sermonizer#17
Nekem nincs konzolom, semmilyen sem, valószínüleg nem is lesz. Talán majd akkor amikor a most még csak 4 éves fiam eljutt arra a szintre, hogy legyen értelme. (Most az egy másik téma, hogy tényleg kell a bármilyen számítógép vagy konzol a lurkóknak).Na mindegy.
A lényeg szerintem az, hogy abba kellenne belegondolni, hogy a játékgyártás egy üzlet. Azért csinálnak új és új darabokat, hogy azzal pénzt keressenek. Egyáltalán nem az vezérli őket elsődlegesen söt sokadlagosan sem, "hogy de jó, örömet okoztam" Nyílván ezt fogják kommunikálni, nem pedig azt, hogy de jó már eladtam 10millió példányt...
A PC-n a premium címeknek nagy eséllyel leáldozott, vagy legalább is nagyon leáldozó félben van. Két okból kifolyólag:
1. Messze nem adnak el annyit PC-re mint konzolra. (Nem okoznak akkora örömet:-))
2. Sokkal körülményebb PC-re kiadni bármit is - optimalizálás. Szemben a konzollal, ahol mindegyik konzol ugyanolyan.
Szóval, te játékfejlesztő vagy melyiket választod:
1. Alig lopnak, alig van warez, standard a vas amelyiken futni fog (minden konzolban kb ugyanaz a vas van?), előre jelezhető az eladott darabszám?
2. Nagyon lopnak, sok a warez, költséges a fejlesztés a kismillió féle vas miatti optimalizálás miatt.
Üzleti szempontból nyilván a második éri meg, ez természetes. Egyre kevesebb cég van/lesz olyan aki a mi sírásunk (PC-sek) miatt ugy gondolja, hogy "na sajnálom őket egye-fene beleteszek a fejlesztésbe még 25millió dollárt meg 10milliót a marketingbe és kiadom PC-re is. Nem baj, hogy ha végére majd talán elérem a nullszaldót az már elég. Hiszen én olyan rendes abszolult nem profit orientált cég vagyok." Ez van.
Pc-re maradnak az mmo-k Egy darabig...