Bioetanol vajon tényleg a jövö üzemanyaga vagy emberiség elleni bűntett?
  • Martouf
    #53
    "Túl sok ember van a világon. Ez ellen kéne elõször fellépni"

    Jó, de hogyan válogatod ki, hogy kik legyenek azok, akik életben maradnak/szaporodnak, és kik azok, akik pusztulásra vannak ítélve? Ugye, ez olyan, mint az evolúció. Ott is az erősebb kutya szaporodik, hát itt is az lesz a nyertes, aki meg tudja fizetni...

    Persze azok is szaporodnak, akik anyagilag "nem engedhetnék meg maguknak", de a Föld erőforrásainak igénybevétele tekintetében a mélyszegénységben élő, éhező milliók nem sok vizet zavarnak.
    Gondoljuk meg, hogy mekkora "ökológiai lábnyomot" hagynak ők rövidke életük során mondjuk egy jómódú amerikai polgárhoz képest! Gond csak akkor van, ha ők is elkezdenek enni, közlekedni, tovább élni stb.

    Ne hagyjuk! Nyomjuk őket vissza, és törekedjünk rá, hogy a Föld nálunk szegényebb lakói közül is minél többen kerüljenek hozzájuk hasonló helyzetbe! Azt ugye nem lehet, hogy Mi adjuk lejjebb, sőt, nekünk minél több profitot kell termelnünk minél gyorsabban, nehogy Mi is lecsússzunk a szegény halálraítéltek közé. Legyen inkább több szegény és inkább szűnjön meg a középosztály ott is, ahol van, minthogy kialakulhasson ott, ahol még nincs.

    Biztosítani kell, hogy minél többen haljanak éhen, haljanak bele fertőző betegségekbe, a megfelelő egészségügyi ellátás hiányába, ill. helyi konfliktusokba, polgárháborúkba.

    Mindehhez nagyon jól jön egy kis globális éleliszer-válság. Legyen csak üzemanyag élelmiszer helyett. Olyan üzemanyag, amit majd Mi használunk fel, és amivel majd Mi verjük a mellünket, hogy mekkora környezetvédők vagyunk. Ugye, milyen fasza? Egyszerre védjük a környezetet (a saját kerítéseinken belül), növeljük az életszínvonalunkat, és csökkentjük (hosszabb távon) a Föld népességét. Ez ám a fenntartható fejlődés!

    Mi majd meg tudjuk fizetni a kevés és drága élelmiszert (ha drága, azon is mi profitálunk), de ott, ahol olcsón lehetne jó minőségű élelmiszert előállítani, ott is legyen inkább csak üzemanyag-termelés, ha meg éhes a nép, hát hozzanak búzát Argentínából! Még azon is tudunk egy jót nyerészkedni, hogy a világ másik feléből szállítjuk azt, ami helyben is megtermelhető lenne.

    Tiltakozni nem fognak, mert egyrészt Mi mondjuk meg nekik, hogy hogyan alakítsák (át) a gazdaságukat (különben nem kapnak kölcsönt, kivonul a tőke stb.), másrészt mindenhol lesznek emberek, akik hajlandóak a szolgálatunkba állni, és a Mi akaratunk szerint vezetni a népet, hogy cserébe, Hozzánk, a világgazdasági elithez tartozhassanak (magyarul hogy ők ne szegényedjenek el).

    Komolyra fordítva a szót, a dolgok összefüggenek: a népességcsökkentés (akarva-akaratlan) nagyüzemben folyik, még akkor is, ha csak most kezd érződni a hatása. Ennek pedig remek eszköze a bioetanol erőltetett termelése.

    Ja, és mindehhez nem kell semmiféle világméretű összeesküvés, és nem is kell, hogy mindez eleve kitervelt legyen. Elég, az is, ha mindenki csak a saját koszos érdekét nézi.