• waterman
    a mir 15 évet volt fenn ezt 18ra tervezték. azáltal hogy vagy 5ször akkora, mint a mir, kicsit többe is kerül. plusz mikor elkezdték fellődözni a mir-t akkor még volt egy szóvjetúnió és pénz nem számított, csak a preztízs, hogy azt mi csináltuk oda.
    a hozzászólásomat nem az anyagi vonzatára akartam kihegyezni, hanem az elvre, hogy igenis kutatni kell és rengeteget áldozni rá. amcsiknak arra van pénze, hogy fenntartsanak egy a 60as évek óta változatlan hadi gépezetet és háborúzzanak olajért, mikor ha így folytatjuk akkor 15 év múlva ránk rohad a légkör. én az ő helyükben azért pironkodva a földet bámulnám, amikor az unokám asztmás rohamban tör ki, mert jó levegőn nevelkedett. ha csak egy kicsit is levetkőznék emberi mivoltukat, akkor nem csak a közvetlen haszonnal kecsegtető projectekbe fognának bele.
    lehet hogy még fiatal vagyok és nem törte a lelkesedésemet derékba az emberi gyarlóság, de nem akarom elhinni, hogy a történelemnek szükségszerűen ismételnie kell önmagát. már csak azért sem, mert nem mindegy, hogy pár ezren egymásnak rontanak a középkorban aztán ássák 3 napig a hullákat, meg utána pár város kihal valami járványban, vagy jól megszórják egymást az atomhatalmak, hogy nehogymár itt robbanjon több kilotonna, és lakhatatlanná teszik ezzel a fél bolygót..