A song of Ice and Fire
  • 89
    A harmadik könyv után hagytam egy kis szünetet, mert úgy éreztem, hogy akár ott is befejeződhetett volna a történet, féltem, hogy ezen már csak rontani lehet :S Viszont végül rávettem magam és egyben elolvastam az utolsó két könyvet is:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Varjak lakomája nem volt rossz, nem éreztem azt, mint az 5.-nél, hogy legyen mááár vééége (néhány rész kifejezettem fájdalmas volt, pl Arya Braavosban) Sajnos kezdem úgy érezni, hogy kifolyik a történet Martin kezei közül. Túl szerteágazó a sztori, túl sok új szereplőt vesz be a történetbe, akik miatt még jobban terebélyesedik az egész...még egy krva Más sem volt az utolsó két könyvben, miközben már az első kötet óta megy róluk a rizsa. Értem én, hogy fel kell vezetni a dolgot, de minek ennyire túlbonyolítani?
    Mikor Robb meghalt a harmadikban, majdnem a falhoz csaptam a könyvet, most, hogy leírta, hogy Jon meghal, szinte már semmit nem éreztem, mert tudtam, h na pázze ez tényleg mindenkit kinyír...(jógondolom Melisandre majd alkot valamit)

Ami lesz sztem:
    Victarion megfújja a kürtjét, övé lesz a két sárkány, elhúz velük meg Moqorróval, Volantisi flottát felégeti, yunkaiokkal együtt.
    Daenerys a hunokkal beveszi Meerent, de akkor már késő mer elvitték a 2 sárkányát, ezér utánuk megy az újonnan érkezett Óvárosi mágussal..
    Sansa lesz valahogy a királynő Kisujj által, Aegon Targaryen pedig a király Varys, Griff és a Martellek segítségével.
    Havast újraélesztik, a vadakkal bezúzza a királynét, utána elvonul délre Ramsay ellen, de közben a Keleti Őrségben áttörnek a Mások.
    Viszont megérkezik Victarion meg Daenerys is és felégetik az élőholtakat.
    Még ki van? Tyrion visszamegy Casterlyre, elveszi Krajcárt és törpökkel töltik meg Nyugatot.
    Arya egy akció közben valar morgulál.
    Bran fává változik és nézelődik.
    Rickont megeszik Skagoson a hagymával együtt.
    Jaimet átbassza Brienne, Cat elvágja a torkát.

Na ha két könyv alatt kéne végezzen, akkor kábé ezzel be is fejezhetné, de szerintem még több bőrt fog lehúzni az egészről...