A song of Ice and Fire
  • MaRee
    Kata hozzászólása a sorozatos topikból, mert ott kurva nagy spoiler:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az ötödik kötet végére már nem sok POV karakter van ugyebár az eddigiekből. Brienne, Jaime, a zombi Catelyn Stark, Margaery, Cersei és gyermekei, és még sokan mások már érdektelenek a történet szempontjából, szerintem nekik már nem igazán lesz szerepük az elkövetkezőkben, meghalnak vagy mennek a süllyesztőbe mint Rickon Stark az elején.

A könyveket olvastam, de szerintem Jon Snow abszolute nem Targaryen, az egyik kötetben meg is van nevezve az anyja, ráadásul Nedre hasonlít, úgyhogy ezt a konteót én kilőném. Az ötödik kötet végén meg is ölik ugyebár, de szerintem Melisandre belőle is zombit csinál és szerepe lesz a zombi apokalipszisben a Mások ellen.

Merthogy szerintem a történet a zombik (Mások) és az emberek háborújában fog tetőzni a téli évszakban. Jön majd a Mások főmuftija is, hozza a hideget meg a sötétséget.

Dany még tuti egy kötetnyi időt eltököl a keleti kontinensen, de utána feltehetően nagyobb sereggel kel át Westerosra, ahol már az ifjú Griff (alias Aegon Targaryen) már kisebb sereget és néhány várat összeszedve várni fogja. Eddigre a tél már bizonyára pusztítani fog, és a Mások átjönnek a falon, elkezdik majd ölni az embereket, tehát tippem szerint Dany és sárkányai csak a harc közepére fognak csatlakozni, viszont ott megfordítják a háború állásást a sárkánytűznek köszönhetően.
    Mert az tuti, hogy a sárkányoknak és Danynek lesz szerepe a zombik megfékezésében, de abban is biztos vagyok és nagyobb odds-szal mernék fogadni, hogy a végén Dany nem lesz királynő, sőt sem ő sem a sárkányai nem érik meg a tél végét. A háborút még megnyerik, de szerintem ott valami történni fog vele és a sárkányokkal, a varázslat pedig ismét el fog tűnni a világból. Dany túlságosan erős és macsó karakter, bármilyen férfit raksz mellé az hitványnak tűnik mellette, így nem reális hogy férje, azaz királya legyen. Királynő uralkodó pedig nem volt a westerosi történelemben ugyebár.

Tyrion szerepe is lassan lejár, ő sem húzza már sokáig megérzésem szerint. Varys is addig lesz, amíg Királyvárat meg nem tisztítja, elő nem készíti. Ugyebár most fel van bátorodva ahogy erősödik a Targaryen szavazóköre, és már maga is öldös. Viszont utána rá sem lesz szükség.

A dorne-iak valószínűleg a Targaryen szövetséghez csatlakoznak még úgy is, hogy a titokban Danyhez küldött hercegük megpatkalt sárkánytűz által. A Tyrellek az új Lannisterek, legalábbis ami a hatalmi törekvéseiket jelenti Királyvárban, de ha jönnek a zombik, szerintem ők is meghalnak, menekülnek, vagy Dany oldalára állnak.
    Az északi és folyóvidéki urak lehetnek az első áldozatai a délre nyomuló Másoknak, ott szerintem több Ház is ki fog halni, illetve több mellékszereplő meghal (Karstark, Umber, Bolton, Frey, Tully stb).

Arya szerepe nem tudom mi lesz, de valami biztos lesz, túl sok az előkészület nála. Viszont annyira embertelen karakterré válik, hogy csupán egy eszköz lesz valami vagy valaki ellen, onnantól az ő szerepe is le fog járni. Tuti, hogy a zombi apokalipszis végéig ő is meghal.

Akiben még látok rációt az Sansa. Kisujj egyengeti az útját, ami azt jelenti, hogy igen komolyan belekerül a hatalmi játszmába és közel kerülhet a végén a trónhoz, illetve az uralkodóhoz.

Tippem szerint a végén férfi lesz a király (lehet, hogy a Targaryen srác), és sanszos, hogy Sansa maga lesz a királyNÉ.
    A tél végén eljön a tavasz, és szerintem egy "steril", új csapat kerül hatalomra a megtisztított Westeros-on, amolyan tiszta lappal indulásként. A sárkányok és a varázslat pedig ismét el fog tűnni.
    Ezek az én tippjeim, ezekre tennék egy elképzelt Trónok Harca fogadóirodában. :)