-
A tavalyi fellendüléshez képest volt veszteséges, ne haragudj, hogy nem fejtettem ki bővebben
de igazad van.
Lényeg, hogy nem megy túl jól a szekér, és ezt főleg maguknak köszönhetik...na meg annak, hogy a Samsung mi mindennel megy háborúba az iPhone-nal :)
Előre leszögezném, hogy szeretem a HTC cuccait, és volt is pár HTC-m, de:
Amikor először hallottam a cégről és a cuccokról, óh mondom HTC?? miaz? Nem is ismertem, míg egy HD2vel nem találkoztam a haveromnál. (Ez egyébként mái napig sokszor előfordul. Megkérdezik mi az a kezemben, mondom HTC, erre azt sem tudják mi fán terem.) Megtetszett, néztem a videókat, olvastam utána, kezembe vettem. Előtte Nokiáim voltak, akkor is épp N95, de az, amit a HD2 nyújtott, az hihetetlen volt. Nagy kijelző, gyorsaság, szépség, a HD2 egy legenda :) na ott szerettem bele a HTC stílusba. Már írtam is itt párszor a fórumon, hogy nálam HTC=MINŐSÉG és a másik a KÜLÖNLEGESSÉG. Viszont miután beindult a vállalkozás és egyre több helyen lehetett hallani róluk, kellettek az új telefonok. Szerintem egészen a Nexus One/Desire-ig volt minden rendben. Utána jöttek azok a telefonok, amik éppen csak minimálisan tértek el egymástól, mind kinézetre, mind tudásra. Amikor kihozták az Incredible S-t, Desire S-t az volt nálam a plafon. Minek?? teljesen felesleges telefonok, amik mára értéktelenek kb.
A Desire HD, HD7, Titan és a HD7 Pro mind a HD2ből született, és részint ezért is tart ott a HD2 hackelés ahol tart ma.
A Flyerrel sem jártak jól, nem aratott nagyon nagy sikert, pedig új volt, szép designnal, stylusszal meg 3gvel, csak épp használhatatlan szoftverrel. Lehet az kicsit túl hamar jött..
Lényeg, hogy kicsit -nálam legalábbis- elvesztette a különlegességét, a minőségét viszont nem. Örülök neki, hogy lett egy OneX, de nem fogok venni, annyi pénzt nem ér meg egyszerűen. Tudom a HTC nem arról volt híres, hogy a highend minőségi cuccait olcsón vagy akár jó áron adja, de akkoris :) OneX jó cucc, egyedi darab, és amit tud annál több nem kell. De ott a OneS, ami szerintem egy felturbózott Desire S, vagy a OneV ami meg a Hero és a Legend új köntösben. Úgy néz ki elfogyott a kreativitás a OneX után...
Nincs nagy reklámhadjárat, kevés az innováció. Mára kevés marad a HTC varázsából, legalábbis én így érzem...
Hosszú lett, de gondoltam leírom