rinyál semelyik teniszező.
    Legyen retrofoci, ahol kizárólag hagyományos bőrlasztival meg hagyományos csukával lehet versenyezni. Érdekes módon semelyik focista nem panaszkodott, hogy jaj de szarok az új high-tech focis lábbelik, gyorsabban lehet benne futni meg pontosabban rúgni....