Online szerepjátékok rabjai
  • Balumann
    Érdekes egy játék ez a wow, szerintem azért van nagy sikere mert sok a lehetőség, sokan vannak fennt, szép is a játék viszonylag, teljesen el lehet mellette felejteni a valós világot is.
    Én is játszottam vele, és tényleg rákényszerít arra, hogy ha nem akarok lemaradni, akkor amikor csak egy kis időm is van felmennyek fejlődni meg ismerkedni a tereppel. A játéknak tényleg ez a gondja szerintem, hogy rendkívül időrabló, és idő igénye miatt (ha valakihez társulni szeretnénk) szinte választani kell a játék és az élet között :D
    Én ráadásul tört szerveren játszottam... de azt megfogadtam, hogy soha többet nem fogom felrakni.
    Nem csak azért mert időigényes, hanem inkább valami akció vagy ügyességi játékkal multizok, ami nem annyira időhúzó. És én biztos vagyok benne, hogy a WoW -osok nagy része nem tudja, milyen egy FPS-el multiban, csapatban játszani, voicechat mellett. És megbeszélés alapján, játszunk esténként 2-3 órát néhányan... és ez mellett van idő előtte tanulni, és egyéb dolgokra is.

Én is azért gépezek itthon nagyon sokat, mert itthon nem nagyon szeretek mást csinálni, és nincs ötletem se sokszor h hova mennyek.

Aki a játékot tartja fontosabbnak, az nyilván rá fög jönni idő után h de hülye volt, és elcseszte életét. És itt 2 lehetőség van mások felől, hagyni hogy azt csinálja amit ő tart fontosnak, vagy meg kell próbálni rádöbbenteni h mi a jobb, mit kell fontosnak tartani, és rá kellene jönnie, hogy játszani még jobb ha mellette sok más dolgot is csinál :)

Nyilván tipus kérdés is, hogy valaki mennyire szeret játszani. De ezek nevelésből adódnak, ha valakit pl. kicsi korában nem engedik a játszótérre sosem és nem vesznek játékot, biztos hogy nehezebben fog elszakadni a játékoktól :D

Kicsit off, de nálunk a suliban pl. tiltják az alkohol fogyasztást, 1 gyereket múltkor kirugtak (mert tanítás előtt is, meg hétvégénként is többször fogyasztott alkoholt), és utána iskola gyűlésen kaptunk egy közös szidást, hogy hogyan hagyhattuk ezt h megtörténnyen ha tudtunk róla...
    Felelősséggel tartozunk egymásért, és ha nem betegek és kockák jövőjét szeretnénk, nem szabadna hagynunk elkockulni senkit :) És nem hagyni, hogy hadd csinálja amit fontosnak tart (csak mert valaki ezt írta, erre írtam a példát is).
    Nem jó fele halad a társadalom :-(