-
Én két dolog miatt választottam alternatív megoldást: egyrészt baromi drágának az új Androidos telók, másrészt még mindig nincs multifelbontású IGO Androidra. Igaz nekem kicsit más igényeim voltak, mint neked, de esetleg téged is érdekelhet: végül egy CDMA-s Touch Pro 2 mellett döntöttem. Ebay-ről, amerikából rendeltem, a kijelzőn, a plusz bill.-en még fólia volt, a hátlap mondjuk kutya állapotban volt, de az 5 dollárért kapható hozzá, már le is cseréltem azt is. A telón ugyan alapból WinMo 6.5 + Sense 2.5 van (ami egyébként hibátlanul és gördülékenyen működik), ám rárakható az XDA-sok által folyamatosan fejlesztett Android rendszer is! Ez se nem ROM, se nem emulátor! Egyszerűen fel kell installálni a telóra, az SD kártyára, újraindítani a telót, és ezután a gyári win alól simán programként futtatni lehet. Ekkor kilövi a windowst, elindul a linux boot, és néhány perc múlva már írhatod is be a pin kódodat az Androidos telefonodba. :) Jelenleg a 2.2-es Froyo rendszer az alapja a legújabb verziónak, de választhatóak a régebbi 2.1, 2.0 és talán 1.6-os alapú cuccok is - akár Sense-szel karöltve. A fejlesztés folyamatos, hétről-hétre jön ki újabb verzió, amiben hibákat javítanak, stb. jelenleg is majdnem tökéletesen működik a dolog, egyelőre a kamera használata nem megy még, de fotókat-videókat a gyári win alól is lehet készíteni, minden más működik Android alól is. (a gyári winhez elég újraindítani a telefont).
így ha IGO-zni akarok akkor azt win alól teszem, ha pedig Androidozni, akkor csak elég elindítani egy parancsikonra kattintva a fentebb leírt folyamatot. Valószínűleg más Wines HTC-khez is van ilyen megoldás, nekem a video kimenet miatt volt érdekes a Touch Pro 2, illetve a hibrid mivolta miatt (a CDMA-s készülékek is használhatóak GSM módban). Frontkamera ugyan nincs a CDMA-s verziókon, van viszont alul pluszban 3.5-ös hangkimeneti jack aljzat, valamint így kb. 40-50e-ből megvan egy ilyen teló jó állapotban, míg itthon 70e alatt nemigen találtam volna.
Nekem a Verizonos verzió van, de legérdemesebb a Sprint szolgáltatóét választani, mert azt még függetleníteni sem kell az itthoni GSM használathoz.