CyrSyS#18
Diploma sosem káros, hisz azért kapja az ember hogy bizonyítsa vele hogy részt vett egy adott képzésben. Tudást is szerzett amit nem lehet elvenni. Ezt én nem nézem le. A baj ismétlem az, hogy olyan ember kapja meg a papírt akinek még jó sokat kéne tanulni. Nem beszélve azokról akik nem is elszántságból/akartból járnak főiskolára. Magam az ellenpélda. Nem vagyok egy "AGY" de kétszer voltam a szakadék szélén a suliba és akkor is megmutattam hogy 2-esre megtudom csinálni mert azért járok ide mert ezt akarom tudni stb stb. Nem kell 5-ösnek lenni hogy megfelelő tudást szerezz. Meg hát itthon kényelmesen még többet lehet tanulni mert hát nem kényszerítenek és ha érdekel még gyorsabban megy a dolog.
Amit még utálok de nagyon, hogy ismertem egy srácot aki el akarta fogadtatni az algoritmusok és adatstruktúrák tárgyat mivel programozói országos 2. helyezett lett. Ezt bizonyítani is tudta természetesen. A tanár erre azt mondta hogy nem lehetséges az elfogadás mert ebből nem derül ki hogy az illetve nem bizonyítja azt hogy a tantrágyi feltételeket tudja-e teljesíteni. Hát én nem voltam országos prog versenyen de biztos nem olyan proramot kellett írni hogy 1+1 az = ? . Még mondta is neki a srác hogy hát megnézte a tárgyi követelményeket és azokat már tudja, ismeri gyakorolta akár ott helyszínen számot ad belőle. És ennek ellenére a tanár azt mondta hogy nem. Persze aztán muszáj volt levizsgáznia belőle 4-est kapott. Elsőre megcsinálta nem sokat foglalkozott vele mert már közölte hogy tudja és ismeri ezeket az algoritmusokat. Nem értem az egyetemeket hogy miért nem fogadják el azt hogy esetleg egy tanuló már sokat tud?
A csúcs az volt amikor egy féléves programozási feladatot kellett csinálni. Egy másik ismerősöm elkészítette nagy verejtékkel. Felvitte a tanárhoz és 15 percig nézte/vizsgálta. Erre megszólalt ez elégtelen! Srác megszeppent hogy most WTF! Tanár annyit mondott hogy azért elégtelen mert képtelenség hogy egy 19 éves diák ilyet tudna csinálni! Most őszintén ez LOL.