• damagepy
    Sose értettem, miért teszi a két adó egymásra a műsorait. Eddig azt hittem, hogy a nézettségért versenyeznek, mert abból, vagyis a reklámokból (előtte közben utána) jön a pénz.
    Tegyük fel van 2 k@rvajó film, amit pl én megnéznék. Mind2-t. Meg mondjuk 3 millióan ugyanígy. Leadja az egyik az egyik időben (nagy nézettség) és a másik adó máskor a másik filmet. Nagy nézettség, sok pénz. Aztán itt van a másik dolog, hogy egyidőben adják, hogy egymástol ellopják a nézőket. De ugyse az lesz hogy a 3 millio helyett igy 4-en nézik? sőt még az se hogy 3-man, mivel bitos lesz, aki a másikat választja, igy tuti hogy kevesebben fogják megnézni, ideális esetben 1.5-1.5 millió lesz az eloszlás. Ebben mi az üzlet? Ha valaki a műsorom egy nagy nézettségű másikkal együtt vetitené hogy majd onnan igy mégtöbben "átjönnek" közben meg ezzel veszitek a nézettségemből (ergo pénzt is) azt kapásból kirugnám. Ezek nem látják a másik tv műsorbeosztását? Adják akkor amikor ott nincs semmi érdekes, és akkor több nézőt szereznek. Mindketten!
    Vagy van valami a háttérben amiről nem tudok, és nem is arról szól a játék, hogy minél többen nézzék a top műsoraimat? Vagy nem is a top hanem a kis nézettségű műsorokról van szó, épp az a cél hogy legalább azokat is nézze pár betévedt agymosott?
    Valaki irja már meg ezeknek a catározásoknak a lényegét, miértjét, hátterét pls...