• Kornan
    Én ezeket az okokat tudom elképzelni:

1.Szerintem a piramis nem volt haszontalan,az akkori fáraóarcok előrelátóak voltak,látták,hogy ez mekkora turisztikai bevételt fog jelenteni az országnak x ezer év múlva és azért építették.Valamiért a kaszinók és élményfürdők,stb kimaradtak,de tudták,hogy ezek úgyse maradnak meg sokáig.Így hát felhúztak egy nagy kőhalmot és a sok turista odamegy költeni a lóvét:
    "bááá nézd pista zott a pijamis.Jóvan akkó ezt is láttuk ,mehetünk haza."
    2.a Az zidegeeenek lessszállópályái,más nem lehet,fúúú!!!!!!! lásd :csillgakapu: (Rá isten hajója használta leszállópályának)
    2.b Az idegenek ajándékul építették,hogy turisztikai bevételt hozzon.
    3. Természetesen a sumériai magyarok építették,ahogy mi találtunk fel mindent.Valószínűleg akkor ,amikor elfoglaltuk egyiptomot.Az egyiptomi nép büntetése volt ez,amiért szembe szálltak velünk.
    4.Valami okostojás kitalálta,hogy ha szíriuszra mutat vagy mittomén,akkor a pirmis építőinek vagy a fáraónak lelke hiper szuper képességekre tesz szert a túlvilágon.ÉS bevették.
    5.Szórakozásból.Szerettek homokozni,de a homokvárak mindig összedőltek,ezért inkább kövekből csinálták.
    6.Mivel egyiptomba soha nincs hó,szánkózni sem tudtak,ezért egy külföldön járt építő ötlete alapján szánkópályának készült.
    7.Piramisok márpedig nincsenek!Kamu az egész.
    8.Egy titkos német katonai támaszpont.Valójában az egész piramisos sztori a német propaganda műve,ők építették a piramist és még mindig ott rejtőznek.Valószínűleg hitler is ott bujkál még mindig.

Nagyjából ezeket tudom elképzelni lehetséges oknak.