• aaaaa
    #65
    Elgondolkodtam és elítélem a tandíjat, pont. Ha Neked tetszik és igazságosnak érzed, hát fizesd. Gratulálok, hogy van erőd hozzá, de szerintem egy másodállásban dolgozó diák eredményei és teljesítőképessége sokkal rosszabbak, mint annak, aki csak a tanulásra koncentrál. A nyár meg pihenésre való, nem gürizésre. Rohadtul nincs szükség a tandíjra, egy jól képzett diplomás pár év alatt visszakeresi a belefektetett pénzt. Ez egy befektetés. Egy vadászpilóta kiképzése is 100 milliókba kerül, mégis van akinek megéri és tandíjat sem kérnek tőle... Ugyanígy, ha jól képzett szakemberek vannak az országban az előbbre viszi a társadalmat. Bár én úgy látom mostanában inkább az a cél, hogy minél több elbutult középszerű, jól rabszolgasorba fogható birkából álljon az ország, nincs szükség a "túl okosokra".
    Az pedig, hogy nyaranta éhbérért dolgozol, az tényleg a Te hibád. Keress jól fizető állást, akár külföldön, ne hagyd, hogy kizsákmányoljanak.
    Első munkád x %-a bla bla.... Szoroztál osztottál egyáltalán ??? Akár negyven évesen is törlesztheted.. kamatokkal... És nem tudom hogy pl. az SOTE-n "tervezett" évi 3 milliós tandíjat, hogy törlesztetted volna a maximum havi 40 ezres diákhitelből ??? Még jó, hogy leszavazták. Milyen pénzéhes szemét orvos lesz abból, aki 6 év alatt 12x 1,4 millióért tanult ? Mert ha már ennyit belerakott, nem fog jótékonykodni, mert a 17 milla a bankba téve is hoz neki havi 100-150 ezret, és még dolgoznia sem kell...
    Azért fizetjük az adót, hogy abból teljen oktatásra és egyebekre...
    http://www.edupress.hu/index.php?at=egycikk&HirID=18310
    Csak hogy ne mondd, hogy kitaláltam ....