A song of Ice and Fire
-
Igen, így lehet (mivel hosszú):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az utolsó zöldlátó, az énekesek így nevezték, de Bran álmaiban még mindig háromszemű varjú volt. Amikor Meera Reed megkérdezte a valódi nevét, kísérteties hangot hallatott, ami akár kuncogás is lehetett.
– Amikor még gyors voltam, számos nevet viseltem, de anyám még csecsszopó koromban Bryndennek nevezett el.
– Van egy Brynden nevű nagybátyám – mondta Bran. – Vagyis igazából anyám nagybátyja. Fekete Hal Bryndennek hívják.
– Nagybátyádat valószínűleg utánam nevezték el. Néha még ma is adják ezt a nevet, de nem olyan gyakran, mint régen. Az emberek felejtenek. Csak a fák emlékeznek. – Olyan halkan beszélt, hogy Bran alig hallotta.
– Lénye nagy része már a fáé – magyarázta az énekes, akit Meera Levélnek hívott. – Ő jóval hosszabb ideje él, mint a halandók, de még kitart. Értünk, értetek, az emberek birodalmáért. Alig maradt valami erő a testében. Ezer és egy szeme van, de oly sok mindenre kell figyelni. Egy nap majd te is megtudod.
– Mit tudok meg? – kérdezte Bran a Reedeket később, amikor lobogó fáklyákkal a kezükben megjelentek, hogy visszakísérjék a kis barlangkamrába, ahol az énekesek fekhelyet készítettek elő nekik. – Mire emlékeznek a fák?
– A régi istenek titkaira – felelte Jojen Reed. Az étel, a tűz és a pihenés segített neki felépülni az utazás megpróbáltatásaiból, de azóta sokkal szomorúbbnak és fáradtabbnak tűnt, szemében űzött kifejezés ült. – Igazságok, melyeket az Elsők ismertek, és Deresben már megfeledkeztek róluk... de a nedves vadonban még nem. A lápokban és ingoványokban mi sokkal közelebb élünk a zöldhöz, és emlékezünk. Föld és víz, agyag és kő, tölgy és szil és
fűz, ezek mind itt voltak már jóval előttünk, és itt lesznek, amikor mi már rég eltűntünk.
Vérholló=Brynden Rivers=Bloodraven (index fórumból)
Hogy mi lehet a célja? Erre gondolsz? Szerintem átadni a tudást, védeni a fákat, a régi isteneket (=élet?) szolgálni. Az utolsó zöldlátó egybe fog olvadni a fákkal, a természettel, tudata szerintem át fogja lépni a fizikai élet határát (szinte a könyvben sem tiszta már, hogy ő él-e úgy mint egy ember)
"Spirituális szinten" pedig már lényegét vesztette, hogy ki volt ő és hogy érkezett az erdő gyermekeihez. Ez volt a karmája és már nem "ember".
----------------
Sir Quno Jedi: igen, biztos ez az út kell neki, szerintem is erről szólt az asshai árnyékgyűjtő jóslata...:)
Amúgy ha már Dany. Ugye a sárkánynak három feje van. Dany egy.
-Ifjú griff, aki újjászülethet a lángokból?! (füstben, sóban...köhöm) :D
-Victarion a kürttel?
-Az 5. könyvig a Pók által leplezett Aegon?
(Dany a Halhatatlanok Házában téblábol, az egyik szobában lát egy férfit, egy asszonyt egy kisgyerekkel (Rhaegar és Elia, Aegonnal), és ott mondja Rhaegar Aegonról, hogy ő a Herceg, akit megígértek (Prince that was promised), és hogy az övé a tűz és a jég dala. via index fórum)
-Havast, Tyriont én elvetném... Na jó, Tyrionban lehet ráció...:D