Azt írják, hogy a váltás oka részben az, hogy az adott oldal csak IE alatt hajlandó normálisan működni. Ilyen helyzetbe én is kerültem, amikor VML-t használó oldallal találkoztam, ami PowerPointos PPT fájlból generált HTML oldal volt, amitől egyébként a hideg kiráz, de mindegy. A megoldás az ies4linux telepítése volt, ami wine segítségével automatikusan telepíti Linux alá az IE 5.0-ás, 5.5-ös vagy 6.0-ás verzióját. Kis buherálással a 7.0 is működik, erre nekem nem volt igényem. Nekem az 5.5-ös vált be legjobban, hibátlanul működik. Szerencsére ritkán kell használnom, de MŰKÖDIK, NEM FAGY LE! A bécsieknek is valószínűleg csak ennyit kellett volna tenniük...
Egyébként lelkes Ubuntu használó vagyok úgy fél éve. Az átállásnál voltak problémáim, nem adtam fel, ma már nem hiányzik a Windows. Van egy jogtiszta XP-m, azt Virtualbox virtuális gépen futtathatom, ha nagyon-nagyon szükséges, de érdekes módon eddig nem volt rá szükség. Elégedett és boldog felhasználó vagyok, nem IT guru, kifejezetten tetszik, hogy a Linux által megmozgathatom az agyam Windows alatt elsatnyult részeit! :-) Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy legalább Live CD-ről futtatva próbálja ki!