2ivmws8.jpg
  • OptimusPrime
    Na, akkor másodszori megnézés után (ilyen még nem volt idén) :))

Szerintem:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Múlt héten összefoglaltam, hogy a gép nem lesz "színesfím" és igazam is lett :D, arról nem tudhattam, hogy Weiss-nél van a megoldás kulcsa, vagyis, hogy ő fér hozzá ahhoz a szerkezethez, amiben a papír van, amin Olivia portréja látszik. Itt jött most az ki, hogy a másik világban, csak a DNS 50%-a van meg a kisfiúból, ami a gépet életre keltette Liberty Island-en, nyilván ott előrébb vannak technológiában, ezt az "agyhullámos" dolgot megoldották más úton-kódon, aztán lehet erre is választ kapunk az évadzárásban!

Na de, az igazi az az utolsó 3 perc. :D "Agent Bishop", Fringe Division, 2021 Szeptember 11. Wow, erősen! Ha logikusan gondolkodom, akkor azt kell mondjam, A MI VILÁGUNK ÉLI TÚL! :)) Ez végül is jó hír, hiszen 2001-ben ebben a dimenzióban történt meg, NY-ban, ami, és ebben a világban is épül tovább a helyére a Freedom Tower, ami mellett most Peter feleszmélt. Hogy a Fringe Division miként jön a képbe, nem elképzelhetetlen, hogy e másik világ pusztulásából okulva (vagy ennek következményeként) jön az emlegetett "sárga univerzum" és, mintegy megtartó szerepkört, az itteni Broyles is hivatalos Fringe Division-t alapít, az FBI egy különleges ügyosztályát, vagy magát az FBI-t nevezik át erre, de ez igazából részletkérdés!

Ami biztos Peter most nem ebben a síkban mozog. Úgy szolt a "prófécia" szintén Weiss-től, hogy az a világ marad életben, ahol Peter választ párt magának. Az most ugye kétélű, mert itt van Olivia, akihez újra visszatalált, a másik oldalon meg Bolivia, a kisfiával, akikről mitsem tud. De a történet mostani nézőpontjaként nem is fog róluk tudni. Ám azt kétlem, hogy az alkotók kivégeznék a kisfiút, bár az egyik világ pusztul benne sok milliárd élettel, ő is beleeshet. Na de ő most 10 évvel később van a jelenhez képest, így nem választhat ott a jövőben, mivel a temporális mechanika elve alapján, az elmúlt idő, sosem tér vissza. De akkor mitől ég ki a szeme a rajzon (amit Walter is és mindenki Peter halálával hozott összefüggésbe és amiért óvta az apja, hogy ne menjen be a gépbe), ha most nem égett ki? És a gépet nem vitte magával a jövőbe, hogy jön vissza? Olivia szerepe itt most nem kerek, márpedig univerzumok között ő ugyan utazhat, de időben és térben (eleddig) fel sem merült, hogy lehetne.

Vagy még egy feltevés, a két világ összeolvadása nem ment végbe azonnal, hanem vortex-ek vannak nyitva folyamatosan a Földön mindkét oldalra és azokon át folyik a harc, erre utalhat az szétzilált NY-i utcakép is - ezt amúgy nem hiszem, de persze ki tudja? Vagy a "sárga univerzum" sem olyan békés...?

Lehetne végtelenségig gyártani, az a baj, hogy egy rész van hátra, 42 perc alatt minderre választ kapni, nem tudom, hogy fogják ezt kivitelezni, ehhez még minimum egy dupla rész kéne, hogy minden korrekten le legyen zárva!

Na de ezek után aztán lássuk a folytatást, Május 6! :)