-
Na megnéztem én is az utolsó részt. Kicsit vegyes érzelmek kavarodnak bennem. A sorozatot szinte majdnem 5 részre lehetne bontani. Az első évadba ugye mindne részbe új rejtélyt kaptunk. A másodikba már kevesebb rejtély volt de itt ugye kárpótolt a másik univerzum am ia fő témája volt a 2. évadnak. Jött a 3. évad ahol ugye a 2 univerzum gyógyítása volt a fő szempont. Majd a 3. évad végén mintha végetért volna a sorozat. Jött a 4. évad egy Reboot. Ez az évad ugye Peter megtalálásáról szólt. Majd jött az ötödik évad ahol a megfigyelők voltak középpontba. De itt már alig volt rejtély amit megkéne oldani, szóval ha összehasonlítjuk az első és az 5. évadot hatalmas különbséget látunk , mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne. Olyn mintha az íróknak nem lenne több ötlete rejtélyek terén. Ennek ellenére én nagyon jónak találom a sorozatot és a legjobbnak tartom sci-fi kategóriába. 10/9,5 pontot adok rá, azért nem 10 mert az utolsó 2 évad kicsit gyengébb lett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végét ha megnézem kicsit összecsapottnak látom, 5 perc volt hátra és még azt se tudtuk mi lesz, esetleg akkor 1 részel meglehetett volna toldani a sorozatot. Szeptembert sajnáltam a végén. És rengeteg felvetés alakult ki bennem. Ha így alakult akkor hogy tűnt el Walter, egyszer cska elpárolgott? Valamint így akkor h élt Peter? persze walter ezt is elintézhette a jövőből. Jobban lekellett volna zárni a sorozatot az utolsó 10 percet nagyon összecsapták és a végére megint lett egy reboot. Mintha meg se történt volna az 5. évad. Legalább Peterék emlékezhettek volna h mi is volt. Én úgy zártam volna le az egészet hogy visszafordítottam volna a sorozatot az első évad elejére. Szóval hogy ugyanúgy folytatódott volna az életük mint akkor , megoldják a rejtélyeket , Etta is a rejtélyügyi lesz, stb. Egy 14. részel ezt simán meglehetett volna oldani. És akkor szép kerek lett volna a sorozat.
Összességében elégedett vagyok de lehetett volna akár még jobb is :) Valószínűleg még végig nézem a sorozatot legalább 1X ha lesz időm mert remek mű lett. Sajnálom hogy vége sok vasárnap délután telt el Fringe nézéssel:) Örülök hogy veletek követhettem a sorozatot és rendszeresen olvastam a fórumot és párszor én is írtam véleményt.
Éljen a Fringe, éljen soká ez a közösség és bízzunk benen hogy hamarosan lesz hasonló jó sorozat:) Ja és legyen sokáig ilyen szép Olivia Dunham ügynök :)